Špagety so sušenými paradajkami a cesnakom

dr - fotkadr, 22. júna 2015
Špagety so sušenými paradajkami a cesnakom
Foto: dr

Mám rada jednoduché a rýchle jedlá, a toto je jedno z nich, ktoré je navyše aj veľmi dobré.

1
porcia
2 minút
príprava
7 minút
tepelná úprava

Suroviny

100 g
4 ks v olivovom oleji
1 strúčik
1/2 ČL sušené
1 PL
1 PL nastrúhaný tvrdý




Postup

  1. 1

    Špagety uvaríme v osolenej vode. Na panvicu dáme olivový olej, pridáme nakrájané sušené rajčiny a cesnak nasekaný nadrobno, opečieme 1 minútu, odstavíme a prisypeme oregano, premiešame, pridáme uvarené špagety a znova premiešame. Posypeme nastrúhaným tvrdým syrom, používam obyčajne parmezán, ale teraz som kúpila syr zo slovenskej farmy a je ešte lepší ako parmezán (Horal).

    Špagety so sušenými paradajkami a cesnakom - obrázok 1

Diskusia k receptu

afataga
presne podla mojho gusta, ten syr nepoznam, ak chces slovensky, vyborny je aj Vršatec, je to syr parmezanoveho typu
56859_1426519131 - profilový obrázok
dr
dr
@afataga , to je nejaký nový syr. Ja zas nepoznám ten Vršatec, ale pozriem sa po ňom u nás. Vyhľadávam slovenské výrobky, hlavne z domácej farmy, hydinu len odtiaľ kupujem a na syry si dávam vyslovene pozor, lebo takmer všetky čo predávajú v obchodoch sú vyrobené v Poľsku.
56859_1426519131 - profilový obrázok
dr
dr
Ďakujem @afataga , pozerala som zloženie a tie syry majú rovnaké zloženie a tuk rovnaký, ale nevidela som tieto výrobky u nás, majú na stránke kontakt tak sa spýtam, či nebudú aj k nám dodávať.
sirac
výborný recept, skúšal som minulý víkend, ja používam špagety podravka, na vrch som nastrúhal pravý parmezán
1x dr
56859_1426519131 - profilový obrázok
dr
dr
Ďakujem @sirac , pravý parmezán je výraznejší v chuti aj vôni, aj my ho máme radi, ale v obchodíku ho nemali tak som zvolila náhradu. Ja kupujem parmezán v malom obchodíku u nás, kde sú výrobky zo Sardínie, olej, syry aj sušené rajčiny v olivovom oleji.
56859_1426519131 - profilový obrázok
dr
dr
@kimlo , ako je to nové námestíčko, tam je obchod Kik a hneď vedľa je malý obchodík veľmi pekný s kvalitným tovarom :-). Odporúčam navštíviť.
marianne
Kamarat mi doniesol z Talianska - sluzobky trojkilove balenie kvalitnych spagiet, (ze nevedel som co Ti kupit:-), tak zhanam spagetove recepty a tento bude prvy, velmi pekny recept, niekedy tak malo treba na vyborne jedlo.Dakujem
1x dr




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia