Skrytý karfiol - fašírky plnené karfiolom

2010 - bez fotky2010, 13. júna 2011
Skrytý karfiol - fašírky plnené karfiolom
Foto: 2010

Schovany karfiol "Mubattan Bruklu" to by mal byt priblizny preklad tohto stareho Tunisko, Marockeho receptu kde karfiolom plnime fasirky. Perfektne teple predjedlo Zobraziť celý popis Schovany karfiol "Mubattan Bruklu" to by mal byt priblizny preklad tohto stareho Tunisko, Marockeho receptu kde karfiolom plnime fasirky. Perfektne teple predjedlo .

15 minút
príprava
25 minút
tepelná úprava

Suroviny

fasirky:
1 menší vareny
750 g
1 nasekana na drobno
1/2 lyzicky
2 lyzice  cerstvo nasekana
2
 korenie čierne mleté
 na obalenie
1/2 lyzicky ( nemusi byt)
omacka:
1/4 hrnceka
2 lyzice
1 1/2lyzice
podla potreby teplá
1
2
 na vyprazanie




Postup

  1. 1

    Do vriacej osolenej vody dame varit karfiol cca 10 minut. Vyberieme , ochladime a rozoberieme na male ruzicky.

  2. 2

    Najednoduchsie je dat maso nakrajane na kusky do mixeru pridat , petrzlenovu vnat , cibulu jedno vajicko a skoricu a tabil (jeto mleta -drvena zmes suseneho cesnaku, koriandrovych semienok, rasce a stiplavej papriky ) ochutime solou a korenim a vsetko rozmixujeme . (po mixovani je dobre dat zmes ochladit ).

  3. 3

    Zoberiem mensi kusok masovej zmesi velkosti mensieho citrona spravime placku , vlozime ruzicku karfiolu a obalime masovou zmesou. ponorime do vajicka a obalime z lahka mukou a dame vyprazat na olej zo vsetkych stran cca 5 minut. Vyberieme a odlozime na stranu.

  4. 4

    Do kastrola dame rozohriat olivovy olej pridame pokrajanu papriku a paradajky harisu a paradajkovy pretlak podusime ,pridame viac vody ked sa nam zacne bublat pridame fasirky ,znizime plament zakryjeme a dusime cca 20 minut. ( ked treba podlejeme vodou.)

    Skrytý karfiol - fašírky plnené karfiolom - obrázok 4

Diskusia k receptu

jatanika
našla som že tabil je zmes semien koriandra, rasce, chilli prášku a cesnakového prášku ... je to tak? rasca bude zrejme rímska ...
lucylee
tak toto uz ano, perfektny napad, my mame karfiolove obdobie momentalne
2010
@nazarboncuk , ty si sikovna to lahko vyrobis, inac tu bola nedavno diskusia ohladom harrisy a madarskej pista stiplavej pasty.Podla mna sa to bude dat vyrobit upravenim z tej tureckej paprikovej alebo pridat tu , len tato je stiplava takze trosku staci.( inac ja mam pol lyzice ,,,radsej menej pre priemernych jedakov ale mi mame radi stiplave ).
 varecha.pravda.sk/diskusie/harrisa-harisa-harissa/1539-fo...
nazarboncuk
@2010
@lucylee
dakujem za rady. tak skúsim teda najskôr tu našu turecku a potom by som sa hadam odvazila aj vyrobiť sama :P recept sa mi veľmi páči



SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia