Kysnutá slaná roláda po domácky

skockostraka - fotkaskockostraka, 18. októbra 2012

Robil som ho 17.10.12 a nápad som mal, že spravím roládu. Tak som ju spravil z kysnutého cesta. Mal som isté varovania, aby som Zobraziť celý popisRobil som ho 17.10.12 a nápad som mal, že spravím roládu. Tak som ju spravil z kysnutého cesta. Mal som isté varovania, aby som tú náplň nedával takú, ale napriek tomu som ju spravil takú, akej sa možno aj vy možno budete čudovať. Je však dobrá a nerobí to až také suché. Vyskúšajte, uvidíte, ochutnáte. :))))

1
porcia
100 minút
príprava
60 minút
na 180 °C

Suroviny

200 g
200 g
200 g
200 g
40 g
20 g
30 g
70 ml
2
21 g
20 g
230 ml
4 g




Postup

  1. 1

    Urobíme kvások z droždia, 1/4 mlieka a cukru. medzi tým vysypeme obi-2 múky do nádoby s kypriacim práškom a poriadne premiešame. Keď sa kvások urobí, vylejeme ho do nádoby s múkou a práškom, pridáme olej a zvyšok mlieka. Pridáme všetky korenia, ale asi 10 g gril. korenia necháme. Zamiešame.

    Kysnutá slaná roláda po domácky - obrázok 1
  2. 2

    Vypracujeme asi 5 minút, necháme 15 minút kysnúť a potom premiešame znova. Necháme kysnúť 50 min.

    Kysnutá slaná roláda po domácky - obrázok 2
  3. 3

    Po vykysnutí dáme na dosku a vyvaľkáme na veľkosť plechu. Pridáme slaninu nakrájanú na kocôčky a zemiakové pyré z dopredu uvarených zemiakov. Nasypeme zvyšok gril. korenia

    Kysnutá slaná roláda po domácky - obrázok 3
  4. 4

    Pekne a opatrne zatočíme, natrieme vajcom, popicháme vidličkou a dáme na plech. Toto môžete robiť aj keď to už máte na plechu.

    Kysnutá slaná roláda po domácky - obrázok 4
  5. 5

    Pečieme hodinu na 180 stupňov Celsia. Vyberieme a za polhodinku môžeme jesť. Dobrúúúúúúúúúúuúuúúú chuť a na zdravie.

Diskusia k receptu

afataga
keby si tam nedal to grilovacie korenie, tak uplne super, nabuduce skus radsej nejake bylinky, rascu a pod.
danielas
No ja zíram...Pochopila som,že si si to takto vzal do hlavy a urobil. Je to tak? Myslím,že sa nestratíš. Rada by som ju ochutnala. A veru si takú aj urobím. A teším sa na ďaľšie tvoje nápady @Skockostraka :-)
lakocinka
Normálne cítim ako krásne vonia. ... Ja byť mladá kočka, vyberám si chlapca na vareche.
albe
Kraaasne sa ti upiekla,verím,že tak aj chutí. Klobúk dole nad tvojou zručnosťou, takýto pomocník by sa mi doma zišiel...prezraď,kam chodíš pre inšpiráciu?
spetkasoli
tééééda, krásne sa ti podarila, klobúk dolu. Si velmi šikovný chlapec a roládka sa ti krásne vydarila, nielenže si ukladám do KK, ale hned idem aj upiecť, večer čakáme návštevu a isto bude k vínečku tvoje dobrota:)) a teším sa na dalšie




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia