Rýchla žemľova knedľa z Bolerazu

skela - fotkaskela, 17. februára 2013
Rýchla žemľova knedľa z Bolerazu
Foto: skela

Tento recept mala poznačený moja mama od svojej mamy - Bolerazskej babky, ako sme ju doma na rozlíšenie volali. Recept je veľmi rýchly, výsledok Zobraziť celý popisTento recept mala poznačený moja mama od svojej mamy - Bolerazskej babky, ako sme ju doma na rozlíšenie volali. Recept je veľmi rýchly, výsledok zaručený.

10 minút
príprava
25 minút
tepelná úprava

Suroviny

8-10 ks
2-3 ks
cca 300 g
400 ml




Postup

  1. 1

    Polovicu rozkov nakrajame na male kocky a oprazime na oleji, nechajme vychladnut. Zatiaľ nakrajame ostatne rozky na kolieska. Dáme variť oslolenu vodu do väčšieho hrnca.

    Rýchla žemľova knedľa z Bolerazu - obrázok 1
  2. 2

    V mlieku rozmiesame vajcia, trochu oleja, soľ a trochu sody bikarbony. Nalejeme na kolieska rozkov, premiesame. Pridame muku, oprazene rozky a zľahka spracujeme cesto.

    Rýchla žemľova knedľa z Bolerazu - obrázok 2
  3. 3

    Mokrymi rukami sformujeme 6 "šisiek", vlozime do viacej vody. Pri vareni sa zvacsia, preto treba nechať v hrnci miesto. Varime 25 minút prikryte. V polovici varu obratime.

    Rýchla žemľova knedľa z Bolerazu - obrázok 3
  4. 4

    Vyberieme dierkovanou naberackou, krátko oplachneme studenou vodou, na mise jemne pomastime olejom.

    Rýchla žemľova knedľa z Bolerazu - obrázok 4

Diskusia k receptu

sovka62
Ja mám podobný recept z Klčovian (teda z Klčován, po trnavsky, ale nechcem, aby ma kameňovali za pravopis). Do Bolerázu (Boleráza) kameňom dohodíš. Najlepšie chutí k prívarku z drobnej bielej fazule a údenému mäsu. Famózna kombinácia, tak som ju jedla prvý raz v živote a hneď som odišla s receptom. Ale robievam ju aj k iným mäsám na šťave.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia