Šťavnaté rolky z krkovičky (fotorecept)
Autor receptu: amilio
Tento recept je veľmi vďačný na prípravu,ponúka nám množstvo kombinácii a fakt
chutí.Môžeme ho kombinovať ako chceme,podľa svojej chuti a výsledok vždy
výborný,chutný a dočkáme sa iba zaručenej pochvaly:-)
10 porcií |
20 minút príprava |
60 minút tepelná úprava |
Postup
- krkovičku narežeme na rezne,posolíme,okoreníme,kladieme do misky,každú vrstvu posypeme zázvorom a potrieme olejom.prikryjeme a dáme na noc do chladničky
- Na doske vyklepeme,od stredu ku koncom pekne natenko,ja klepem cez foliu alebo sáčok,mäso sa netrhá a krásne rozklepe_:-)
Na rozklepaný rezeň položíme šunku,kyslú uhorku,syr nivu a údený syr.
- Potom zrolujeme a dáme na plech,postup opakujeme a ukladáme ich vedľa seba.Vôbec ich netreba viazať šiť ani chytať ihlicou-dáme ich zrolovaným koncom dole a to stačí
- Podlejeme vývarom,tak 2 hrnčeky a dám piecť pri teplote 150 stupňov.Asi tak hodinku,potom zagrilujeme na teplote 180 stupnov
- K mäsku pripravíme ryžu podľa Paľka Mikulíka a kapustu na karameli:-)
Postup ryže: veľmi jednoduchý,určite ste si zažili patálie s ryžou ako takou.Ja dám variť vodu do hrnca so soľou.Keď voda vrie nasypem ryžu tak ako cestovinu,keď pol kila tak 5 litrový hrniec
- miešame,varíme a nebojte sa keď voda zhustne ako biele mlieko,len koštujte ryžu či už je alebo ju treba ešte variť.Keď je hotová dáme ju pod studenú vodu,odlejeme,znovu vodu a precedíme cez sitko.dobre premyjeme a máme krásnu snehobielu ryžu:-)jednoduché a vždy účinné:-)keď lúbime kari kludne dáme do vriacej vody kari asi polievkovú lyžicu a po uvarení máme kari ryžu:-)
- kapusta na karameli: fakt jednoduché,na menšiu hlávku dáme do hrnca pol hrnčeka cukru.
roztopíme na karamel,tmavší,pridáme kapustu ktorú sme v miske potlačili rukou so soľou.Premiešame,podlejeme Hrnčekom vývaru,dáme trošku octu ,prikryjeme a dusíme do mäkka.