Skrytý karfiol - fašírky plnené karfiolom

Autor receptu: 2010

Schovany karfiol "Mubattan Bruklu" to by mal byt priblizny preklad tohto stareho Tunisko, Marockeho receptu kde karfiolom plnime fasirky. Perfektne teple predjedlo .

15 minút
príprava
25 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Do vriacej osolenej vody dame varit karfiol cca 10 minut. Vyberieme , ochladime a rozoberieme na male ruzicky.
  2. Najednoduchsie je dat maso nakrajane na kusky do mixeru pridat , petrzlenovu vnat , cibulu jedno vajicko a skoricu a tabil (jeto mleta -drvena zmes suseneho cesnaku, koriandrovych semienok, rasce a stiplavej papriky ) ochutime solou a korenim a vsetko rozmixujeme . (po mixovani je dobre dat zmes ochladit ).
  3. Zoberiem mensi kusok masovej zmesi velkosti mensieho citrona spravime placku , vlozime ruzicku karfiolu a obalime masovou zmesou. ponorime do vajicka a obalime z lahka mukou a dame vyprazat na olej zo vsetkych stran cca 5 minut. Vyberieme a odlozime na stranu.
  4. Do kastrola dame rozohriat olivovy olej pridame pokrajanu papriku a paradajky harisu a paradajkovy pretlak podusime ,pridame viac vody ked sa nam zacne bublat pridame fasirky ,znizime plament zakryjeme a dusime cca 20 minut. ( ked treba podlejeme vodou.)