Rýchly hrnčekový zákusok

Rýchly hrnčekový zákusok
Foto: anina6
anina6Anina6, recept pridal: 25. januára 2013 19:55Ďalšie jeho recepty

Tento zákusok je ozaj rýchly a nie až tak pracný. Všetky ingediencie sa nahádžu do jednej misky, vymiešajú a piškóta je hotová. A s plnkou tiež veľa času nestratíte. Takže hla rozpis surovín.

Suroviny

10
minút
príprava
20
minút
na 180 °C

Postup prípravy receptu

1

Do misky si postupne pridávame múku, olej, cukor, mlieko, celé vajíčka a vanilku. Všetko pekne prešlaháme a nakoniec pridáme prášok do pečiva, ktorý pomaličky zapracujeme do piškotu. Vznikne nám piškotové cesto, ktoré je hustejšie ako klasická piškota.

2

Cesto vylejeme na plech a naukladáme naňho ľubovoľné ovocie. Ja som mala kompotové jahody, tak som ich použila. Rúru si predhrejeme na 180 stupňov a dáme upiecť. Pečieme asi 20 minút. Ja som piekla v teplovzdušnej. Upečený koláč vyberieme a necháme vychladnúť.

3

Za ten čas čo sa nám koláč chladí si pripravíme šlahačku s kyslou smotanou.Práškovú šľahačku si pripravíme podľa návodu a do nej pomaličky vmiešame pochúťkovú kyslú smotanu s vanilkovým cukrom.

4

Ked je koláčik vychladený, potrieme ho pripravenou šľahačkou s kyslou smotanou. Dáme ešte vychladiť a potom konzumujeme. U nás sa veľmi nestihol schladiť, lebo moja polovička mi stála za chrbtom.



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči...




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • 3sandra3, 25. januára 2013 o 21:18
    jednoduché a chutné


  • hubata, 25. januára 2013 o 21:19
    hehe, že si aspoň pre varecháčov zachránila: tento typ koláčikov zbožňujem, lebo je rýchly, všetko sa pomieša v jednej mise, je ho veľa a všetci ho majú radi.


  • monnikka, 25. januára 2013 o 21:39
    fajn koláčik s osviežujúcou plnkou - takéto u nás vedú, ukladám


  • izabella929, 25. januára 2013 o 22:28
    hrnčekové sú super, bez námahy a koláčik fajnučký je na svete.-)) krásny...


  • janara, 25. januára 2013 o 22:45
    osvedčená bublanina :)


  • mondo, 25. januára 2013 o 23:12
    hmmm.. mam rada rychle hrncekove kolace... urcite ukladam


  • mesiar50, 25. januára 2013 o 23:27
    Hrnčekové akcie mám tiež rád.Ďakujem ukladám
    si šikovná


  • anina6, 26. januára 2013 o 09:41
    všetkým veľmi pekne ďakujem za komentáre a prajem krásny víkend.


  • medulienka122, 26. januára 2013 o 11:24
    tak sa mi to páči - za pol hodiny už aj mlsáme - 1*!


  • anina6, 26. januára 2013 o 12:10
    ďakujééééééém medulienka


  • neposed, 26. januára 2013 o 15:42
    aj ja mam rada hrncekove, len ma matie, ze tie hrnceky su rozneho objemu a tak by bolo fajn to tam vzdy napisat. lebo uz tu boli 2dl, 2,5 dl aj 3dl. Pri tych meraniach surovin by to aj mohlo byt vsetko v poriadku ale uz v suvislosti s vajcom to asi celkom v poriadku nemusi byt. Dakujem, Inac receptik je fajn, paci sa mi.


  • anina6, 26. januára 2013 o 18:37
    neposed dakujem pekne za komentár a hrnček bol 3dl, nedávam ho plný asi tak 2 cm od vrchu.


  • slavnicanka, 9. júna 2013 o 13:54
    Dnes som ho upiekla,môžem potvrdiť že je vynikajúci,z tácky ubúda rýchlosťou blesku-budem ho pekávať často.:))))


  • anina6, 24. júna 2013 o 12:47
    slavnicanka som rada, že chutil. prajem pekný deň.



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Šéfkuchár Ami El Gani: Môj sen je vlastná michelinovská reštaurácia
O tom, že gastronómia nemusí byť nudná, nás presvedčil Ami El Gani, šéfkuchár Holiday Inn Trnava, ktorý so svojim kreatívnym kuchárskym umením prináša nové trendy na slovenskú kulinársku scénu.

Ragú na horčici
Dnes si v Modre na barónku Megyesiovú už nikto nespomenie. Hádam len národný umelec Náco Bizmayer, ktorý u nej ako mladík prebýval.

Šéfkuchár Jozef Riska: Hľadáme chute a vône starého Prešporka
Na zorganizovanie úvodného večera Zimného festivalu jedla sa tento rok podujala známa bratislavská reštaurácia Zylinder. Jej šéfkuchár Jozef Riska nám predstavil, akú kuchyňu v Zylindri ponúkajú.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 5/2015: Fašiangy 2 Fašiangy 2
Časopis Varecha v piatok 30. januára v denníku Pravda.


TOPlist