Drobné škoricové pečivo
Škoricové hviezdičky s bielkovou polevou
Autor receptu: redakcia
Voňavé, chutné a dekoratívne drobné pečivo na Vianoce.
60 ks porcií |
25 (+ chladenie) minút príprava |
12-15 minút na 125 °C |
Postup
- Na cesto zmiešame najemno pomleté mandle, práškový cukor a škoricu. Pridáme bielky a zmiešame s likérom a vanilkovým cukrom. Cesto zabalíme do potravinovej fólie a dáme na hodinu vychladiť.
- Pracovnú plochu dobre vysypeme múkou a cesto rozvaľkáme na hrúbku asi 5 mm. Pomocou vykrajovačky vykrojíme hviezdičky.
- Na polevu vyšľaháme práškový cukor a bielok do tuha.
- Hviezdičky potrieme polevou a položíme na plech s papierom na pečenie. Pečieme vo vyhriatej rúre pri teplote 125 °C 12–15 minút. Necháme vychladnúť.