Slovenská dobrota
Autor receptu: zabiatko66
Kto obľubuje kyslú kapustu a zemiačky tento receptík určite ocení.
Vynikajúca slovenská pochúťka.
4-5 porcie |
20 minút príprava |
30 minút tepelná úprava |
Postup
- Cibuľu nakrájame na drobno, opražíme na oleji, pridáme kyslú kapustu, mletú rascu, čilli korenie, mleté čierne korenie, oregano a všetko spolu dusíme.
- Očistené zemiaky postrúhame, pridáme múku, vajce, soľ, majoránku, korenie, roztlačený cesnak a spracujeme cesto.
- Spracované cesto vylejeme na vymastený a strúhankou vysypaný plech.
- Na vrch pridáme udusenú kapustu. Pečieme v rúre asi 20 min. pri teplote 200 stupňov. Na koniec posypeme strúhaným syrom a ešte zapečieme 10 minút.