Slivková "Nutella"

prhlavka - fotkaprhlavka, 10. septembra 2013

Bolo veľa sliviek, našla som v záhradkárskom časopise tento recept, trošku som upravila množstvo surovín a je to veľmi dobré, tak sa chcem s Zobraziť celý popisBolo veľa sliviek, našla som v záhradkárskom časopise tento recept, trošku som upravila množstvo surovín a je to veľmi dobré, tak sa chcem s receptom s Vami podeliť.

Suroviny

2 kg
100 g
100 g
700 g




Postup

  1. 1

    Slivky dôkladne umyjeme odkôstkujeme a ručným mixeróm rozmixujeme. Dáme variť, keď sa nám slivky rozvaria pridáme cukor, kakao a nalámanú čokoládu, povaríme aby sa všetko poriadno roztopilo a spojili sa chute.

  2. 2

    Odstavíme zo sporáka a ešte raz ponorným mixeróm poriadne rozmixujeme (osobne som následne ešte aj prepasírovala). umyjeme si poháre a takto pripravenú hmotu dáme poriadne prevariť ešte raz, ako džem,musí to byť poriadne horúce, naplníme poháre a sterilizujeme (ako džem).

  3. 3

    Z dávky vychádza cca 6-7 pohárov záleží podľa toho ako sú veľké a či Vám niekto z tejto mňamky odjedá :D Fotky pridám

Diskusia k receptu

manya
takto robím každý rok, podľa môjho muža je to veľká fajnotka, aj teraz budem robiť z piatich dávok.
prhlavka
ponechala som názov pod akým som recept objavila a aj po hľadaní cez uja googla je to totožné, kedže je to zo sliviek je jasné, že to nie je nutella a názov je v uvodzovkách, vždy mi príde úplne od veci, keď tu ľudia riešia názov receptu, to ako si ho dotyčný pomenuje je jeho osobná vec, ako nič v zlom nie som nejaká nahnevaná, len mi to príde ako niečo čo by som ja osobne neriešila a trápilo by ma to na recepte ako posledné :D
1x peta5
tiginko
názov receptu nie je podľa mňa vôbec "od veci". Tým nenarážam práve na tento recept, ale na tvoj postoj a názor. Riešilo sa to tu už veľakrát a ja sa prikláňam k názoru, že doma si môže každý volať jedlo ako chce, ale keď s ním ide na verejnosť, mohol by trochu aj porozmýšľať. Trápiť ťa to určite nemusí, sú väčšie problémy vo svete,ako napríklad svetový mier, ale prečo si nedať záležať aj na maličkostiach, že?
ariela6
tiež som dnes varila tu slivkovu nutelu a mne ten nazov sedi pretože sa to na to podoba len to nema v sebe tu chemiu a tuky čo obsahuje nutela takže slivkova nutela je zdrava a chutna
kimlo
Je to nutella, aj ked bez orieškov, aj ja taku robim a je vyborna do palaciniek. Vy linquisti si to volajte ako chcete...
tiginko
kto je tu linquista? Ja?? "Za prvé nevím co to je a za druhé mně to uráží" :-)
hannah22
xixixi.... to ste daleko odbehli od varešky.... tiež som ju varila ale aj so štipkou škorice a umu .... :)
radost
@prhlavka
dnes som uvarila tento slivkový lekvár s čokoládou-recept som poznala dávno-ale realizovala až dnes...mužovi veľmi chutí..
nemixovala som-ale dlho varila-odparovala-takže je to husté..proste-čokoslivkový lekvár..skúška dopadla dobre...:-)
hanka56
také se chystám udělat, ale jak je myšleno sterilizovat, nestačí dát horké do sklenic, zavíčkovat a otočit ? nebo se musí opravdu sterilizovat ?
agafonka
no to som si dala!!! cele sobotne poobedie som varila tento zazrak! v kuchyni som vsetko mala od "cokolady", lebo som nedokazala nic ine robit, len vylizovat to horuce cudo. a co robim v nedelu? vylizujem pohare s nutelou. okrem ranajok (nutela na vianocke), desiatej (nutela v jogurte), obeda (nutela so vsetkym, tusim aj s polievkou), ako dezert si nutelu davam uz aj s chili paprickami. neviem, kto tento recept spachal, ale pacha sa pri nom hriech pazravosti priam fantasticky!!!! skvele. dakujem, dakujem, dakujem za recept :)
peta5
a ako dlho sa to cele vari??? dakujem za odpoved
spagetka1812
dnes som to uvarila, ale teda som sklamana..chuti to ako zhorene kakao (nie, nevarila som to prudko ani sa mi to nikde nepripalilo)..odkedy som tam dala to kakao, to nabralo taku cudnu chut..je to stale horke, aj ked som dala viac cukru (mozno tym, ze som dala 52% coko...)..skoda, cakala som, ze ked sa spoja take super ingrediencie, vznikne nieco super, ale nekonalo sa..zostavam verna klasickemu slivkovemu lekvaru..




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia