Špenátové palacinky (fotorecept)
Autor receptu: pivonka
Na Vareche už špenátové palacinky sú. Tieto pridávam, pretože ja ich ukladám do rajčinovej postieľky a to je veľké plus. Je to vlastne jarné jedlo, ale s mrazeným špenátom sa dá variť po celý rok. Inšpiráciu mám z časopisu Burda.
6 porcií |
60 minút príprava |
20 minút na 180 °C |
Postup
- Usmažíme si palacinky. Ja som robila pražské (0,5 litra mlieka, 2 vajíčka, 200 g hladkej múky, 1 PL oleja, soľ).
- Na oleji si osmažíme nakrájanú cibuľu a cesnak, pridáme pokrájaný špenát. Ja som použila svoj mrazený. Ochutíme soľou a korením. Chvíľu podusíme.
- Jednotlivé palacinky potrieme uduseným špenátom, pokladieme nakrájaný alebo postúhaný syr a zvinieme.
- Paradajky z konzervy si ochutíme soľou, korením, bylinkami a môžeme aj štipkou cukru. Polovicu dáme na olejom potretý pekáč.
- Naukladáme naplnené palacinky.
- Navrch dáme zbytok rajčín a na povrch dáme tiež trochu syra.
- Zapečieme v rúre.