Rýchly šalát z čínskej kapusty

Rýchly šalát z čínskej kapusty
Foto: ailuj82
ailuj82Ailuj82, recept pridal: 31. januára 2011 14:24Ďalšie jeho recepty

Iný ani nerobím, všetkým chutí

Suroviny

10
minút
príprava

Postup prípravy receptu

1

Kapustu alebo šalát očistíme a nakrájame na rezance. Mrkvu tiež očistíme a nakrájame pomocou škrabky na tenké kolieska. Zeleninu dáme do misy
Rýchly šalát z čínskej kapusty - obrázok 1

2

a zalejeme - zmiešame šťavu z celého citróna s práškovým cukrom, pridáme olivový olej a soľ. Šalát poriadne premiešame.
Rýchly šalát z čínskej kapusty - obrázok 2

3

Papkáme len tak, alebo podávame ako prílohu k mäsu.
Rýchly šalát z čínskej kapusty - obrázok 3



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči...




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • dajanca, 31. januára 2011 o 15:31
    vďaka za recept... vyskúšam... ešte že je tu toľko receptov na šaláty. V jedálni kam som chodila na obedy, bol stále ten istý... prvý mesiac mi chutil.... :-)


  • tinca, 31. januára 2011 o 16:47
    @ailuj82 Jamie keď robí šaláty tak jeho pravidlo je olej+citr.sťava pomer 3:1, ľúbim takýto šalátik


  • cica2, 31. januára 2011 o 19:42
    mňam!


  • tetadena, 31. januára 2011 o 21:17
    super, ukladám


  • bejda7, 31. januára 2011 o 22:17
    Aj ja si každý šalat zalievam citrónom,ja to ani nesladím:))Nabudúce skúsim tvoju kombináciu.


  • vurkovim, 1. februára 2011 o 14:13
    Soliť tesne pred podavaním ,alebo vôbec nesoliť a sladiť nie len olivový olej


  • ailuj82, 1. februára 2011 o 14:15
    @vurkovim - podľa svojej chuti...


  • marienka44, 1. februára 2011 o 16:16
    @Ailuj82 ,ja tiez robim tymto sposobom vsetky salaty /mením zlozky/ a miesto cukru dávam javorovy sirup. Olej najnovsie pouzivam Lanovy /maďarský/, lebo obsahuje 3-omega mastne kyseliny. Je bezfarebny, bez zapachu. Solím morskou solou, ako vsetky pokrmy. Inu sol v domacnosti nemam.


  • marienka44, 1. februára 2011 o 16:18
    @Ailuj82 , ako sa dajú krajat skrabkou kolieska? Najnovsie krajam skrabkou, ale pozdlzne tenke pasiky ako slíže. :-)


  • boda, 8. februára 2011 o 16:27
    Ja robievam podobný šalát, pridávam nastrúhanú mrkvu, uhorku, pretlačený cesnak pre lepšiu chuť. korenie čierne, zaziky, sójovú omáčku a pre sýtosť dám aj varené vajíčko. Zásadne necukrovím a polievam len olivovým olejom a pokvapkám citrónom.


  • lukulienka, 26. apríla 2011 o 15:27
    Vždy žasnem, aká je v jednoduchosti krása.... miesto cukru som dala trošinka medu, olej som použila neutrálnejší hroznový (aj ten je dobrý na pleť :-) A svoju porciu som pre istotu posypala štipkou mletého koriandru... môže byť!


  • marianne, 10. februára 2013 o 06:26
    bol vyborny dakujem:-)



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Predvianočné obdobie – magický čas kúziel a čarov
Aj keď vonku to tento rok veľmi nevyzerá na to, že by sa Vianoce blížili, predsa len, keď nazrieme do kalendára, zistíme, že tu už budú čo nevidieť. O týždeň začína prvou adventnou nedeľou advent – najmagickejšie obdobie roka.

Od mágie k borovičke
- Inzercia -
Borievka obyčajná je všetko, len nie obyčajná! Lahodné srdce Spišskej borovičky – tekutého klenotu, ktorý nám závidia až za hranicami – bolo odpradávna súčasťou tajomných magických rituálov u nás i vo svete.

Čatajské praclíky
„Šedesátka neny bohvíjaký vek, mosíš sa jej šak dožit,“ hovoril kedysi modranský mäsiar Vinco Held.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 48/2014: Zabíjačkové dobroty Zabíjačkové dobroty
Časopis Varecha v piatok 28. novembra v denníku Pravda.


TOPlist