Ruské rezy (fotorecept)

Autor receptu: pusta

Recept je zo starého zošita receptov mojej dobrej mamy, prečo sa volajú práve ruské, to neviem, ale sú nádherne voňavé a majú úžasnú chuť. Postup som len máličko upravila a zjednodušila.

1 dávka
porcia
30 minút
príprava
15 + 15 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. V sekáčiku som na drobno posekala čokoládu a mandle.
  2. Do misy som dala odvážené množstvo preosiatej múky, práškový cukor a štipku soli a premiešala.
  3. Pridala som zmäknuté maslo,...
  4. ...domáci hustý neochutený biely jogurt,....
  5. ...dva žĺtky...
  6. ...a rukami som všetko zľahka spracovala rýchlymi pohybmi na jednoliate cesto, ktoré som odložila odpočívať na 30 minút do chladničky.
  7. Zatiaľ som maslom silne vymazala pekáčik,...
  8. ...cesto som rukami rovnomerne roztlačika v pekáčiku a husto som ho popichala vidličkou.
  9. Cesto som predpiekla v rúre vyhriatej na 180 stupňov C 15 minút na funkcii horný a dolný ohrev, vybrala som ho, nechala trocha vychladnúť.
  10. Zatiaľ som vyšľahala bielky s cukrom na tuhý sneh.
  11. Do tuhého snehu som vmiešala zmes mandlí a čokolády.
  12. Predpečené cesto som potrela hustým domácim lekvárom, ktorý som zmiešala so škoricou.
  13. Na vrstvu s lekvárom som rozotrela vrstvu vyšľahaného snehu z bielkov zmiešaného s čokoládou a mandľami.
  14. Piekla som v rúre vyhriatej na 180 stupňov 15 minút na funkcii horný a dolný ohrev.
  15. Na podnos som dala pokrájané rezy, pri krájaní som spravila chybu vo finále, nepočkala som do úplného vychladnutia, krájala som ešte teplé od nedočkavosti, tak dráždivo nádherne voňali tieto rezy, že som to nevydržala, tak sa stalo, že mi trocha lekváru vytieklo a popraskal mi vrch z bielkov, síce to nie je veľmi estetické, avšak na chuti to vôbec neubralo, sú vynikajúce. Veľmi ich odporúčam vyskúšať, ale v žiadnom prípade neodporúčam byť po mojom vzore nedočkavými a pokrájať ich skôr ako úplne vychladnú :-) Prajem Dobrú chuť :-) Očakávam, že sa na mňa teraz zosype za túto chybu množstvo oprávneńej kritiky :-(