Špagety s párkovou omáčkou

barbora7 - bez fotkybarbora7, 22. októbra 2016
Špagety s párkovou omáčkou
Foto: barbora7

Predstavujem Vám rýchly, ľahký a jednoduchý recept

6
porcií
10 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 bal
1-2 ks
9 ks




Postup

  1. 1

    Do väčšieho hrnca si dáme variť vodu na špagety. Dáme cca 1 liter vody na 1 balík špagiet, kľudne sa dá dať menej špagiet čiže aj menej vody.

  2. 2

    Cibuľu si nakrájame na drobno, potom si do panvice dáme olej a nakrájanú cibuľu. Tú orestujeme do zlatista. Ďalej si nakrájame párky na kolieska, ktoré tiež pridáme k cibuli.

    Špagety s párkovou omáčkou - obrázok 2
  3. 3

    Túto zmes zalejeme kečupom a pridáme soľ, koreniny(napr.: vegeta, tekuté ochucovadlo-maggi, bazalku, čili, korenie na špagety). Všetko spolu dobre premiešame a necháme prikryté. Necháme to podusiť asi 10-15 minút, potom omáčku môžeme odstaviť.

    Špagety s párkovou omáčkou - obrázok 3
  4. 4

    Keď nám už voda zovrela dáme do nej nalámané alebo celé špagety, osolíme ich a pridáme trošku oleja a necháme ich variť asi 10-11 minút, alebo pokiaľ nezmeknú. Potom ich scedíme a môžeme servirovať aj s omáčkou. Na vrch môžeme ešte nastrúhať syr. Podávame teplé s dobrým nápojom. DOBRÚ CHUŤ !!!

    Špagety s párkovou omáčkou - obrázok 4

Diskusia k receptu

marta23
Mne na tomto a podobných receptoch vadí to, že prispievatelia píšu hneď do textu: Keď sa nám uvarili..., keď nám voda zovrela...., do väčšieho hrnca si dáme..., prečo tam vkladáte ten prisvojovací imperatív? Len vám a nie nám (úsmev). Svedčí to o nedostatku vyjadrovacej schopnosti, o neúcte k čitateľovi...To lepšie sa neviete vyjadriť?
2010
Jedine co mi na tomto vitaznom recepte vadi je zaradenie do kategorii. V kategorii jeden den do vyplaty alebo na internate nemame nic - super, ale talianska kuchyna to je perverznost.
kukulienka71
Mne tu vadia okrem zaradenia do talianskej kuchyne dve veci: liter vody na balenie cestovín a to, o čom písala @marta23. Aspoň už viem, ako sa volá ten spôsob vyjadrovania, ktorý aj mňa irituje:-)
mihajlo
Jedlo na slovenský spôsob "co dúm dal", mne sa to páči a nech si každý varí čo mu chutí. To je odpoveď tým kritikom ktorým sa nepáči tento recept.
radox1
@Mihajlo (28.10.2016 10:18)

ze sa ti recept paci je tvoj nazor,tak isto ini vyjadrili nazor ze sa im ten experiment nepaci.kritika sem patri a oni na tvoju odpoved sa mozu.....
1x radox1
hannes
Je to recept z kategórie "co dúm dal", vhodný pri príchode domov z dovolenky. Osobne nemám rád ochucovadlá ako Maggi či vegeta, radšej by som vymyslel nejakú peknú kombináciu korenín a byliniek. Aj s kečupom by som trocha šetril, radšej mám pasírované rajčiny. Ako nápad je to ale fajn, dá sa improvizovať do zblbnutia...:D