Špenátové palacinky (fotorecept)

Autor receptu: pivonka

Na Vareche už špenátové palacinky sú. Tieto pridávam, pretože ja ich ukladám do rajčinovej postieľky a to je veľké plus. Je to vlastne jarné jedlo, ale s mrazeným špenátom sa dá variť po celý rok. Inšpiráciu mám z časopisu Burda.

6
porcií
60 minút
príprava
20 minút
na 180 °C

Postup

  1. Usmažíme si palacinky. Ja som robila pražské (0,5 litra mlieka, 2 vajíčka, 200 g hladkej múky, 1 PL oleja, soľ).
  2. Na oleji si osmažíme nakrájanú cibuľu a cesnak, pridáme pokrájaný špenát. Ja som použila svoj mrazený. Ochutíme soľou a korením. Chvíľu podusíme.
  3. Jednotlivé palacinky potrieme uduseným špenátom, pokladieme nakrájaný alebo postúhaný syr a zvinieme.
  4. Paradajky z konzervy si ochutíme soľou, korením, bylinkami a môžeme aj štipkou cukru. Polovicu dáme na olejom potretý pekáč.
  5. Naukladáme naplnené palacinky.
  6. Navrch dáme zbytok rajčín a na povrch dáme tiež trochu syra.
  7. Zapečieme v rúre.