Šalát z čínskej kapusty

diabambulka - fotkadiabambulka, 27. marca 2011

Niečo ľahké na obed...

6
porcií
25-30 minút
príprava

Suroviny

1/2 ks
3 ks strúhaná
6
2 ks čerstvá
2 ks čerstvá
2 ks
1/2 ks
Marináda na kuracie prsia :
1000 g
2 ks
2 PL
2  čajové lyžičky
1 PL
1 PL
2 ks prelisovaný strúčik
1 PL




Postup

  1. 1

    Zeleninku očistíme a nakrájame, mrkvu nastúhame. Všetko spolu dáme do misky osolíme, okoreníme, pokvapkáme citrónovou šťavou a vmiešame biely jogurt. Premiešame a podávame :-)

    Šalát z čínskej kapusty - obrázok 1
  2. 2

    Marináda na kuracie prsia : V miske si zmiešame všetky ingrediencie na marinádu, nakrájame si kuracie prsia a dáme na noc marinovať. Na druhý deň upečieme na troške oleja, alebo na grile. Dobrú chuť :-)))

Diskusia k receptu

lyali
Si riadna výmyselníčka v kuchyni. Chválim. Mne sa do šalátika žiada aj niečo sladké - možno pár kúskov zaváraných broskýň, hoci to už bude trochu iný šalát. Stlmili by mi ostrejšiu chuť jogurtu. Ale vieš čo? Keď ho budem robiť, urobím ho dvojako - podľa Teba a aj s kúskami broskýň. Už teraz sa teším na túto jarnú bombu. Rozhodne ďakujem za skvelú inšpiráciu. KK :-)
kata50
Práve dnes rozmýšľam ako urobím šalát z čínskej kapusty. Tak teraz už viem. Ďakujem :-))
dorisa
Naozaj si riadna vymyselníčka. Dnes by som si dala tvoju stravu.
hviezdickaz
salaty ja mozem na akykolvek sposob ... a kludne aj bez masa,ale ked sa tam vyskytne,neurazim sa :))) Super !
diabambulka
ďakujem všetkým za miálé komentáre, lyali prosím daj vedieť ako chutila aj druhá varianta s broskyňami, nechám sa inšpirovať a na budúce pridám :-)))
lucylee
páči sa mi to, ja by som ale kura len tak na prírodno ugrilovala
valeri
@diabambulka
no chcela som Ti poradiť nabudúce broskyne, alebo hrozno, zbožňujem takéto šaláty a ten Tvoj vyzerá veľmi dobre
diabambulka
valeri ďakujem za tip, vyskúšam aj s ovocímm aj keď mám troška strach nakombinovať to, ale broskyne-máme radi, hrozno- máme radi tak prečo nie, skúsime :-)
bronika
je vyborny aj ked som nedala papriku. Ak vam chyba nieco sladke, tak je to vyborne s jablckom na tenke polmesiaciky..krasne to vsetko chrumka :) ten jogurt je tam super, zalezi len od vas, ci date kysly alebo tucny napriklad grecky. Mne chutil ten dietnejsi. Super receptik. Masko vyskusam nabuduce..
diabambulka
marcelita628 tak potom dobrú chuť :-))) veru aj ja už rozmýšľam, že po Vianočných koláčikoch, údenom, kapustnici a rybkách by šalátik bodol:-)))
sissi34
vypadá ten tvoj šalátik fantasticky:):) ukladám si ho :):)
altyn
Ako to že som ho prehliadol!!! Zajtra ho určite urobím, všetko doma mám, len asi si dám k tomu rybu, ale hlavný je ten šalát!!! Čínsku kapustu zbožňujem a tak si mi brnkla na správnu strunu. Ďakujem! :-)))