Špekáčikový šalát
Špekáčikový šalát

Špekáčikový šalát fotorecept

kvakac - fotkakvakac, 27. mája 2021
Špekáčikový šalát (fotorecept)
Foto: kvakac

Ostali mi špekáčiky, tak som z nich urobil šalát podľa popisu @ake na Tatransky šalát. Nejaké zmeny som na ňom urobil a bol veru Zobraziť celý popisOstali mi špekáčiky, tak som z nich urobil šalát podľa popisu @ake na Tatransky šalát. Nejaké zmeny som na ňom urobil a bol veru dobrý.

5
porcií
10 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

500 g
200 ml
2 ks
5 - 6 ks (čili)
350 g na strúhanie (podľa vašej chute)
2 PL (alebo sladká)
Na nálev:
3 PL
1 PL
1 KL
1/2 KL
150 ml
100 ml
1/2 KL




Postup

  1. 1

    Cibuľu očistíme a nakrájame na drobno. Špekáčiky ošúpeme a nakrájame na slíže. Syr nastrúhame a feferóny nakrájame na drobno. Do hrnca dáme suroviny na nálev. Rozvaríme a pridáme pokrájanú cibuľu, varíme päť minút.

    Špekáčikový šalát (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Teraz do toho pridáme kečup a čili omáčku. Ako sa to začne variť, odstavíme zo sporáku a máme hotovú omáčku na zmiešanie, ktorú necháme trochu vychladnúť. Nesmie byť horúca, lebo by nám syr roztopilo.

    Špekáčikový šalát (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Omáčku nalejeme na pripravený syr, špekáčiky a feferónky. Všetko to premiešame a uložíme do chladu na pár hodín. Najlepšie do druhého dňa, aby prešli všetky chute.

    Špekáčikový šalát (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    A môžeme potom vychutnávať s chlebom.

    Špekáčikový šalát (fotorecept) - obrázok 4

Diskusia k receptu

haji
Hmm, já bych také chtěla, aby mně ostalo pol kila špekáčkov haha Pěkný receptík, vděčný, k tomu dobrý chlebík či rožok hmm
kvakac
@haji (27.5.2021 09:55)

Vďaka za koment. To som robil utopencov do päť litrového pohára. Kúpil som celý balík, to bolo skoro tri kila. Tak som ich ošúpal všetky a nevošli do pohára. Pol kila mi ostalo tak mi prišla vhod diskusia na tatranský šalát. Prispôsobil som všetko k väčšej dávke a bolo to na svete. Dokonca mne to veru chutilo, len treba keď sa to robí dať aj nálev, lebo to ostane dosť suché. Ten syr potvora vtiahne do seba vlhkosť. Ja som to urobil dosť ostré. Myslel som ostane pre mňa a máš ho vidieť rodine nevadilo že je ostrý. Mám to ja ťažké.
janamaria
jaj uz som nasla.prepac ale reklama my rozdelila recept a tak som zabudla istp pekne zhora citala som uz lendruhu cast.prepac.bola to mojs chyba.
zolik
@janamaria (27.5.2021 15:20)
Aj mne sa to uz stalo. Ale patalia bola, ze priamo pri peceni. Reklama mi rozdelila recept a dve zlozky som vynechala. Vyrobok putoval do kosa. Tie reklami priamo v recepte su velmi neprijemne.
kvakac
@zolik (27.5.2021 15:41)

Ja to robím keď to nie je rozdelené, tak to uložím na USB kľúč s hlavným obrázkom. No a pri varení si to pozerám na ňom.
1x haji
bugout
Ja mám morčací parizer a idem dnes po raňajkách pripraviť zajtrajšie raňajky...
2x haji a kvakac
kimlo
@kvakac (27.5.2021 21:18)
Aj mňa tie reklamy vytláčajú… voľakedy to tu išlo aj bez ničí alebo boli aspoň dizajnovo prijateľné. Minule som si chcel na mobile pozrieť recept od @cesminaz a reklama mi prekryla zoznam surovín, našťastie som mal recept napisaný… takže VÁŽENÍ ZADÁVATELIA REKLÁM: Vaše reklamy sú vďaka dizajnérom tohoto webu k ničomu, zbytočne vyhodené peniaze, a väčšina užívateľov začne vďaka tomu vaše výrobky nenávidieť! Asi toľko…




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia