Rýchly šalát z čínskej kapusty

Rýchly šalát z čínskej kapusty
Foto: ailuj82
ailuj82Ailuj82, recept pridal: 31. januára 2011 14:24Ďalšie jeho recepty

Iný ani nerobím, všetkým chutí

Suroviny

10
minút
príprava

Postup prípravy receptu

1

Kapustu alebo šalát očistíme a nakrájame na rezance. Mrkvu tiež očistíme a nakrájame pomocou škrabky na tenké kolieska. Zeleninu dáme do misy
Rýchly šalát z čínskej kapusty - obrázok 1

2

a zalejeme - zmiešame šťavu z celého citróna s práškovým cukrom, pridáme olivový olej a soľ. Šalát poriadne premiešame.
Rýchly šalát z čínskej kapusty - obrázok 2

3

Papkáme len tak, alebo podávame ako prílohu k mäsu.
Rýchly šalát z čínskej kapusty - obrázok 3



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči...




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • dajanca, 31. januára 2011 o 15:31
    vďaka za recept... vyskúšam... ešte že je tu toľko receptov na šaláty. V jedálni kam som chodila na obedy, bol stále ten istý... prvý mesiac mi chutil.... :-)


  • tinca, 31. januára 2011 o 16:47
    @ailuj82 Jamie keď robí šaláty tak jeho pravidlo je olej+citr.sťava pomer 3:1, ľúbim takýto šalátik


  • cica2, 31. januára 2011 o 19:42
    mňam!


  • tetadena, 31. januára 2011 o 21:17
    super, ukladám


  • bejda7, 31. januára 2011 o 22:17
    Aj ja si každý šalat zalievam citrónom,ja to ani nesladím:))Nabudúce skúsim tvoju kombináciu.


  • vurkovim, 1. februára 2011 o 14:13
    Soliť tesne pred podavaním ,alebo vôbec nesoliť a sladiť nie len olivový olej


  • ailuj82, 1. februára 2011 o 14:15
    @vurkovim - podľa svojej chuti...


  • marienka44, 1. februára 2011 o 16:16
    @Ailuj82 ,ja tiez robim tymto sposobom vsetky salaty /mením zlozky/ a miesto cukru dávam javorovy sirup. Olej najnovsie pouzivam Lanovy /maďarský/, lebo obsahuje 3-omega mastne kyseliny. Je bezfarebny, bez zapachu. Solím morskou solou, ako vsetky pokrmy. Inu sol v domacnosti nemam.


  • marienka44, 1. februára 2011 o 16:18
    @Ailuj82 , ako sa dajú krajat skrabkou kolieska? Najnovsie krajam skrabkou, ale pozdlzne tenke pasiky ako slíže. :-)


  • boda, 8. februára 2011 o 16:27
    Ja robievam podobný šalát, pridávam nastrúhanú mrkvu, uhorku, pretlačený cesnak pre lepšiu chuť. korenie čierne, zaziky, sójovú omáčku a pre sýtosť dám aj varené vajíčko. Zásadne necukrovím a polievam len olivovým olejom a pokvapkám citrónom.


  • lukulienka, 26. apríla 2011 o 15:27
    Vždy žasnem, aká je v jednoduchosti krása.... miesto cukru som dala trošinka medu, olej som použila neutrálnejší hroznový (aj ten je dobrý na pleť :-) A svoju porciu som pre istotu posypala štipkou mletého koriandru... môže byť!


  • marianne, 10. februára 2013 o 06:26
    bol vyborny dakujem:-)



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Nebojte sa byliniek
Vy starší, len si spomeňte. Akými bylinkami voňala vaša záhrada pred polstoročím? Aké čerstvé rastlinky sa vtedy používali vo vašej kuchyni?

Slovenské gastronomické poklady
(2. časť)

Poznáte Zaručené tradičné špeciality zo Slovenska? Obohacujú náš každodenný jedálny lístok, no vieme o nich málo. Prečítajte si zaujímavosti o týchto potravinách.

Bonduelle Vapeur, zelenina upravená na pare!
- Inzercia -
Zelenina pri skladovaní stráca vitamíny. BONDUELLE Vapeur je skvelou voľbou pre tých z vás, ktorí chcú mať kvalitnú a chrumkavú zeleninu vždy po ruke.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 17/2015: Varíme pre oslávenca Varíme pre oslávenca
Časopis Varecha v piatok 24. apríla v denníku Pravda.


TOPlist