Skryté kura (fotorecept)
Autor receptu: katerin
Sú tu podobné recepty,ale iba podobné.
V komentároch tých receptov boli negatívne názory na zemiaky varené v kyslom prostredí.
Môžem potvrdiť,že zemiaky sa rozlývali na jazyku.
30 minút príprava |
90 minút na 180 °C |
Postup
- Rozporcované kura zasolíme a necháme bokom.
Kyslú kapustu zmiešame s cukrom, nadrobno nakrájanou cibuľou,nastrúhanou mrkvou a na kocky nakrájaným jablkom(môžeme tiež nastrúhať),dobre premiešame a odložíme.
- Na vymastený pekáč olivovým olejom poukladáme nakrájané zemiaky na koliečka (použila som červené zemiaky z vlastnej úrody),tak aby nám iba zakrylo dno,posolíme a okoreníme.
- Na zemiaky rovnomerne rozložíme 1/3 pripravenej zmesi kyslej kapusty a na ňu rozporcované kura,rascu a poprášime gulášovým korením(podľa chuti iným).
- Zakryjeme zbytkom zmesi kyslej kapusty.
- Prilejeme pohár vody,prípadne bieleho vína (150-200ml),zakryjeme alobalom a dáme do rozhriatej rúry na 180st.C na 45-60 minút.
- V mojom prípade ,po hodine,vytiahneme z rúry,stiahneme alobal,vidličkou z kuraťa zhrnieme kapustu a položíme naň tenké plátky masla a vložíme znovu do rúry až sa upečie do zlatova.(u mňa to bolo 30min.)
- Po pol hodine...