Rozprávkovo hráškový prívarok (fotorecept)

Rozprávkovo hráškový prívarok (fotorecept)
Foto: stefanm
stefanmStefanm, recept pridal: 25. júna 2013 15:18Ďalšie jeho recepty

Prosím pristupujte k čítaniu tohto receptu len v prípade,že cítite v sebe štipku sarkazmu a humoru a nie podráždenosti,nadradenosti a jedu.Tuto prácu som spracoval s vedomím,že ju pridávam do súťaže na mesiac jún 2013,pretože spĺňa všetko potrebné.Pôvod základnej suroviny-hrachu treba hľadať v Číne.Teda,zahraničie tam je.A pretože som ho pripravoval podľa receptu,ktorý napadol špeciálne mňa,tak je aj špeciálny.V prípade negatívnych reakcií som duševne pripravený recept do 30dní (!) vymazať:)

Suroviny

5
minút
príprava
30
minút
tepelná úprava

Postup prípravy receptu

Ešte raz upozorňujem , že táto práca je tu pridávaná len pre pobavenie a uvoľnenie napätej situácie , ktorá vznikla pridaním komentárov menovite od @.... a @ ..... (teraz si narýchlo neviem spomenúť na ich nicky(!) . Teším sa na komenty typu : super nápad , jednoduché a krásne poprípade - už je v KK . V posolenej vode domäkka uvaríme celé lusky čerstvého hrášku - pisum sativum (lat) , kúsky póru , lístky medvedieho cesnaku a ...
Rozprávkovo hráškový prívarok (fotorecept) - obrázok 1

... scedíme .
Rozprávkovo hráškový prívarok (fotorecept) - obrázok 2

Hrášok vyberieme a lusky a ostatné prísady podľa možnosti dohladka rozmixujeme .
Rozprávkovo hráškový prívarok (fotorecept) - obrázok 3

Prepasírujeme cez sito , rozriedime vodou , ...
Rozprávkovo hráškový prívarok (fotorecept) - obrázok 4

... pridáme vylusknutý , uvarený hrášok .
Rozprávkovo hráškový prívarok (fotorecept) - obrázok 5

V smotane rozmiešame muku , mierne osolíme a pridáme ...
Rozprávkovo hráškový prívarok (fotorecept) - obrázok 6

... k hráškovej zmesi . Krátko povaríme , dochutíme cukrom a citronovou šťavou , pridáme na kocky nakrájane a uvarené zemiaky a podávame .
Rozprávkovo hráškový prívarok (fotorecept) - obrázok 7

Ja som si pridal pečenú rolku z vykosteného kuracieho stehna (recept možno pridám ešte tento mesiac lebo stehna boli z PL! alebo počkám kým bude súťaž z Poľských výrobkov...) a , samozrejme , pivo . Varím dobre - varím rád . A verím v silu úsmevu pri varení .
Rozprávkovo hráškový prívarok (fotorecept) - obrázok 8



Páči sa ti tento recept?
Fejsbukni
Z technických príčin je momentálne hviezdičkovanie receptov nedostupné. Pokiaľ chcete vyjadriť, že sa vám recept páči, lajknite ho zatiaľ na facebooku, alebo napíšte komentár do diskusie. Vaša Varecha.sk



Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

13 komentárov k receptu
  • askadaniela, 25. júna 2013 o 20:44
    Tak tedaaa, to je sila! Super inšpirácia s jarným hráškom. Ďakujem :-)


  • mariana33, 25. júna 2013 o 20:47
    Super nápad...cez víkend sa chystám do záhradky, tak aspoň viem ako využijem hrach...:o)


  • farbuska, 25. júna 2013 o 20:55
    Toto uvarím čo najskôr.


  • radost, 25. júna 2013 o 21:02
    máš -čo si chcel:supernápad..jednoduché...krásne...už je v KaKa-nech tam čaká...:-)
    ja ten hrášok najradešej surový zjem-ušetrím riad i čas..len zubami /zvyšnými/ premixujem...:-)


  • jerica, 25. júna 2013 o 21:12
    @stefanm , ahoj , to by ma nenapadlo lusky mixovať, určite podľa teba sa budem inšpirovať, len nie so smotanou, ja robievam prívarok, ale bez smotany, hrach s karelábom :-) máš to "ohromnéé" skoro som bez seba , už len kliknúť na palec , ani neviem či je hore :-)

    ps: celé hrachové lusky dávam do slepačej a hovädzej polievky, také "masnučké"dať do úst blaho na jazyku, vynikajúce :-)


  • izabella929, 25. júna 2013 o 21:24
    zaujímavé hrášky.-))


  • dogagador, 26. júna 2013 o 05:53
    no a mas to za jedna!


  • Reklama (za ňou pokračuje ešte 6 komentárov)
  • palokuchki, 26. júna 2013 o 05:55
    @stefanm , nemas chybu. Mne sa paci ten Janko Hrasko na tej uvodnej fotke.


  • elysa, 26. júna 2013 o 07:51
    super @stefanm perfektné od začiatku do konca...super čítanie a chutné jedlo :-))


  • darina11, 26. júna 2013 o 08:51
    Všetko zelené,teda aj zdravé. Som hrášková-preto pridávam do svojej KK.


  • stefanm, 26. júna 2013 o 09:11
    Pridávam hudobnogastrovideoklip . použil som sloganmovú melodiu z reklamy . v prípade ak sa to bude zdať redakcii nevhodné , prosím zrušte to . mne to nebude vadiť .





    » www.jankohrasko.sk/radio_stream.php...


  • hannah22, 26. júna 2013 o 21:47
    zdravím @stefanm , tvoj recept je originálny, jarné lusky jedávam aj surové celé a chutia mi velmi ,.... sú fantastické v kuracej polievke jednoducho je to dobré využitie celej časti mladučkého hrášku..... si šikovný kuchár.... :))


  • ilusa, 21. augusta 2013 o 09:10
    Ved je to super recept,uz je v kk a urcite vyskusam



Pridaj komentár:

Prihlás sa prezývkou z Varecha.sk alebo Nápady.Pravda.sk:



Nemáš registráciu na Varecha.sk alebo Nápady.Pravda.sk? Registrácia

Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Aktuálne súťaže

Vyhodnotenie súťaže o najkrajšiu kraslicu
Prezrite si TOP 10 kraslíc, ktoré sa vám najviac páčili.

SÚŤAŽ: Nie je želatína ako želatína! + VÝSLEDKY SÚŤAŽE
Veľká noc je náročným obdobím pre každú gazdinku. Dr.Oetker má teraz pre vás dvoch pomocníkov, s ktorými budú vaše jedlá ozdobou sviatočného stola.

TOP 15 - Najlepšie recepty mesiaca marec 2014
Najlepšie recepty mesiaca marec. Pozrite si TOP 15 receptov, ktoré sa vám najviac páčili.


Magazín

Veľkonočný jazyk
Hovädzí jazyk, údený i neúdený, je veľká pochúťka. Môžete ho konzumovať „len tak“, uvarený a nakrájaný, s cviklou, čerstvým chrenom, duseným medvedím cesnakom alebo červenou kapustou.

Veľká noc v Egypte
Zahraniční Varecháči píšu o tom, ako sa oslavujú veľkonočné sviatky v ich krajine. Náš seriál uzatvára Janaalizibolenova z Egypta.

Veľká noc v Nemecku
Zahraniční Varecháči píšu o tom, ako sa oslavujú veľkonočné sviatky v ich krajine. Dnes Elixir z Nemecka.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 17/2014: Morka na tanieri Morka na tanieri
Časopis Varecha vo piatok 25. apríla 2014 v denníku Pravda.


TOPlist