Ruské rezy fotorecept

pusta - fotkapusta, 15. októbra 2014
Ruské rezy (fotorecept)
Foto: pusta

Recept je zo starého zošita receptov mojej dobrej mamy, prečo sa volajú práve ruské, to neviem, ale sú nádherne voňavé a majú úžasnú chuť. Zobraziť celý popisRecept je zo starého zošita receptov mojej dobrej mamy, prečo sa volajú práve ruské, to neviem, ale sú nádherne voňavé a majú úžasnú chuť. Postup som len máličko upravila a zjednodušila.

1 dávka
porcia
30 minút
príprava
15 + 15 minút
na 180 °C

Suroviny

300 g
 štipka
3 PL
2 ks
3 PL domáci neochutený hustý
150 g čerstvé zmäknuté
1 ČL
300 g hustý domáci
2 ks
30 g
50 g
50 g mleté
 o veľkosti 22x33cm




Postup

  1. 1

    V sekáčiku som na drobno posekala čokoládu a mandle.

    Ruské rezy (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Do misy som dala odvážené množstvo preosiatej múky, práškový cukor a štipku soli a premiešala.

    Ruské rezy (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Pridala som zmäknuté maslo,...

    Ruské rezy (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    ...domáci hustý neochutený biely jogurt,....

    Ruské rezy (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    ...dva žĺtky...

    Ruské rezy (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    ...a rukami som všetko zľahka spracovala rýchlymi pohybmi na jednoliate cesto, ktoré som odložila odpočívať na 30 minút do chladničky.

    Ruské rezy (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Zatiaľ som maslom silne vymazala pekáčik,...

    Ruské rezy (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    ...cesto som rukami rovnomerne roztlačika v pekáčiku a husto som ho popichala vidličkou.

    Ruské rezy (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Cesto som predpiekla v rúre vyhriatej na 180 stupňov C 15 minút na funkcii horný a dolný ohrev, vybrala som ho, nechala trocha vychladnúť.

    Ruské rezy (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    Zatiaľ som vyšľahala bielky s cukrom na tuhý sneh.

    Ruské rezy (fotorecept) - obrázok 10
  11. 11

    Do tuhého snehu som vmiešala zmes mandlí a čokolády.

    Ruské rezy (fotorecept) - obrázok 11
  12. 12

    Predpečené cesto som potrela hustým domácim lekvárom, ktorý som zmiešala so škoricou.

    Ruské rezy (fotorecept) - obrázok 12
  13. 13

    Na vrstvu s lekvárom som rozotrela vrstvu vyšľahaného snehu z bielkov zmiešaného s čokoládou a mandľami.

    Ruské rezy (fotorecept) - obrázok 13
  14. 14

    Piekla som v rúre vyhriatej na 180 stupňov 15 minút na funkcii horný a dolný ohrev.

    Ruské rezy (fotorecept) - obrázok 14
  15. 15

    Na podnos som dala pokrájané rezy, pri krájaní som spravila chybu vo finále, nepočkala som do úplného vychladnutia, krájala som ešte teplé od nedočkavosti, tak dráždivo nádherne voňali tieto rezy, že som to nevydržala, tak sa stalo, že mi trocha lekváru vytieklo a popraskal mi vrch z bielkov, síce to nie je veľmi estetické, avšak na chuti to vôbec neubralo, sú vynikajúce. Veľmi ich odporúčam vyskúšať, ale v žiadnom prípade neodporúčam byť po mojom vzore nedočkavými a pokrájať ich skôr ako úplne vychladnú :-) Prajem Dobrú chuť :-) Očakávam, že sa na mňa teraz zosype za túto chybu množstvo oprávneńej kritiky :-(

    Ruské rezy (fotorecept) - obrázok 15

Diskusia k receptu

denyany
Zaujímavý koláčik, niečo podobné som už jedla. Ale rada vyskúšam tento recept. U nás koláče väčšinou nestihnú veľmi vychladnúť, tak sa ani nahodou nepozastavujem nad tvojou nedočkavosťou. Hlavné je, aby všetkým chutilo.:-)
luciak
Moja starka pekavala podobne, ale s ribezlovym lekvarom. Boli skvele. So slivkovym su urcite tiez vyborne. Kombinaciou pikantneho dzemu a orechov sa neda nic pokazit.
1x pusta
frezia68
Veď ak chybu uznávaš,prečo kritizovať?A chutiť môže výborne :-)
ubka
poznám recept pod názvom Ženský vrtoch, ale nepredpeká sa, rovno sa dajú všetky vrstvy na seba a do rúry spolu piecť. Výborný recept.
dosa
.. vyzera famozne... uz je ulozeny, diky
marinav
No obavam sa, ze ani u nas nevydrzi do vychladnutia.
babkamt
tiež ho mám v mojom starom zošite zapísaný. To, že si sa nevedela dočkať, kým vychladne ti verím:-) Je to dobrý koláčik s čokoládou a mandľami.
marikahr
Zaujimavy recept, urcite stoji za vyskusanie a za zahryznutie :-)
Ja tiez mam kdesi zdedeny recept na Zensky vrtoch, ako pise @ubka , ale tento je predsa len iny, tu sa pouzivaju mandle a cokolada, ja mam v recepte orechy.
používateľ nemá avatar
jj1
jj1
V surovinách uvádzaš, že máš domáci hustý slivkový lekvár. Ak my robíme slivkový lekvár {teda vlastne povidla, lebo lekvár nerobíme-škoda sliviek}, tak nemôže, ak je hustý, vytiecť. Je pravda, že raz som spravila tak husté povidla, že aj manžel mal problém ich nasúkať do fliaš :) Škoda, mohol to byť skvelý zákusok. :/

P.S.: Zmenila by som názov. Názov "Rez" sa práve vzťahuje na rovnú hranu - rez.
jozka2
@Jj1 ,Kazdy kolac s lekvarom-dzemom ak sa kraja za horuca sa roztecie.Co sa tyka nazvu rezy,pouzila spravne,ako pises presne rovna hrana rez ako aj ostatne tomuto kolacu podobne rezy-Londynske,Linzerove Jablkove,orechove,zltkove,atd.vsetky hranate ako tento,ci ty tam vidis nieco ine?
pusta
@denyany , poteší ma, ak vyskúšaš. :-)
u nás zriedka stihne koláč akýkoľvek vychladnúť, vtedy sa zle krája, moji chlapi sú ochotní bagrovať ho v takom prípade aj veľkou lyžicou, ked im chutí :DDDD
teraz som to ja sama pokazila vo finále, ale chuť famozna :-)
som rada, že sa nepozastavuješ nad mojou nedočkavosťou, z estetických dôvodov som aj váhala, či ho pridám, ale bola by škoda dobrého a chutného receptu, viem, že iní budú dokonalejší vo výsledku, ak ja chybu priznám, kde som to pokazila, dajú si povedať.
dakujem za tvoju pochvalu a najmä veľkorysosť.
dobre mi to padlo.
pusta
@luciak , presne tak, kombináciou pikantného džemu a orechov sa nedá nič pokaziť. :-)
mám načatý aj domáci marhuľový lekvár, uvažovala som aj o vlašských orechoch, aj tie mám doma, avšak držala som sa receptu.
verím, že tvoja starká robila tieto rezy a určite boli výborné. :-)))
dakjem za pochvalu.
pusta
@frezia68 , to vieš, poznáš ma ako pererfekcionalistu, veľmi ma to mrzelo, ked sa mi všetko v tomto recepte tak darilo celý čas a ja to pokazím takou nedočkavosťou rovno v závere.
doma sa mi za toto dobrácky smiali, len sa tak zaprášilo po týchto rezoch, čo mi bolo takou malou odmenou.
dakujem ti za tvoju veľkorysosť, ale škrie ma to :-(
pusta
@jj1 , pochopila som, že Zázrivá je centrom sveta a ty si centrom Zázrivej :-)))
neakceptujem.
mať tak tvoje starosti, a Rothsschildove prachy, to by mi bolo sveta žiť :-)
unúvala si sa zbytočne.
@jj1 , kým píšem odpovede, práve beží v TV relácia Teleráno a pečú tam domáci chlieb bez kvasu, museli by byť tí skúsení pekári veľmi sklamaní, keby vedeli, že ich výborný chlieb nie je taký dokonalý ako ten tvoj, ktorý je jediný najlepší DDDDD
a čo ešte tak v celom svete uznávaný pekár Peter Reinhardt, ktorý dostal za svoje pekárske umenie v pečení chleba a pekárskych výrobkov hviezdičky Michelina, ak by sa dozvedel, že sa ti nemôže rovnať :DDDDD
pusta
@klobaska , teší ma, že tebe by naopak zase moje Ruské rezy chutili, veľmi rada by som ťa ponúkla :-)
dakujem za pochvalu a za 5*
pusta
@ubka , ja pod názvom Ženský vrtoch poznám iný koláč a to v dvoch základných verziách, a síce cesto nie je krehké maslové, ale je bud kysnuté alebo piškótové, vrstvenie sa môže líšiť od druhu použitého lekváru a druhu orechov, vrch bývajú vyšľahané bielka s cukrom hladké väčšinou, nemusia byť len hladké.
iste, možno dať všetko naraz, len pri krehkom maslovom ceste by som predsa predpiekla, aby sa mi cesto nevydulo - na slepo alebo popichaním cesta vidličkou pred samotným pečením-
súhlasím však s tebou, všetky verzie sú výborné a veľmi chutné.
dakujem za uznanie.
pusta
@dosa , veľmi si ma potešila :-)
dakujem za pochvalu a uloženie do kk.
pusta
@marinav , mám obavy, že máš úplnú pravdu :DDDD
potešila si ma.
dakujem.
pusta
@marikahr , áno, Ženský vrtoch je čosi iné,dobre to vieš :-)
teší ma, že vyskúšaš aj ty, je výborný :-)
dakujem za pochvalu.
pusta
Milá@babkamt , hej toto sú tie úžasné receptíky zo starých zošitov :-)
tvoje pochopenie mojej nedočkavosti mi veľmi dobre padlo :-)
tie mandle a čokoláda v bielkovom snehu, to bolo práve to, čo ma dostalo.:)))
dakujem ti za uznanie, od teba si to veľmi vážim.
julica
Ja to tiež poznám ako ženský vrtoch, ale aj ako nejaké rezy z knižky o vianočnom pečení, zabudla som názov, ale je to presne to isté až na ten lekvár. mne sa zdá mdlý, dala by som niečo kyslejšie.
pusta
@julica , Ženský vrtoch niečo úplne iné. písala som o tom vyššie.
prečítaj si to.
pokiaľ neochutnáš, nemôžeš tvrdiť, že je to mdlé.
spokojne si tam daj, čo tebe chutí, vždy to bude výborné.
dakujem ti za zastavenie.
jedulh
tak to už vôbec nevyzerá famozne,ako píše dosa a aj cesto vyzerá vyť akoby nedopečené,lebo je ťažké.Možno keby si bola použila polohrubu múku,tak asi by bolo vyzeralo lepšie.Ale ani foto nieje pekné.Viem ,že sa nemá jedlo kritizovať,ale ja kritizujem tie falošné poklony,ktoré ti tu skladajú.Chuťovo zákusok môže byť dobrí.
marikafil
milá @pusta , dohodni sa s adminmi, čo je to za zradu - lebo skoro vždy, keď klikám k Tvojim receptom na hviezdičky (a ja buď dávam 5 alebo nič!) tak nie sú žlté všetky:-( tak aj teraz, vraj len tri:-( koláčik poznám z čias mojej mladosti, kolegyňa priniesla do práce na oslavu a vypýtala som recept, ale názov som nevedela - a keďže som ho piekla na prvý samostatný výlet ocina so staršou dcérou, dostal názov "Štrbské Pleso" - u nás v rodine každý vie, o čo sa jedná. ja robievam najčastejšie s lieskovcami, ale aj mandľový bude super.
pusta
@jedluh , nikto mi tu neskladá poklony, poctivo som napísala, žesom pokazila vo finále.
ostatní chvália Ruské rezy, nie mňa.
s hladkou múkou to bolo výborné, ty môžeš dať polohrubú.
jujoska
@jj1 po slovensky sa spravne povie lekvar - je to presne to iste, ako ceske povidla. Asi si si mylis lekvar s dzemom alebo marmeladou
pusta
@marikafil , nemusím sa dohodnúť s redakciou :-)
ty ked klikneš na hviezdičky, vyhodí to priemer s predchádzajúcimi hodnoteniami, preto nebudú žlté všetky :-)
je to naozaj veľmi starý recept, výborný a obľúbený.
som rada, že sa ti páči. :-)
dakujem za pochvalu a 5*
používateľ nemá avatar
jj1
jj1
@jujoska pokiaľ viem, lekvár sa nepečie ako povidla v rúre.

@pusta povorí sa "Mať tak tvoje starosti a prezidentov plat."
Je mi jedno, či neakceptuješ, napísala som svoj názor. Nie, Zázrivá centrom nieje. Centrom si tu podľa tvojich komentárov Ty.

Ten koláč vyzerá otrasne a hanbila by som sa sem takú fotku vôbec pridať.
dogagador
Hehe, to cele vyzera ako vela kriku pre nic. Keby si si nebola sypala popol na hlavu, nikoho by nenapadlo prechvalovat, ci kritizovat. Ale nemozes vyhoviet vsetkym. A urcite kazda z nas mala uz chutovo skvely " nepodarok". No a napokon, mne sa paci, je to domaca vyroba, nie kupenske umeliny....
pusta
@dogagador , hahahaha,pekne si ma rozosmiala, je to presne ako vravíš :-)
veľa kriku pre nič -)))
vidíš, napíšem o sebe pravdu.
však to poznáš, budú kritizovať aj bodku na zadku, ktorú nemám a ver mi, oni ju nájdu, lebo ju chcú nájsť DDDDD
nie, nikto z nich nikdy skvelý nepodarok nemal, to sú tí dokonalí, čo sa tu len vykecávajú - a nech, keby nie, nemali by sa o čom baviť DDDDD
nuž ale k tebe, som rada @dogagador , že tebe sa recept páči :-)
dakujem za tvoj pekný príspevok a pochvalu.
pusta
tak tak @tatranocka DDDDD
viem, že finále je otrasné, napísala som to sama aj bez teba :-)))čo je v Prahe majú málo lekárov? odišla si od nich alebo ťa už nechcú tam:-)))
ilusa
ja sem nepridavam recepty prave pre tie kritiky,ale aspon nepindam,ked sa mi nieco paci pochvalim,ked nie,drzim hubu a mimochodom tento recept sa mi paci aj napriek puknutemu povrchu,urcite je chutny a @pusta si dala tu namahu,ze nam ho ponukla
korbacik
Výborný koláčik, robievam ho, ale ten domáci jogurt mením za jogurt
z obchodu :) @pusta , Tvoje rcp sa mi páčia, no bože, keď vytiekol, tak vytiekol. A vrch z bielkov popraská koľkokrát aj na vychladnutom koláči. Šikovná. Prajem všetkým pekný deň a dobrú chuť k obedu.
pusta
@pipinulka , kápla si božskú DDDDD
čakala som, kto na to príde :-)))
viem to od začiatku :-)
vidím, že nielen ja, vedia aj iní :-))))
pusta
@zolik , chutne som sa na tom linku zasmiala, lebo aj ja používam veľa čechizmov a ani si to neuvedomujem :-)
marcel83
@pusta Nikto nikoho neodhalil. Neviem, za čo mám ďakovať.

Inak "chcieť aby to bola daná osoba" a "je to daná osoba" je rozdiel.

Už som to dávnejšie písal pod druhým nickom.... Ty musíš mať zo mňa paranoju a vidieť ma na každom kroku :) Som tuším takým tvojím osobným strašiakom. :)
pusta
nie, nemám D
len jedno viem určite, že ked má niekto 2x udelený BAN, tak ho má aj rešpektovať.
pusta
@pipinulka , však sa usmej, trafila si, čo si nechcela DDDDD
podarilo sa ti to, uznávam :-)))))
pusta
@angiek , nie je to vôbec zvláštne :-)
dobré recepty sa šíria medzi ľudmi všade, aj moja dobrá mama ho niekde opísala, aj varecháči ich niekde opísali, majú ich vo svojich starých zošitoch a vtedy ešte net neexistoval :-)
nie je to vôbec zvláštne, že sa také staré dobré recepty dostanú potom aj na net :-)
1x pusta
pusta
@pipinulka , máš zlý deň DDDDD
dnes sa ti darí úspešne triafať vedľa DDDDD
mariamka
ja si teda nepametam, ze by moja dobra mama /mami ahoj:)/ piekla dakedy daco z jogurtu, jednak sme ani netusili, ze sa da doma vyrobit, a ten kupensky bol sakra drahy,, naco ta kamuflaz p. @pusta , to nafuknute "promo" naozaj skodi,, je to Rozmar jak vysity, mam tu podobny recept, kde ma @radost hned odhalila, samozrejme, ze je chutny, rozteceny, ci popukany, s drozdim, ci bez, co tak dat foto tej pisanky?
pusta
@mariamka , nič som nenafúkla, písala som, že som recept máličko pozmenila. ak ide o jogurt, mama tam má kyslú smotanu.
okrem toho, tento recept majú aj iní varecháči v starých zošitoch a sú v mojom veku. :-)
prečítaj si komentáre a zistíš.
rozhodne to nie je Ženský rozmar, o tom som tiež písala v komentároch vyššie
už som tu fotila aj všeličo iné ako dôkaz toho, že neklamem, dokonca aj stranu a knihu, z ktorej príslušný recept bol a opakovane, aj tak to nestačilo, takže už fotiť nikdy k vôli nikomu nič nebudem.
naučili ma, žiaľ, niektorí varecháči, že sa to neoplatí - tak je to @mariamka moja :-(
1x pusta
pusta
@mariamka , len pre tvoje info, moja dobrá mama piekla aj s jogurtom, my sme ho poznali už vtedy a aj nám ho kupovala do školy i doma nám ho dávala :-)
ja som tento vyrobila sama doma podľa receptu od @diabambulka ho robím dávno a vrelo jej recept odporúčam každému :-)
1x pusta
tatranocka
@dogagador nuž takto;to,čo tvorí základ tohto "rezu" je neidentifikovateľné.Okrem toho,že to nie sú ruské rezy (sú to londýnske rezy) základ tvorí krehké cesto,kde si pravdepodobne medea na nosalty.hu zle opísala recept (lebo to cesto je tam také isté otrasné),recept je totožný.Urobila chybu medea,a stou chybou to prevzala pusta...Niet o čom debatovať.Pozri si lepšie to cesto.
Krehké cesto predpečiem,na to dám lekvár a na to bielkový sneh s orechami.Takže nejde o hrúbku,ale o kvalitu toho cesta.A krehké cesto rozvaľkané medzi papiermi pekne preložíš bez toho,aby si ho musela roztláčať rukami na plechu.
mata3636
Ja tento koláč nepoznám pod žiadnym menom :-) My sme ho doma volali koláč s orechovou alebo kokosovou penou. Robím ho dosť často, dávam domáci ríbezľový džem. Pekáč nevymazávam, cesto je mastné dosť. Ani cesto nepredpekám, všetko dám naraz a pečiem tak na 175°C. Nič v zlom, ale aj mne sa cesto zdá zdrcnuté. Alebo je to možno tým, že bol nakrájaný horúci. Ale určite bol dobrý, je to vďačný koláč, ked sa rozleží, na druhý deň, je úplne najlepší :-)
pusta
@mariamka , áno, so mnou je ťažká vec, najmä od kedy znevažujú podaktorí recepty mojej dobrej mamy a mojej drahej starej mamy:-(
nemusím hovoriť , ktorí sú to - jedna z nich je aj tebou menovaná varecháčka.
prepáč, nemienim znevažovať pamiatku mojich blízkych...dúfam, že chápeš.
ak nie, nevadí, však ak stratíš mamu ty, potom pochopíš aj ty.
prajem ti, aby sa tak stalo čo najneskôr, potom budeš vedieť aj ty, aké to je :-(
1x pusta
pusta
oprava:
*ťažká reč ...
prepáč.
pusta
@mata3636 , súhlasím, na druhý deň je fakt ešte lepší, podarilo sa mi uchmatnúť kúsok pre seba a odložiť pred mojimi chlapmi :-)))
môžem len potvrdiť.
@mata3636 , z púhej fotky by som sa ja neodvážila takto hodnotiť, zdať sa ti z fotky ale môže.
pusta
@zolik , vôbec nie som domotaná, ja som do toho moju rodinu nemontovala.
ohradila som sa iba.
pacinka
@Pusta , keby si silou mocou nedávala 300 receptov do roka, aby si bola stále v popredí, urobila by si lepšie.
Veď urob jeden - dva kvalitné za týždeň a nepchaj sem silou mocou aj nepodarené jedlá. Už si ako posadnutá. Závislá na komentároch. Sama opisuješ detaily so svojho súkromia, zo svojho života, píšeš o rodine, o priateľovi a niekedy sa mi zdá, že máš príliš bujnú fantáziu.
Varecháči nie sú banda hlupákov, ktorí ti všetko zožerú.
Pri toľkých receptoch sa zbytočne zamotávaš a takto to potom vždy dopadne. Ty zrejme tie hádky potrebuješ k životu ako ryba vodu.
Nič v zlom, ale niekdy menej je viac.

pusta
@pacinka , prepáč, receptov budem dávať toško, koľko ja budem chcieť.
nikto nie je povinný ich čítať, ani komentovať, ked sa mu nepáči, má tu spústu iných a lepších, môže si vybrať taký, ktorý sa mu páči.
nebojím sa dať ani taký, ktorý som v niečom pokazila, nie je jediný taký, čo som pridala.
nie každý má odvahu vyjsť aj s takými s kožou na trh.
a je to len moja vec, ak dovolíš.
pusta
@pacinka
*oprava:
dávať toľko...
nie som sama, kto tu spomína svoju rodinu, priateľa, chlapa, či manžela...aj ty si svojho pred časom spomenula - to je tvoja vec, mne to nevadí.
ako odpovedám na komentáre pod svojimi receptami, to je zas moja vec, ak dovolíš.
nechodím sa vykecávať pod nikoho recepty, ak sa mi ten recept páči, pozitívne ho ohodnotím.
nepáči sa mi, obídem ho a nevyjadrím sa.
marcel83
Mňa by zaujímalo, kde sa dal zohnať v 50. rokoch na Slovensku jogurt, keď v 1919 ho Isaac Carasso v Barcelone uviedol na trh /založil Danone/ a na SVK sa dostal až v 90. rokoch (Milex Schärdinger Bratislava, Mliekospol Nové Zámky, Milex Košice, Milex Sabinov)

Rovnako aj stará mama autorky odkial ryžu mala.... Ale to je iná pesnička /recept/...

"znevažujú podaktorí recepty mojej dobrej mamy a mojej drahej starej mamy:-("

...sa nieje čomu čudovať, veď varecháči nie sú padnutí na hlavu. Keby sa normálne napísalo "okopírovala som z nosalty" a nie tie neuveriteľné vymýšlance okolo, nik by nič pravdepodobne neznevažoval...
pusta
to viete, ba nie sú merašice
žili aj inde na lepšej úrovni a poznali veľa vecí skôr, a to na SVK :-)
v ba už aj mrazničky boli ku koncu II. svetovej vojny :-)
pusta
veru, stará mama mala aj ryžu :-)
a v merašiciach až kedy? v 90 - tich rr 20. storočia???
to hádam nie.
padnutí nie sú na hlavu, to som nikdy nepovedala, to je váš výrok :-)
marcel83
Hej? My tu mäso doteraz zakopávame. Ako sa to volá? Mraznička? "Vyklinujem" na stenu jaskyňe a zajtra pošlem holuba sestre do BA, aby mi kúpila.
Podľa Vás je BA asi pupok SVK, však? Nemáte sa čím chváliť.
marcel83
"Vazena redakcia.

Opatovne vas ziadam, aby ste dorazne upozornili uzivatela pusta, aby neosocoval inych uzivatelov portalu, koli tomu, ze neziju v BA ako ona a nepriamo sa vysmieva,ze zijeme v inych mestach a dedinach Slovenska a ma nas doslovne za neandrtalcov.

Ziadam o potrestanie uzivatela pusta.

Dakujem."
caterina
OMG...to uz budeme do regionalnych rozdielov zachadzat??? by som odporucala vsetkym pustinym priaznivcom (aj ferikam dragam, ktory je tusim z kosic), precitat si tuto plodnu diskusiu. To uz je sila na entu. Pises, ze rodinu si do tohto receptu nemontovala...tak si precitaj uvodnu vetu k receptu. A aj poslednu, v ktorej pises, ze si otvorena OPRAVNENEJ KRITIKE. ?????? Mariamka sa ta cim prosim ta dotkla, ze sa opytala na domaci jogurt??? za tvoju reakciu o 17.20, by som ti udelila nie jeden, ale desat banov...aj na tvojich zvysnych 20 nickov. Sa jej ospravedln prosim ta
pusta
nie je ba pupok sveta, ale tieto veci tu boli oveľa skôr ako inde :-)
čo je na tom urážlivé?
je to púhy fakt.
nech sa páči, len nahlasujte.
sám na seba upozorňujete, dúfam, že si konečne všimnú váš BAN. rozosmial ste ma. DDDDD
aj dnes sú priepastné rozdiely medzi regionmi v porovnaní s ba,
to je tiež púhy fakt, často zdôrazňovaný v médiách.
pusta
ale no @caterina , no áno, spomenula som v úvode a čo? to je trestné či zakázané?
no a s regionmi to je fakt, ktorý je denne proklamovaný médiami, čo je na tom zlé? nechceš potrestať náhodou verejno - právne médiá za to?
ale chod...
angiek
@pusta veru keby ste neklamali stale, neviem naco vam to je, vy sa v tom nejak vyzivate, ze tu klamete ludi? skoro kazdy vas recept sa da najst na nete a netreba k tomu nejake zvlastne schopnosti...aj ta ludaskasa..vsetko je z netu a nie z nejake pisanky..nikto neznevazuje pamiatku vasej mamy, robite to vy sama ked jej pripisujete veci, ktore nie su od nej...
pusta
ty tu nie si na udeľovanie či neudeľovanie BANov, ty si tu len rádový člen varechy rovnako ako ja a nič viac ani menej.
pokiaľ ide o oprávnenú kritiku receptu, tú som prijala.
máš ešte nejaký problém @caterina ?
do @sracz a mňa, do toho ako sa navzájom oslovujeme teba absolútne nič nie je, to je len vec jeho a moja :-)
Pekný večer.
pusta
no @angiek , nevrav :-)
svet existoval s receptami aj pred netom, z tých písaniek sa oveľa neskôr dostali recepty aj na tebou spomínaný net.
a bez urážky, svet a recepty existovali pred tvojim narodením a v písankách, rovnako ako aj predo mnou.
pusta
&caterina, nikoho som neurazila, len som skonštatovala púhe fakty :-)
nikomu sa nevyhrážam, ja som si svoj BAN poctivo odskákala a rovnaký meter platí pre každého.
nemám sa za čo ospravedlniť, najprv sa dotkli mňa, veľmi slušne som odpovedala a nežiadala som žiadne ospravedlnenie.
pusta
@zolik , nevyhrážam sa nikomu.
áno, mala som BAN a dosť dlho.
takže kto ho dostal, má pre neho platiť rovnako ako platil pre mňa a má rešpektovať rozhodnutie @redakcie , nie ju obísť po 3X a beztrestne,
nemyslíš???
nedovolávam sa nikoho podpory, láskavo si nevymýšľaj.
nie je to od teba po prvýkrát...Dobrú noc :-)
1x pusta
janger
@pusta , dobre si precitaj tvoj komentar dnes 20:42....Vidis, a ty si mi v TS vycitala, ako sa ja s jednou varechackou oslovujeme!!!... A tvoj komentar dnes o 17:20 pre @mariamku , tak to je fakt vrchol!... A uz fakt neviem, ako je toto vsetko mozne, ako dokazes vsetko tak prekrucat, vykrucat, zakrucat, obkrucat.... To dokaze malokto.
hannah22
@pusta receptík dobrý poznám, nemá chybu....... ale @marcel83 prosím píšeš blbosti... v r.1962 som jedávala v Ke a Michalovciach krásny tuhý a dobrý jogurt biely alebo s ovocím v sklenenom obale s papierovým vrchnákom ,ktorý bol dokonca vratný a nie v r.1989 , ryžu si pametám už v r.1955, nie ako píšeš a babička spomínala ryžovú kašu ako velkú pochutku už v spomienkach na svoje detstvo
..... no a táto diskúsia, až na výnimky, to je des a bes .... :(
pusta
@janger , nič som ti nevyčítala, tak láskavo neprekrúcaj.
doslovne som ti napísala, že ti to nevyčítam.
za svojim komentárom o 20,42 si stojím do bodky!!!
1x pusta
pusta
@janger , môj komentár pre @mariamku som napísala veľmi slušne, pre mňa je vrchol, čo mi napísala ona a nesťažujem sa.
prajem jej znovu, aby sa jej stalo niečo také čo najneskôr.
totiž to sa stalo či stane každému z nás bez rozdielu.
ty od istého času nevynecháš žiadnu príležitosť si do mňa rypnúť, však? :-)
lenže si úplne vedľa, čítaj pozornejšie, ja som @mariamke nič zlého nenapísala.
@janka , veľmi pekne ti dakujem.
lubavas658
poznám veľmi podobný koláč ženský rozmar, ale tam na cesto ide zmes žĺtkov, cukru a orechov a potom na vrch len pena s cukrom. Ja si myslím, že tu bol na vine lekvár, nie všetky sú totiž vhodné na pečenie, musí vydržať vysokú teplotu, aj ked sa ním plnia buchty, aby nevytekal. To popraskanie peny na vrchu je bežné a celkom pekné.-) iste by som bola piekla dlhší čas to cesto sa mi nezdá.
1x pusta
pusta
@hannah22 , no sláva.
teda nielen v Ba, ale aj v Michallovciach a v KE :-)
tiež si ho pamätám tak ako ty:-)
áno, sklenený obal, papierový vrch, vratná fľaša. presne tak :-)
nám mama kupovala jahodový ten sme mali radi. a do pečenia používala biely.
no a to má @caterina tú drzosť, tvrdiť, že som urazila @sracza , lebo je z Košíc. neslýchané.
a ja sa mám dokonca ospravedlniť za to, že jogurt neexistoval v tom čase, ja si podľa nich vymýšľam.
aj ryžu sme mali, spomínam si, že moja mama kupovala výberovú ryžu, aj moja stará mama. výberová ryža bola v bielom obale s fialovým nápisom a tá úplne prvá stála v obchode 4 Kčs/1 kg, neskôr 5 Kčs a napokon 8 Kčs.
aj ten recept na ryžovú kašu aj tento na Ruské rezy som si podľa nich len vymyslela, že ich stará mama a mama robili.
nikoho som z nich neurazila, nie je moja chyba, že to nepoznali. :-)))
kto sa teraz z tých všetkých ospravedlní mne???
nemusia, nestojím o to !!!

som rada, že recept na Ruské rezy a rovnako aj na Ryžovú kašu,ktorú tvoja babička poznala už v spomienkach svoje na detstvo a spomínala ako veľkú pochúťku, považuješ za super, aj ich máš odskúšané :-)))
dakujem za tvoj plnohodnotný príspevok a za pochvalu.
pusta
@lubava658 , áno, to čo popisuješ ty, to je Ženský rozmar.
pozri, doba pečenia je závislá od rúry, každý si musí odsledovať sám.
bielkova poleva zvykne popraskať aj šikovnejším odo mňa :-)
nebol by mi lekvár trošku vytiekol, zase také hrozné to až nie je, len ja som spravila chybu, že som ho pokrájala ešte teplý.
keby som piekla dlhšie v mojej rúre, spálila by som bielkovú polevu, cesto nebolo surové. v mojej rúre to bolo akurát.
no škoda, že som to pokašľala vo finále, svet sa za to nezrúti a kritiku som uznala a prijala.
dakujem za tvoj milý komentár.
1x pusta
marcel83
@hannah22 - asi si mala prototyp. ;)

"První ovocný jogurt spatřil světlo světa v Čechách u Vltavy naproti Vyšehradu. V roce 1933 v pražské Radlické mlékárně."

"Jogurt - výrobek 20. století
Nicméně počátky jogurtu nejsou ani v Čechách, ba ani v Evropě. Do evropského jídelníčku se dostal z Východu až na konci 19. století poté, co věda odhalila účinky mléčných kultur."

 ekonomika.idnes.cz/prvni-ovocny-jogurt-se-narodil-u-vltavy...
mariamka
neviem, cim som sa vas dotkla, ja som pisala o nasej rodine, na vasu si nedovolim, to je pre mna tabu, ospravedlnenie neziadam, viem sa povzniest, dievcatam dakujem za podporu,, neda mi, tomu kolacu naozaj pasuje "rozmar/vrtoch" :)
jozefj
Vážená redakcia zastavte to neľudské urážanie p.Pusty.Je to nedôstojne Vašej stránky.Marcel 83 by mal odisť sám z tejto stránky.Nie jeho nick ale ako človek.V roku 2010 sa tu takéto veci nerobily.V 60 rokoch bol jogurt bežný.Iba Vy Marcel83 si to nemôžte pamätať, zrejme ste ešte neboli na svete.Vy ste zrejme musel mať ťažké detstvo, keď je vo Vás toľko zloby.Zamyslite sa nad tým ako človek.
pusta
nevadí, ked to ty nevieš. nežiadala som od teba žiadne ospravedlnenie..
rada by som však vedela, za čo sa mám ja ospravedlniť tebe @mariamka ???
písala som, čo je rozmar/vrtoch - toto to určite nie je.
pusta
@klobaska , verím, že by ti moje Ruské rezy chutili, rada by som ťa ponúkla pri našom stole :-)
dakujem za pochvalu.
marcel83
@jozefj Máte pravdu, v roku 2010 /od vtedy som tu aj ja - dec.2010/ sa tu také veci nediali. Ktovie prečo.... Mal som skvelé detstvo a vôbec vo mne nieje zloba. Pomýlil ste si pravdepodobne nick ;)
pusta
@mariamka , ok.
súhlasím, kašlime na to. nie je moja chyba, že ty si jogurt nepoznala tak skoro ako iní, ale oveľa neskôr než ja, presnejšie, že tvoja maminka ho nepoužívala do pečenia, moja však, áno. nič z toho som si nevymyslela.
celý čas som ti odpovedala veľmi slušne, len toľko som ti chcela povedať.
Prajem Ti dobré varenie a Pekný Deň :-)
pusta
@ilusa , rozumiem ti.
ja to tiež tak robím ako ty. :-)
teší ma, že tebe sa recept páči, hej povrch môže popraskať každému, a tebe sa to ešte aj páči :-)
dakujem ti za morálnu podporu a za pochvalu.
pusta
@korbacik , som rada, že sa ti moje recepty páčia a veľmi ma to teší :)
máš pravdu, no a čo? ked vytieklo trocha lekváru? je tam toho, aj poleva môže popraskať aj na vychladnutom koláči, dokonca oveľa šikovnejším odo mňa :-)))
to nie je dôvod na vojnu DDDDD
však som svoju chybu uznala, oprávnenú kritiku prijala :-)
dakujem za pochvalu a za podporu.
1x pusta
pusta
@jozka2 , píšeš mi TS zbytočne, ja Tvoje správy vôbec neotváram, nečítam ich, lebo nie som zvedavá na to, ako ohováraš varecháčov rad radom. už sa ti podarilo odoslať mi v minulosti aj takú TS, ktorú si písala inému, vtedy si sa vyhovorila nešikovne na takú varecháčku, ktorú ja poznám ako veľmi serióznu a jej prácu obdivujem, viem, že s tým nemá nič spoločného, to je jedna férrová dáma na rozdiel od teba.
ja na ohováranie a ani na klepy nie som.
ešte som to nikdy nikomu nespravila, garantujem ti, že ak v tom budeš pokračovať, zverejním tvoje TS tu na skle.
viem od iných varecháčov, ako pred nimi v TS ohováraš mňa a mne si zase ohovárala ich.
ber toto na vedomie - dakujem.
pusta
Milý@sracz - priateľ môj drahý, a vieš ty, že ma vždy dokážeš nádherne rozosmiať DDDDD
ABSOLUT POSITIVE!!!
som rada, že tebe vôbec, ale vôbec nič neprekáža, vdačne ti dám veľkú lyžicu, ktorou môžeš moje Ruské rezy bagrovať priamo z pekáča ako moji chlapi u nás doma :-)))
a ja ťa zase pekne poprosím o tvoju skvelú Sumatra kávu :-)
dakujem za peknú pochvalu a morálnu podporu, dobre mi to padlo a vážim si to od teba.
pusta
@jozefj , vysoko si vážim tvoje slová.
osobne si nemyslím, že by @redakcia mala vychovávať kohokoľvek z týchto spomínaných, ked absentujú výchovu a základnú slušnosť ešte z domu.
ale ocenila by som, keby @redakcia dôrazne zasiahla proti šikane nebývalých rozmerov a trvala dôsledne na @redakciou udelených BANoch do dôsledkov.
kým boli udelené BANy rešpektované, ani šikana sa nerozmáhala, všetci bez výnimky sa zmestili do kože a nikto nikoho nenapádal.
som tu až od roku 2011, tiež konštatujem, že nikdy nič podobného tu predtým nebolo.
dakujem, že si sa ozval, nebál sa povedať svoj názor - vážim si ťa veľmi a dakujem ti za morálnu podporu.
2010
@redakcia , @tomas , ked ste si nevsimli tak tu mate addiktku - zavislacku vasej stranky co zacina denne o 5 rano a vcera, sorry dnes skoncila o druhej rano a prispieva tak 100 prispevkami denne, ked chcete aby vam tato starsia prezila, tak by ste jej mali dat BAN - obmedzenie zo zdravotnych dovodov na max. 10 prispevkov denne na mesiac aby sa spamatala a vratila do reality, lebo ju budete mat na svedomi.
marcel83
@pusta čo sa tu stále odvolávate na môj BAN? Ak ste si nevšimla, ja som pod týmto nickom ANI RAZ na Vás nezaútočil. Dokonca Vám vykám. To vy ma umelo ťaháte pod Vaše recepty a čakáte na príležitosť, aby ste ma mohla nahlásiť. Žiaľ, doteraz som nahlasoval iba ja Vás, nakoľko útoky smerujú od Vás a nie len na mňa, ale aj na ostatných varecháčov, ktorý Vám nie sú po vôli...
pusta
@2010 , tak to si poriadne prehnal.
môžeš sa hanbiť.
prepáč, ja som na dôchodku, som časový milionár a je moja vec, ako naložím so svojim voľným časom, nie tvoja.
odpovedám zásadne každému slušnému používateľovi a veľmi slušne.
nie som na tvojej vlastnej stránke, ty o mne nemáš čo rozhodovať, ty si tu len rovnako rádový člen ako ja. vždy som bola k tebe maximálne slušná. ty mi nemôžeš udeliť žiaden BAN, leda ak na tvojej stránke.
ty sám si napísal nedávno, že toto je verejná stránka, tak rešpektuj to.
ty mi nemôžeš určovať, kedy a kde mám byť - vezmi na vedomie.
dakujem ti.
pusta
Vážený pane, ja Vás nikam neťahám.
chcete snád tvrdiť, že Váš BAN bol @redakciou zrušený???
že na mňa neútočíte??? len pod týmto receptom opakovane.
nezabudnite to nahlásiť, nebudem musieť ja sama.
pusta
Vážený pane, ten komentár nebol určený vám. akosi ste zabudol odpovedať na otázku, či bol zrušený váš BAN.
1x pusta
pusta
@all , dakujem všetkým milým a slušným varecháčom za pekné komentáre, ak som náhodou niekoho nechtiac vynechala, ospravedlňujem vám sa za to.
redakcia
Pre všetkých zúčastnených tejto diskusie: držme sa témy receptu a nekazme si piatok. Dakujeme.
svedka
Otrasne nieco...takyto kolac a tolko pozornosti?Neda sa to uz citat ,vsetko tu spamujete ti isti a to nemyslim tento recept,ale celu Varechu,boli ma z vas akurat tak hlava.@pusta no je ti to treba stale?ze si radsej nezakusnes do jazyka,ved kazdy si aj tak urobi nazor a to sa zmenit neda.A ani som nic nechcela pisat,ale to sa neda,lebo vy tu stale pokracujete s tymi zabo-mysimi vojnami,ktore uz naozaj nikoho nezaujimaju. Mozno len nejake skodoradostne strigy,co maju radi takyto druh tzv.vzrusa.
Inak,kolac je fajn,robila ho aj moja babka,ale neviem,co do neho patri.PEACE
pusta
Milá@svedka , ak dovolíš, budem sa držať len receptu, k inému sa nemienim vyjadrovať.
veľmi ma teší, že koláč ako taký sa ti páči.
a ešte viac, že ho robila už aj tvoja babka :-)
dakujem za pochvalu.
rela
@marcel68 , v 50. rokoch sa jogurt predával v sklenenom poháriku a bol zakrytý povoskovaným papierom. Bol aj čistý biely aj s džemom. Takže píš o rokoch, v ktorých si žil! Moja mana v 50. 60. aj 70. rokoch predávala v mliekarni - nie v Bratislave. Preto na rozdiel od teba viem o čom píšem, pretože som ako dieťa v tom obchode strávila veľa času.
mijaita
Tu jogurtovou sklenicku uz roky shanim :-) V roce 62 stala jako stanek maly, na namesti v Chebu !! A uz pred tim vim, ze ten jogurt se bezne u nas doma kupoval. Nevim o cem je tu diskuze, nechce si mi to cist, zahledla jsem jen dohady o jogurtu a hned mi vytanula ta sklenicka. Vicko se odendalo a olizlo, protoze marmelada se davala nahoru!! A pak jsem take byla na brigade v holešovickem laktosu (Praha 7) a tam jsem u vyroby tech jogurtu byla. A ta dobrota, kdyz se vyvezly sklenicky z termostatu a my do nich davali takovym pristrojem ty marmelady, takovy blaho jogurtovy se z mozku vymazat neda. kdejeka domacnost mela doma od tech marmelad kyblicky. A jen tak btw, ta marmelada byl plna krasnych, velikych jahod, ktere se zmackly az v te masine ktera vypadala jako dnesni stroj na zmrzlinu. Tak jsem si osvezila vzpominky a kdyby mel nekdo tu sklenicku, urcite me tim darem neurazii :-)
jozka2
@Pusta ,co ti mam povedat,pouzila si frazu,ze ohovaram ludi,lebo som ti poslala TS v ktorej pisem,ze by mala redakcia zasiahnut,lebo toto ake ciganstva vymyslas sa uz dalej citat neda a ked poslala redakcia inych pre teba mali by ta poslat za nimi,lebo sa ludia boja otvorit stranku aku spust tu narobis.Mozes vsetky moje ale aj svoje TS spravy kludne tu dat,ja si za slovo stojim,ak by sa ti nechcelo mozem ich tu dat ja ak by to niekoho zaujimalo.Ja sa za svoje slova cervenat nebudem a ty urcite tiez nie lebo nemas hanby.Nebudem tu pisat bludy,tych si ty tu napisala dost a ako som v TS pisala znovu zopakujem,mala by stym redakcia konecne nieco robit,lebo pre teba budu zamotani ini,teba nic nezastavi,len pokracuj.
pusta
jozka2, a zase sa len vykecávaš, ako obyčajne. :-)
naposledy ti ešte napíšem, že tvoje vykecávanie sa, tvoje klepy a tvoje ohováranie ma nezaujímajú. na také ja nie som a nemám s tým nič spoločného a ani nechcem mať a nebudem mať.
tvoje TS neotváram :-)
toto považuj za moju poslednú reakciu na teba.
1x pusta
pusta
@jozka2 , nie je to žiadna fráza, ty varecháčov ohováraš rad radom, aj mňa im, nepredpokladaj, že to nevedia a nepovedali si to.
povedala si, že už nechodíš pod moje recepty a zase len chodíš, ty to bez klepov, bez ohovárania a vykecávania jednoducho nevydržíš :-)
nezaujímaš ma, neberiem ťa viac na vedomie.
1x pusta
pusta
Milá@garanco , pozrela som si tvoj link a veľmi pozorne som si prečítala tvoj recept, ktorý je skutočne krásny :-)
v maminom zošite postup nie je tak podrobne rozpísaný a ja v pečení zákuskov vôbec nevynikám.ja som cesto predpiekla, bála som sa, že sa vyduje, kedže je to maslové krehké cesto, aj som ho popichala vidličkou preto, že som ho nepredpiekla na slepo, ako sa tiež robieva.
vidím, že máš iné zloženie cesta a máš ho tým pádom aj vyššie, tiež máš v snehu viac bielkov a tiež ho máš vyšší, rezy máš úhľadne nakrájané, sú prekrásne.
pečieš približne rovnaký čas a pri rovnakej teplote. z tvojho receptu vidím, že sa to dá aj naraz všetko spolu spraviť.
veľa som sa teraz od teba naučila, za čo ti úprimne dakujem.
ešte sa ťa chcem pekne poprosiť, keby si uviedla veľkosť plechu, ktorý si použila.
dakujem za tvoj krásny a hodnotný komentár.
1x pusta
pusta
Milá@garanco , píšeš,že je to váš starý rodinný recept, čo ma veľmi potešilo,teda žiaden net, ako mi tu dokazovali podaktorí -:-)))
môže byťaj na nete, prečo nie??? avšak tam sa dostal iba z písaniek našich mamičiek a babičiek.
jozka2
Pusta ty si pisat mozes co chces,urcite kazdy z varechy by musel byt padnuty na hlavu a ponizit sa k tomu aby niekoho ineho pred tebou ohovaral.POvedz pravdu,ze si namydlena, lebo si precitala TS,ktoru som napisala Kukuc,aby pozrela pod tvoj recept ako si ta podavaju a odoslala omylom tebe ona to moze potvrdit lebo som jej v zapeti napisala aky pruser sa stal.Na tom sa svet nezaklada,hlava-nehlava zmietas kazdeho z povrchu zemskeho kto sa ti postavi do cesty a ja som to urobila tym,ze som v TS napisala aby si nekrmila ludi vymyslami,ze su z teba unaveni a konecne by sa mala redakcia postarat o to aby to tu nebolo,lebo nehnevaj sa vypekla si z tade Marcela aj Hanaka.I ked ja z ich reakciou na teba som nesuhlasila,dalo sa aj inac,ale povieli sa a ty si sa mala viezt s nimi.Bol by tu pokoj ako v rajskej zahrade.Vsetky moje TS tebe a bolo ich vela sa niesli v duchu- jednaj na urovni- nepis ludom ako som ich ohovarala,ale napis ake odpovede si mi na to davala a okrem ineho uz si nevedela co napisat tak si napisala,aby som zacala pridavat recepty a aby som sla robit a nelenosila doma.Mozes napisat aj to co si o inych pisala Svedka atd. a kde ich mas.Nevyprovokuj ma,co som ti pislala ja lebo sa svet dozvie ake odpovede som dostala na ostatnych.Zatial ma zavazuje mlcanie TS,ale ak neprestanes olutujes,Moju osobu z tvojich problemov vynechaj,pisala som tiTS z lutosti a mnhokrat poniovania az pod ludsku dostojnost,teba je skoda sa zastavat a neviem namiesto toho,ze nas tu kopes hlava-nehlava,nedoslo ti,ze uz prepacte za vyraz,aj soplave deti,ktore ti mozu byt vnucatami ti pisu aka si charakterna.To ti nic nehovori???prestan si obtierat svoju vulgarnu hubu o moju osobi,inac budem nutena poprosit adm.aby zasiahli. Apropo,preco to si vlastne dostala ban na top recepty?Je to inac unikalna stranka.Prajem ti hodne krasnych chvil v tvojom miliony casovom universe,hlavne,ze mna si posielala nech idem robit.Povedala si,ze uz na mna nebudes reagovat dufam,ze za slovo si stojis.
svedka
@jozka2 neuvadzaj ma tu,prosim ta,do ziadnej suvislosti...viem dobre,co ty na mna rozpravas a nech si aj @pusta na mna kyda,ved nebude jedina :) Fakt nemam ine starosti,ako rozoberat ,kto je aky,kto s kym co kde tu na Vareche,to uz by mi muselo riadne...Nech si uz pisete hocico,myslis,ze nie je ani normalne zverejnovat ziadne TS,ved to je sukromie.Mat ja vase problemy a cas...
pusta
Milá@svedka , nikdy som na teba, ani na nikoho nekydala.
dištancujem sa tvrdo od klepov akéhokoľvek druhu-
prepáč, ale toto určite nie!
1x pusta
garanco
Milá @pusta , ďakujem za pochvalu, plech je veľký 40x30 ( to je ten klasický z el. rúry). Píšeš, že cesto popicháš vidličkou, ja to robím tiež - keď nezabudnem. Ja tiež robievam podľa Tvojich receptov najmä mäso ( a veľmi sa mi nepáči, a mrzí ma, že je tu množstvo .... komentárov. Mne, keď sa niečo nepáči, dám 1* , alebo nič, a ďalej prejdem obyčajne mlčaním...)
pusta
Milá@garanco , som na tom rovnako ako ty ?.)
súhlasím úplne s tebou vo všetkom.
to ma veľmi teší, že aj ty robievaš podľa mojich receptov.
robím presne tak :-)
dakujem ti veľmi pekne za odpoved, aj za rozmer plechu :-)
Pekný večer Ti prajem!!!
1x pusta
leomax
Ach @jo zka , @jo zka ! Že Ťa to ešte baví sa zaoberať touto kreatúrou. Ona už nikdy iná nebude. Ešte tu má pár prívržencov /zaslepených/, ale dokedy? Všimni si, koľkých už od seba odkopla. A vtom, že sa postarala, aby niektorí varecháči dostali "padáka", nemáš úplnú pravdu. Hanák, Marcel a iní tu pôsobia naďalej, a pusta s nimi naďalej kecá. Ako si pri niektorom jej recepte správne komentovala.... ďalší povstali, či sa to tej hrúze páči či nie, stále tu budú takí, ktorí jej charakter vedia perfektne odhadnúť. A Ty @jo žka, kašli na ňu, nesiaha Ti ani po členky, aj keby pridávala receptov 10 každý deň.
A teraz, nech sa páči, vážená redakcia, oslavujúca 5. výročie svojho vzniku, mažte, alebo BANujte!
dogagador
Neviem, co som prespala, ale co je to BAN ? A preco redakcia maze a co maze?