Slaná roláda
Slaná roláda

Slaná roláda s ajvarom

frommykitchendotcom - bez fotkyfrommykitchendotcom, 18. novembra 2023

Chutné predjedlo, ktoré hostí nesklame.

Suroviny

5 ks
180 g
4 PL
1 KL
5 PL
1 ČL
Plnka:
180 g
100 g
podľa chuti
200 g




Postup

  1. 1

    Najprv oddelíme bielky od žĺtkov. Žĺtky vyšľaháme do penista, pridáme k nim ajvar, kyslú smotanu, soľ a vmiešame to všetko pomaly k žĺtkovej pene pri menších otáčkach. Potom vmiešame múku.

  2. 2

    Bielky vyšľaháme osobitne na tuhý sneh a následne ho zľahka varechou vmiešame k žĺtkovej hmote.

  3. 3

    Hmotu vylejeme na plech 30x40 cm vystlaný papierom na pečenie a pečieme na 200 °C asi 15 minút. Hotovú piškótu hneď po upečení dáme na vlhkú utierku a zrolujeme do rolády. Necháme úplne vychladnúť a následne plníme.

  4. 4

    Zmiešame kyslú smotanu a majonézu a natrieme ňou piškótu. Trocha krému necháme na potretie hotovej rolády. Ak máte radi, môžete pridať pažítku, poprípade 1-2 PL ajvaru aj do krému. Na krém poukladáme šunku, znovu zrolujeme a ozdobíme hore zvyškom krému. Necháme odstáť. Odporúčam použiť radšej kockastú šunku namiesto okrúhlej.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia