Rýchly šalát z čínskej kapusty

Rýchly šalát z čínskej kapusty
Foto: ailuj82
ailuj82Ailuj82, recept pridal: 31. januára 2011 14:24Ďalšie jeho recepty

Iný ani nerobím, všetkým chutí

Suroviny

10
minút
príprava

Postup prípravy receptu

Kapustu alebo šalát očistíme a nakrájame na rezance. Mrkvu tiež očistíme a nakrájame pomocou škrabky na tenké kolieska. Zeleninu dáme do misy
Rýchly šalát z čínskej kapusty - obrázok 1

a zalejeme - zmiešame šťavu z celého citróna s práškovým cukrom, pridáme olivový olej a soľ. Šalát poriadne premiešame.
Rýchly šalát z čínskej kapusty - obrázok 2

Papkáme len tak, alebo podávame ako prílohu k mäsu.
Rýchly šalát z čínskej kapusty - obrázok 3



Páči sa ti tento recept?
Fejsbukni
Z technických príčin je momentálne hviezdičkovanie receptov nedostupné. Pokiaľ chcete vyjadriť, že sa vám recept páči, lajknite ho zatiaľ na facebooku, alebo napíšte komentár do diskusie. Vaša Varecha.sk



Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

12 komentárov k receptu
  • dajanca, 31. januára 2011 o 15:31
    vďaka za recept... vyskúšam... ešte že je tu toľko receptov na šaláty. V jedálni kam som chodila na obedy, bol stále ten istý... prvý mesiac mi chutil.... :-)


  • tinca, 31. januára 2011 o 16:47
    @ailuj82 Jamie keď robí šaláty tak jeho pravidlo je olej+citr.sťava pomer 3:1, ľúbim takýto šalátik


  • cica2, 31. januára 2011 o 19:42
    mňam!


  • tetadena, 31. januára 2011 o 21:17
    super, ukladám


  • bejda7, 31. januára 2011 o 22:17
    Aj ja si každý šalat zalievam citrónom,ja to ani nesladím:))Nabudúce skúsim tvoju kombináciu.


  • vurkovim, 1. februára 2011 o 14:13
    Soliť tesne pred podavaním ,alebo vôbec nesoliť a sladiť nie len olivový olej


  • ailuj82, 1. februára 2011 o 14:15
    @vurkovim - podľa svojej chuti...


  • Reklama (za ňou pokračuje ešte 5 komentárov)
  • marienka44, 1. februára 2011 o 16:16
    @Ailuj82 ,ja tiez robim tymto sposobom vsetky salaty /mením zlozky/ a miesto cukru dávam javorovy sirup. Olej najnovsie pouzivam Lanovy /maďarský/, lebo obsahuje 3-omega mastne kyseliny. Je bezfarebny, bez zapachu. Solím morskou solou, ako vsetky pokrmy. Inu sol v domacnosti nemam.


  • marienka44, 1. februára 2011 o 16:18
    @Ailuj82 , ako sa dajú krajat skrabkou kolieska? Najnovsie krajam skrabkou, ale pozdlzne tenke pasiky ako slíže. :-)


  • boda, 8. februára 2011 o 16:27
    Ja robievam podobný šalát, pridávam nastrúhanú mrkvu, uhorku, pretlačený cesnak pre lepšiu chuť. korenie čierne, zaziky, sójovú omáčku a pre sýtosť dám aj varené vajíčko. Zásadne necukrovím a polievam len olivovým olejom a pokvapkám citrónom.


  • lukulienka, 26. apríla 2011 o 15:27
    Vždy žasnem, aká je v jednoduchosti krása.... miesto cukru som dala trošinka medu, olej som použila neutrálnejší hroznový (aj ten je dobrý na pleť :-) A svoju porciu som pre istotu posypala štipkou mletého koriandru... môže byť!


  • marianne, 10. februára 2013 o 06:26
    bol vyborny dakujem:-)



Pridaj komentár:

Prihlás sa prezývkou z Varecha.sk alebo Nápady.Pravda.sk:



Nemáš registráciu na Varecha.sk alebo Nápady.Pravda.sk? Registrácia

Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Aktuálne súťaže

Vyhodnotenie súťaže o najkrajšiu kraslicu
Prezrite si TOP 10 kraslíc, ktoré sa vám najviac páčili.

SÚŤAŽ: Nie je želatína ako želatína! + VÝSLEDKY SÚŤAŽE
Veľká noc je náročným obdobím pre každú gazdinku. Dr.Oetker má teraz pre vás dvoch pomocníkov, s ktorými budú vaše jedlá ozdobou sviatočného stola.

TOP 15 - Najlepšie recepty mesiaca marec 2014
Najlepšie recepty mesiaca marec. Pozrite si TOP 15 receptov, ktoré sa vám najviac páčili.


Magazín

Veľkonočný jazyk
Hovädzí jazyk, údený i neúdený, je veľká pochúťka. Môžete ho konzumovať „len tak“, uvarený a nakrájaný, s cviklou, čerstvým chrenom, duseným medvedím cesnakom alebo červenou kapustou.

Veľká noc v Egypte
Zahraniční Varecháči píšu o tom, ako sa oslavujú veľkonočné sviatky v ich krajine. Náš seriál uzatvára Janaalizibolenova z Egypta.

Veľká noc v Nemecku
Zahraniční Varecháči píšu o tom, ako sa oslavujú veľkonočné sviatky v ich krajine. Dnes Elixir z Nemecka.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 17/2014: Morka na tanieri Morka na tanieri
Časopis Varecha vo piatok 25. apríla 2014 v denníku Pravda.


TOPlist