Rybací šalát

abdulAbdul, recept pridal: 27. októbra 2010 16:00Ďalšie jeho recepty

Tento recept som dostal od kamaráta - vášnivého rybára asi pred 10 rokmi.

Suroviny

10
porcií
10
minút
tepelná úprava

Postup prípravy receptu

1

Ryby s nálevom ( ocot,soľ,čierne korenie celé,nové korenie celé a bobkový list)zalejeme vodou a varíme 10 minút. Po vychladnutí oberieme od kostí a podlávime drvičom na zemiaky. Zalejeme 1 dcl octom a necháme postáť v chladničke do druhého dňa. Pridáme nadrobno pokrájanú cibuľu, uhorky a mrkvu. Pridáme smotanu, tatársku omáčku a majonézu.Dobre premiešame a necháme postáť aspoň hodinku v chladničke.



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči...




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • marianne69, 27. októbra 2010 o 23:38
    Ukladam do KK,ja som tazka zavislacka na Rybacom salate,vzdy ked pridem po niekolkych mesiacoch na Slovensko kupim naraz aj tri a zmastim ich naraz,potom mi je sice zle,ale co uz....ked mam abstak:-)


  • palokuchki, 28. októbra 2010 o 04:58
    My tiez mame radi rybacie salaty, urcite vyskusam aj tento recept.


  • marienka44, 28. októbra 2010 o 09:16
    Ta mrkva je v salate surova? Nevarila sa v naleve, tak predpokladam, ze ano.


  • duschko, 28. októbra 2010 o 11:02
    Musím vyskúšať. Rybací šalát môžem asi každý deň. Marienka44, medzi surovinami Abdul uvádza 4ks varená mrkva. Ukladám do MKK.


  • abdul, 28. októbra 2010 o 12:04
    marienka44 : Varená. Tá mrkva, kým by sa v náleve uvarila, ryba by bola asi už rozvarená. Neviem isto, len si myslím. Skúsenejší nech ma opravia. Ak by niekto mal radšej kyslejšie , syn si ešte zvykne pokvapkať citrónovou šťavou a doladí kyslé chute.


  • remcula, 28. októbra 2010 o 13:56
    Dělala jsem hodně podobně, ale bez tatarky. Tohle se mi moc líbí, vyzkouším!!


  • fejton1, 28. októbra 2010 o 18:56
    môžem použit aj file


  • abdul, 28. októbra 2010 o 19:02
    fejton1: Tak to neviem. A pri varení sa to "nerozuteká" po hrnci ? Ja osobne by som to skúsil. Odpadlo by to hnusné vykosťovanie malých kostí z ryby.


  • evanaaa, 28. októbra 2010 o 23:47
    Ja robievam rybací šalát zasa už z hotových ( kúpených ) kyslých rýb - baltický sleď, haring a pod. len do nich pridám uvarenú zeleninu ( mrkvu,) a majolu, príp. smotanu a samozrejme, ochutím - soľ, cukor, korenie.
    ......majolku ( majonézu).


  • evanaaa, 28. októbra 2010 o 23:49
    Abdul, mimochodom nový prírastok do varechy, vítam ťa aj v mene ostatných varecháčov.


  • bozulka, 29. októbra 2010 o 02:00
    Ja robím šalát z čerstvých rýb/hlavne keď dostanem od rybárov aj plevelné/ale po uvarení v kyslom ochutenom náleve nechám 48 hod odstáť v chlade,kosti úplne zmäknú a netreba ich vyberať alebo iba veľké.Tak robievam aj tresku.Ten tvoj recept je tiež dobrý.


  • paveljrk, 29. októbra 2010 o 06:23
    Tento recept je do mojej zbierky .Už ich mám niekoľko no zatiaľ sa mi žiadny neľúbil.Odskúšam-uvidím.


  • bedrunka, 29. októbra 2010 o 09:33
    Tiež môžem ryby na všelijaké spôsoby a potom mi z nich býva zle. čím to je? Obžerstvom, neprispôsobivým žalúdkom, či nevhodnou úpravou?


  • abdul, 30. októbra 2010 o 07:59
    evanaaa : Ďakujem.
    bedrunka : My sa predsa neobžierame.:-)). Len dráždime chuťové bunky .


  • iva84, 27. júla 2011 o 21:05
    Keďže sa za posledný týždeň môjmu manželovi zadarilo na rybačke a priniesol "zopár" rýb, skúsila som tento recept a dávam mu 100 bodov: Výborný! Celá rodinka ho schválila a určite ho ešte niekedy urobím.


  • abdul, 28. júla 2011 o 08:44
    @iva84 : Som rád, že chutí. Teraz je na takéto recepty ten správny čas.


  • elen52, 22. októbra 2011 o 18:30
    Veľmi mám rada rybací šalát, tento recept sa mi pozdáva tak si ho ukladám do KK, keď vyskúšam, potom sa ozvem


  • abdul, 23. októbra 2011 o 11:55
    Tak to som zvedavý na hodnotenie. :-) Dúfam, že bude chutiť.


  • egreska, 10. novembra 2011 o 10:36
    robila som ,výborný :-))))


  • abdul, 10. novembra 2011 o 11:09
    @egreska : Som rád, že chutil.
    Šalát robím často, ale ešte sa neprejedol. V mrazáku ma čaká dvojnásobná dávka. Ale robiť to budem tak týždeň pred Vianocami.


  • afataga, 11. júna 2012 o 19:23
    to si ale este nebol na svete :-) v sobotu sa na neho vrham


  • angast, 1. marca 2013 o 19:10
    @abdul a nemohol by sa ten fil zviazať na fest šnúrikom aby trimal zusammen ?
    Pokiaľ však neni si ribar , tak ti neoplatí totok robiť. Keť kupiš ripku
    majonelku , smiatanku a ostatne veci + enrgije a čas , tak to možeš
    kupiť v konzume lacnejši.



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Omáčky zo severu aj juhu Európy
Omáčkový seriál pokračuje: Nechajte sa inšpirovať omáčkami, ktoré sú typické pre rôzne národné kuchyne Európy.

Varecha 36/2014: Mäsový trojboj
Časopis Varecha v piatok 5. septembra v denníku Pravda.

Láska na karí – to je sto chutí a jedna vášeň
Už o týždeň sa v kinách proti sebe postavia francúzska haute-cuisine a pikantná indická exotika.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 36/2014: Mäsový trojboj Mäsový trojboj
Časopis Varecha v piatok 5. septembra v denníku Pravda.


TOPlist