Foto: 2010
Schovany karfiol "Mubattan Bruklu" to by mal byt priblizny preklad tohto stareho Tunisko, Marockeho receptu kde karfiolom plnime fasirky. Perfektne teple predjedlo Zobraziť celý popis Schovany karfiol "Mubattan Bruklu" to by mal byt priblizny preklad tohto stareho Tunisko, Marockeho receptu kde karfiolom plnime fasirky. Perfektne teple predjedlo .
príprava
tepelná úprava
Suroviny
fasirky: | |
1 menší vareny |
|
750 g |
|
1 nasekana na drobno |
|
1/2 lyzicky |
|
2 lyzice cerstvo nasekana |
|
2 |
|
korenie čierne mleté |
|
na obalenie |
|
1/2 lyzicky ( nemusi byt) |
|
omacka: | |
1/4 hrnceka |
|
2 lyzice |
|
1 1/2lyzice |
|
podla potreby teplá |
|
1 |
|
2 |
|
|
|
na vyprazanie |
|
|
Postup
-
1
Do vriacej osolenej vody dame varit karfiol cca 10 minut. Vyberieme , ochladime a rozoberieme na male ruzicky.
- 2
Najednoduchsie je dat maso nakrajane na kusky do mixeru pridat , petrzlenovu vnat , cibulu jedno vajicko a skoricu a tabil (jeto mleta -drvena zmes suseneho cesnaku, koriandrovych semienok, rasce a stiplavej papriky ) ochutime solou a korenim a vsetko rozmixujeme . (po mixovani je dobre dat zmes ochladit ).
- 3
Zoberiem mensi kusok masovej zmesi velkosti mensieho citrona spravime placku , vlozime ruzicku karfiolu a obalime masovou zmesou. ponorime do vajicka a obalime z lahka mukou a dame vyprazat na olej zo vsetkych stran cca 5 minut. Vyberieme a odlozime na stranu.
- 4
Do kastrola dame rozohriat olivovy olej pridame pokrajanu papriku a paradajky harisu a paradajkovy pretlak podusime ,pridame viac vody ked sa nam zacne bublat pridame fasirky ,znizime plament zakryjeme a dusime cca 20 minut. ( ked treba podlejeme vodou.)
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
varecha.pravda.sk/diskusie/harrisa-harisa-harissa/1539-fo...
varecha.pravda.sk/recepty/harrisa-paliva-pasta-/14532-rec...
@lucylee
dakujem za rady. tak skúsim teda najskôr tu našu turecku a potom by som sa hadam odvazila aj vyrobiť sama :P recept sa mi veľmi páči