Slovenská hymna (zapekané kuracie mäso s kyslou kapustou a zemiakmi)
Autor receptu: misi61
Receptík ktorý máme najradšej a robíme ho dosť často
4 porcie |
30 min minút príprava |
1 hod minút na 230 °C |
Postup
- Dáme si rozpáliť olej s cesnakom, pridáme kapustu kyslú a dusíme, kapustu podlievať ...
- Do druhého hrnca dáme speniť cibuľku s mäskom, klobásou a ak je v chladničke slaninka aj tu tam môžme šupnúť, všetko to osolíme a okoreníme ak ľúbite štipľavé pridáme tiež
- Podusenú kapustu vysypeme do jánskej misy, mäsko zmiešame s kapustou. Kapustu si môžte poliať kečupom alebo nejakou štipeš-omáčkou a na koniec poukladáme na to zemiaky nakrajané na koliečka :)
- Prikryjeme alobalom a dáme do rúry na 230°C