Krevetové risotto
Ryža s krevetami a kalamármi
Autor receptu: ryzasos
4 porcie |
15 minút príprava |
40 minút tepelná úprava |
Postup- Najprv si pripravte domáci vývar. Krevety ošúpte a odstráňte hlavy. Nakrájajte mrkvu a pór.
- Rozohrejte hrniec s olejom a na strednom ohni orestujte pór, mrkvu a krevety. Pridajte vodu, dochuťte soľou a varte približne 30 minút.
- Cesnak nasekajte na drobno. Na panvici rozohrejte olej a orestujte na ňom cesnak. Kalamáre očistite a taktiež pridajte na panvicu. Po pár minútach pridajte na jemno nakrájanú cibuľu a paradajku nastrúhanú bez šupky.
- Dochuťte sladkou paprikou a pridajte ryžu. Postupne pridávajte scedený horúci vývar, keď sa vstrebe do ryže, pridajte ďalší. Varte 10 minút a pridajte uvarené krevety.
- Keď má ryža krémovú konzistenciu, pridajte maslo a parmezán, premiešajte a môžete podávať.
|