Skryté kura (fotorecept)

Autor receptu: katerin

Sú tu podobné recepty,ale iba podobné. V komentároch tých receptov boli negatívne názory na zemiaky varené v kyslom prostredí. Môžem potvrdiť,že zemiaky sa rozlývali na jazyku.

30 minút
príprava
90 minút
na 180 °C

Postup

  1. Rozporcované kura zasolíme a necháme bokom. Kyslú kapustu zmiešame s cukrom, nadrobno nakrájanou cibuľou,nastrúhanou mrkvou a na kocky nakrájaným jablkom(môžeme tiež nastrúhať),dobre premiešame a odložíme.
  2. Na vymastený pekáč olivovým olejom poukladáme nakrájané zemiaky na koliečka (použila som červené zemiaky z vlastnej úrody),tak aby nám iba zakrylo dno,posolíme a okoreníme.
  3. Na zemiaky rovnomerne rozložíme 1/3 pripravenej zmesi kyslej kapusty a na ňu rozporcované kura,rascu a poprášime gulášovým korením(podľa chuti iným).
  4. Zakryjeme zbytkom zmesi kyslej kapusty.
  5. Prilejeme pohár vody,prípadne bieleho vína (150-200ml),zakryjeme alobalom a dáme do rozhriatej rúry na 180st.C na 45-60 minút.
  6. V mojom prípade ,po hodine,vytiahneme z rúry,stiahneme alobal,vidličkou z kuraťa zhrnieme kapustu a položíme naň tenké plátky masla a vložíme znovu do rúry až sa upečie do zlatova.(u mňa to bolo 30min.)
  7. Po pol hodine...