Drobné škoricové pečivo

Škoricové hviezdičky s bielkovou polevou

Autor receptu: redakcia

Voňavé, chutné a dekoratívne drobné pečivo na Vianoce.

60 ks
porcií
25 (+ chladenie) minút
príprava
12-15 minút
na 125 °C

Suroviny

Postup

  1. Na cesto zmiešame najemno pomleté mandle, práškový cukor a škoricu. Pridáme bielky a zmiešame s likérom a vanilkovým cukrom. Cesto zabalíme do potravinovej fólie a dáme na hodinu vychladiť.
  2. Pracovnú plochu dobre vysypeme múkou a cesto rozvaľkáme na hrúbku asi 5 mm. Pomocou vykrajovačky vykrojíme hviezdičky.
  3. Na polevu vyšľaháme práškový cukor a bielok do tuha.
  4. Hviezdičky potrieme polevou a položíme na plech s papierom na pečenie. Pečieme vo vyhriatej rúre pri teplote 125 °C 12–15 minút. Necháme vychladnúť.