Rybací šalát

abdulAbdul, recept pridal: 27. októbra 2010 16:00Ďalšie jeho recepty

Tento recept som dostal od kamaráta - vášnivého rybára asi pred 10 rokmi.

Suroviny

10
porcií
10
minút
tepelná úprava

Postup prípravy receptu

1

Ryby s nálevom ( ocot,soľ,čierne korenie celé,nové korenie celé a bobkový list)zalejeme vodou a varíme 10 minút. Po vychladnutí oberieme od kostí a podlávime drvičom na zemiaky. Zalejeme 1 dcl octom a necháme postáť v chladničke do druhého dňa. Pridáme nadrobno pokrájanú cibuľu, uhorky a mrkvu. Pridáme smotanu, tatársku omáčku a majonézu.Dobre premiešame a necháme postáť aspoň hodinku v chladničke.



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči... Hlasoval 1 človek (4,0 hviezdičiek)




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • marianne69, 27. októbra 2010 o 23:38
    Ukladam do KK,ja som tazka zavislacka na Rybacom salate,vzdy ked pridem po niekolkych mesiacoch na Slovensko kupim naraz aj tri a zmastim ich naraz,potom mi je sice zle,ale co uz....ked mam abstak:-)


  • palokuchki, 28. októbra 2010 o 04:58
    My tiez mame radi rybacie salaty, urcite vyskusam aj tento recept.


  • marienka44, 28. októbra 2010 o 09:16
    Ta mrkva je v salate surova? Nevarila sa v naleve, tak predpokladam, ze ano.


  • duschko, 28. októbra 2010 o 11:02
    Musím vyskúšať. Rybací šalát môžem asi každý deň. Marienka44, medzi surovinami Abdul uvádza 4ks varená mrkva. Ukladám do MKK.


  • abdul, 28. októbra 2010 o 12:04
    marienka44 : Varená. Tá mrkva, kým by sa v náleve uvarila, ryba by bola asi už rozvarená. Neviem isto, len si myslím. Skúsenejší nech ma opravia. Ak by niekto mal radšej kyslejšie , syn si ešte zvykne pokvapkať citrónovou šťavou a doladí kyslé chute.


  • remcula, 28. októbra 2010 o 13:56
    Dělala jsem hodně podobně, ale bez tatarky. Tohle se mi moc líbí, vyzkouším!!


  • fejton1, 28. októbra 2010 o 18:56
    môžem použit aj file


  • abdul, 28. októbra 2010 o 19:02
    fejton1: Tak to neviem. A pri varení sa to "nerozuteká" po hrnci ? Ja osobne by som to skúsil. Odpadlo by to hnusné vykosťovanie malých kostí z ryby.


  • evanaaa, 28. októbra 2010 o 23:47
    Ja robievam rybací šalát zasa už z hotových ( kúpených ) kyslých rýb - baltický sleď, haring a pod. len do nich pridám uvarenú zeleninu ( mrkvu,) a majolu, príp. smotanu a samozrejme, ochutím - soľ, cukor, korenie.
    ......majolku ( majonézu).


  • evanaaa, 28. októbra 2010 o 23:49
    Abdul, mimochodom nový prírastok do varechy, vítam ťa aj v mene ostatných varecháčov.


  • bozulka, 29. októbra 2010 o 02:00
    Ja robím šalát z čerstvých rýb/hlavne keď dostanem od rybárov aj plevelné/ale po uvarení v kyslom ochutenom náleve nechám 48 hod odstáť v chlade,kosti úplne zmäknú a netreba ich vyberať alebo iba veľké.Tak robievam aj tresku.Ten tvoj recept je tiež dobrý.


  • paveljrk, 29. októbra 2010 o 06:23
    Tento recept je do mojej zbierky .Už ich mám niekoľko no zatiaľ sa mi žiadny neľúbil.Odskúšam-uvidím.


  • bedrunka, 29. októbra 2010 o 09:33
    Tiež môžem ryby na všelijaké spôsoby a potom mi z nich býva zle. čím to je? Obžerstvom, neprispôsobivým žalúdkom, či nevhodnou úpravou?


  • abdul, 30. októbra 2010 o 07:59
    evanaaa : Ďakujem.
    bedrunka : My sa predsa neobžierame.:-)). Len dráždime chuťové bunky .


  • iva84, 27. júla 2011 o 21:05
    Keďže sa za posledný týždeň môjmu manželovi zadarilo na rybačke a priniesol "zopár" rýb, skúsila som tento recept a dávam mu 100 bodov: Výborný! Celá rodinka ho schválila a určite ho ešte niekedy urobím.


  • abdul, 28. júla 2011 o 08:44
    @iva84 : Som rád, že chutí. Teraz je na takéto recepty ten správny čas.


  • elen52, 22. októbra 2011 o 18:30
    Veľmi mám rada rybací šalát, tento recept sa mi pozdáva tak si ho ukladám do KK, keď vyskúšam, potom sa ozvem


  • abdul, 23. októbra 2011 o 11:55
    Tak to som zvedavý na hodnotenie. :-) Dúfam, že bude chutiť.


  • egreska, 10. novembra 2011 o 10:36
    robila som ,výborný :-))))


  • abdul, 10. novembra 2011 o 11:09
    @egreska : Som rád, že chutil.
    Šalát robím často, ale ešte sa neprejedol. V mrazáku ma čaká dvojnásobná dávka. Ale robiť to budem tak týždeň pred Vianocami.


  • afataga, 11. júna 2012 o 19:23
    to si ale este nebol na svete :-) v sobotu sa na neho vrham


  • angast, 1. marca 2013 o 19:10
    @abdul a nemohol by sa ten fil zviazať na fest šnúrikom aby trimal zusammen ?
    Pokiaľ však neni si ribar , tak ti neoplatí totok robiť. Keť kupiš ripku
    majonelku , smiatanku a ostatne veci + enrgije a čas , tak to možeš
    kupiť v konzume lacnejši.



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Bonduelle Vapeur, zelenina upravená na pare!
- Inzercia -
Zelenina pri skladovaní stráca vitamíny. BONDUELLE Vapeur je skvelou voľbou pre tých z vás, ktorí chcú mať kvalitnú a chrumkavú zeleninu vždy po ruke.

Morčacie rolky
Už po šestnásty raz sa v Hotelovej akadémii v Piešťanoch nedávno uskutočnila medzinárodná súťaž mladých somelierov. Dva tucty vedomostne nabitých

Diétna paradajková
Šesť pôstnych týždňov pominulo. Prichádzajú veľkonočné sviatky. Zelený štvrtok, Veľký piatok, Biela sobota, Veľkonočná nedeľa.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 17/2015: Varíme pre oslávenca Varíme pre oslávenca
Časopis Varecha v piatok 24. apríla v denníku Pravda.


TOPlist