Skryté mäso

mamatata2 - fotkamamatata2, 21. augusta 2016
Skryté mäso
Foto: mamatata2

Inšpirovala som sa receptom z Báječnej ženy "Rybie filé so zeleninou". Robila som od oka, takže mäsko je trochu stratené pod zeleninou, ale Zobraziť celý popisInšpirovala som sa receptom z Báječnej ženy "Rybie filé so zeleninou". Robila som od oka, takže mäsko je trochu stratené pod zeleninou, ale myslím, že to nie je na škodu.

4
porcie
20 minút
príprava
55 minút
na 180 °C

Suroviny

4- 5 ks
4 - 5 plátky
1 ks
1 ks
250 g




Postup

  1. 1

    Cibuľu pokrájať a opražiť na oleji, pridať postrúhanú koreňovú zeleninu (dala som mrkvu, petržlen a zeler), osoliť, podusiť a nechať trochu vychladnúť.

  2. 2

    Rezne naklepať, posoliť a okoreniť. Opiecť na panvici na troche oleja z oboch strán. Poukladať na dno vymastenej zapekacej formy. Ja mám okrúhlu, preto je hotové jedlo ako rez torty :).

  3. 3

    Mäso posypať polovicou strúhaného syra, poukladať plátky šunky a navrstviť zeleninu. Dať do rúry pri 180° zakryté asi na 40 min.

  4. 4

    Zmiešať zvyšok postrúhaného syra, smotanu , vajce, trochu posoliť a poliať vrch. Zapekať odokryté ešte cca 15 min. pri 200 °C.

Diskusia k receptu

radost
ty si sa inšpirovala báječnou ženou..a ja tebou..
najskôr sa mi zdalo,že mäso je mleté..čítaním som pochopila..no myšlienka s mletým ostala v hlave..
želám dobré dni..
siisa
Super, mäsko a príloha v jednom hrnci :) Dobrý nápad :)
mamatata2
Vďaka za komentáre. Ešte som chcela dopísať do receptu, ale nejako mi to vypadlo, že príloha bola zemiaková kaša a ak chcete vyskúšať s filé, tak to treba opiecť na masle a stačí dať len zapiecť.
martab
Super receptik. Vyskusam. Ale uz teraz sa zalizujem.