Rýchly hrnčekový zákusok

Autor receptu: anina6

Tento zákusok je ozaj rýchly a nie až tak pracný. Všetky ingediencie sa nahádžu do jednej misky, vymiešajú a piškóta je hotová. A s plnkou tiež veľa času nestratíte. Takže hla rozpis surovín.

10 minút
príprava
20 minút
na 180 °C

Postup

  1. Do misky si postupne pridávame múku, olej, cukor, mlieko, celé vajíčka a vanilku. Všetko pekne prešlaháme a nakoniec pridáme prášok do pečiva, ktorý pomaličky zapracujeme do piškotu. Vznikne nám piškotové cesto, ktoré je hustejšie ako klasická piškota.
  2. Cesto vylejeme na plech a naukladáme naňho ľubovoľné ovocie. Ja som mala kompotové jahody, tak som ich použila. Rúru si predhrejeme na 180 stupňov a dáme upiecť. Pečieme asi 20 minút. Ja som piekla v teplovzdušnej. Upečený koláč vyberieme a necháme vychladnúť.
  3. Za ten čas čo sa nám koláč chladí si pripravíme šlahačku s kyslou smotanou.Práškovú šľahačku si pripravíme podľa návodu a do nej pomaličky vmiešame pochúťkovú kyslú smotanu s vanilkovým cukrom.
  4. Ked je koláčik vychladený, potrieme ho pripravenou šľahačkou s kyslou smotanou. Dáme ešte vychladiť a potom konzumujeme. U nás sa veľmi nestihol schladiť, lebo moja polovička mi stála za chrbtom.