Drobné škoricové pečivo
Drobné škoricové pečivo

Škoricové hviezdičky s bielkovou polevou

Jarmila Horváthová
príloha Varecha, 17. decembra 2023
Škoricové hviezdičky s bielkovou polevou
Foto: Shutterstock

Voňavé, chutné a dekoratívne drobné pečivo na Vianoce.

60 ks
porcií
25 (+ chladenie) minút
príprava
12-15 minút
na 125 °C

Suroviny

400 g
250 g
2 ČL
2 ks
2 PL (nemusí byť)
1 bal.
Poleva:
1 ks
125 g




Postup

  1. 1

    Na cesto zmiešame najemno pomleté mandle, práškový cukor a škoricu. Pridáme bielky a zmiešame s likérom a vanilkovým cukrom. Cesto zabalíme do potravinovej fólie a dáme na hodinu vychladiť.

  2. 2

    Pracovnú plochu dobre vysypeme múkou a cesto rozvaľkáme na hrúbku asi 5 mm. Pomocou vykrajovačky vykrojíme hviezdičky.

  3. 3

    Na polevu vyšľaháme práškový cukor a bielok do tuha.

  4. 4

    Hviezdičky potrieme polevou a položíme na plech s papierom na pečenie. Pečieme vo vyhriatej rúre pri teplote 125 °C 12–15 minút. Necháme vychladnúť.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia