Šošovicová polievka so šampiňónmi
Autor receptu: vegetarianka
Túto polievku varí moja mama len na Silvestra. Ja som sa rozhodla variť ju častejšie, lebo napriek informácii v mojom profile, túto polievku dochutiť viem. A ako všetko, čo sa rozhodnem uvariť, je pomerne nenáročná.
4 porcie |
15 minút príprava |
20 minút tepelná úprava |
Postup
- Najprv si osobitne uvaríme šošovicu. Ja ju dopredu nenamáčam, stačí ju variť 15-20 minút a mala by byť hotová. Aj preto je to moja najobľúbenejšia strukovina.
- Na oleji speníme cibuľku, pridáme očistené a na plátky pokrájané šampiňóny. Necháme ich pustiť trochu šťavy, chvíľu sa v nej podusiť a potom ich zalejeme čistou vodou, nie vodou z uvarenej šošovice. Polievka tým získa trošku inú chuť ako tradičnejšia šošovicová, ktorú moja mama robí hocikedy :-)
- Do polievky nakrájame väčší zemiak, dochutíme (nemusí to byť len čierne korenie a soľ) a keď je všetko pekne uvarené, pridáme šošovicu. Úplne na záver zamiešame sušené sójové mlieko (ale nič vám nebráni v použití kravského) a polievku odstavíme.