Fašírka
Sekaná z diviaka s tekvicou
Autor receptu: redakcia
30 minút príprava |
90 minút na 170 °C |
Postup- Mäso odblaníme a zomelieme nadrobno
spolu s cibuľou a cesnakom. Pridáme horčicu,
vajcia, majorán, mleté čierne korenie a soľ.
- Rožky nakrájame na malé kocky a sparíme vriacou vodou. Vyžmýkame a primiešame k mäsu.
Ak sa zdá byť konzistencia riedka, zahustíme strúhankou.
- Z tekvice vykrojíme hranoly s rovnakou hrúbkou, osolíme, ochutíme mletou štipľavou
paprikou a obalíme do plátkov sušenej šunky.
- Do vymastenej formy dáme tretinu mäsovej zmesi, obalenú tekvicu, znovu mäsovú zmes, tekvicu
a nakoniec mäso. Vrch posypeme mletou rascou a pečieme 90 minút pri 170 °C. Podávame s pečenou tekvicou a blanšírovaným špenátom.
|