Šopronské kapustové závitky

Autor receptu: redakcia

4
porcie
20 minút
príprava
30 minút
na 180 °C

Postup

  1. Z kapusty vyrežeme hlúb a hlávku necháme variť 5–6 minút v slanej vode. Osem listov oddelíme, osušíme a rebrá naplocho zrežeme. Pokrájané rožky namočíme do mlieka. Cibuľu pokrájame, opražíme na masti, pridáme prelisovaný cesnak, pokrájané šampiňóny a krátko podusíme. Mleté mäso zmiešame s podusenými šampiňónmi, vyžmýkanou žemľou, pridáme horčicu, vajce, okoreníme a dôkladne premiešame.
  2. Zmes rozdelíme na jednotlivé kapustné listy a zvinieme ich do závitkov. Každý závitok obalíme plátkom anglickej slaniny. Závitky vložíme do pekáča, podlejeme vodou a 30 minút dusíme vo vlastnej šťave v rúre pri teplote 180 stupňov Celzia. Hotové závitky vyberieme, výpek dolejeme studenou vodou do objemu 0,5 l a pridáme maggi korenie.
  3. Omáčku necháme za občasného miešania zovrieť a krátko povaríme.