Rozprávkovo hráškový prívarok (fotorecept)

Rozprávkovo hráškový prívarok (fotorecept)
Foto: stefanm
stefanmStefanm, recept pridal: 25. júna 2013 15:18Ďalšie jeho recepty

Prosím pristupujte k čítaniu tohto receptu len v prípade,že cítite v sebe štipku sarkazmu a humoru a nie podráždenosti,nadradenosti a jedu.Tuto prácu som spracoval s vedomím,že ju pridávam do súťaže na mesiac jún 2013,pretože spĺňa všetko potrebné.Pôvod základnej suroviny-hrachu treba hľadať v Číne.Teda,zahraničie tam je.A pretože som ho pripravoval podľa receptu,ktorý napadol špeciálne mňa,tak je aj špeciálny.V prípade negatívnych reakcií som duševne pripravený recept do 30dní (!) vymazať:)

Suroviny

5
minút
príprava
30
minút
tepelná úprava

Postup prípravy receptu

1

Ešte raz upozorňujem , že táto práca je tu pridávaná len pre pobavenie a uvoľnenie napätej situácie , ktorá vznikla pridaním komentárov menovite od @.... a @ ..... (teraz si narýchlo neviem spomenúť na ich nicky(!) . Teším sa na komenty typu : super nápad , jednoduché a krásne poprípade - už je v KK . V posolenej vode domäkka uvaríme celé lusky čerstvého hrášku - pisum sativum (lat) , kúsky póru , lístky medvedieho cesnaku a ...
Rozprávkovo hráškový prívarok (fotorecept) - obrázok 1

2

... scedíme .
Rozprávkovo hráškový prívarok (fotorecept) - obrázok 2

3

Hrášok vyberieme a lusky a ostatné prísady podľa možnosti dohladka rozmixujeme .
Rozprávkovo hráškový prívarok (fotorecept) - obrázok 3

4

Prepasírujeme cez sito , rozriedime vodou , ...
Rozprávkovo hráškový prívarok (fotorecept) - obrázok 4

5

... pridáme vylusknutý , uvarený hrášok .
Rozprávkovo hráškový prívarok (fotorecept) - obrázok 5

6

V smotane rozmiešame muku , mierne osolíme a pridáme ...
Rozprávkovo hráškový prívarok (fotorecept) - obrázok 6

7

... k hráškovej zmesi . Krátko povaríme , dochutíme cukrom a citronovou šťavou , pridáme na kocky nakrájane a uvarené zemiaky a podávame .
Rozprávkovo hráškový prívarok (fotorecept) - obrázok 7

8

Ja som si pridal pečenú rolku z vykosteného kuracieho stehna (recept možno pridám ešte tento mesiac lebo stehna boli z PL! alebo počkám kým bude súťaž z Poľských výrobkov...) a , samozrejme , pivo . Varím dobre - varím rád . A verím v silu úsmevu pri varení .
Rozprávkovo hráškový prívarok (fotorecept) - obrázok 8



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči... Hlasoval 1 človek (5,0 hviezdičiek)




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • askadaniela, 25. júna 2013 o 20:44
    Tak tedaaa, to je sila! Super inšpirácia s jarným hráškom. Ďakujem :-)


  • mariana33, 25. júna 2013 o 20:47
    Super nápad...cez víkend sa chystám do záhradky, tak aspoň viem ako využijem hrach...:o)


  • farbuska, 25. júna 2013 o 20:55
    Toto uvarím čo najskôr.


  • radost, 25. júna 2013 o 21:02
    máš -čo si chcel:supernápad..jednoduché...krásne...už je v KaKa-nech tam čaká...:-)
    ja ten hrášok najradešej surový zjem-ušetrím riad i čas..len zubami /zvyšnými/ premixujem...:-)


  • jerica, 25. júna 2013 o 21:12
    @stefanm , ahoj , to by ma nenapadlo lusky mixovať, určite podľa teba sa budem inšpirovať, len nie so smotanou, ja robievam prívarok, ale bez smotany, hrach s karelábom :-) máš to "ohromnéé" skoro som bez seba , už len kliknúť na palec , ani neviem či je hore :-)

    ps: celé hrachové lusky dávam do slepačej a hovädzej polievky, také "masnučké"dať do úst blaho na jazyku, vynikajúce :-)



  • izabella929, 25. júna 2013 o 21:24
    zaujímavé hrášky.-))


  • dogagador, 26. júna 2013 o 05:53
    no a mas to za jedna!


  • palokuchki, 26. júna 2013 o 05:55
    @stefanm , nemas chybu. Mne sa paci ten Janko Hrasko na tej uvodnej fotke.


  • elysa, 26. júna 2013 o 07:51
    super @stefanm perfektné od začiatku do konca...super čítanie a chutné jedlo :-))


  • darina11, 26. júna 2013 o 08:51
    Všetko zelené,teda aj zdravé. Som hrášková-preto pridávam do svojej KK.


  • stefanm, 26. júna 2013 o 09:11
    Pridávam hudobnogastrovideoklip . použil som sloganmovú melodiu z reklamy . v prípade ak sa to bude zdať redakcii nevhodné , prosím zrušte to . mne to nebude vadiť .





    » www.jankohrasko.sk/radio_stream.php...


  • hannah22, 26. júna 2013 o 21:47
    zdravím @stefanm , tvoj recept je originálny, jarné lusky jedávam aj surové celé a chutia mi velmi ,.... sú fantastické v kuracej polievke jednoducho je to dobré využitie celej časti mladučkého hrášku..... si šikovný kuchár.... :))


  • ilusa, 21. augusta 2013 o 09:10
    Ved je to super recept,uz je v kk a urcite vyskusam



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Predvianočné obdobie – magický čas kúziel a čarov
Aj keď vonku to tento rok veľmi nevyzerá na to, že by sa Vianoce blížili, predsa len, keď nazrieme do kalendára, zistíme, že tu už budú čo nevidieť. O týždeň začína prvou adventnou nedeľou advent – najmagickejšie obdobie roka.

Od mágie k borovičke
- Inzercia -
Borievka obyčajná je všetko, len nie obyčajná! Lahodné srdce Spišskej borovičky – tekutého klenotu, ktorý nám závidia až za hranicami – bolo odpradávna súčasťou tajomných magických rituálov u nás i vo svete.

Čatajské praclíky
„Šedesátka neny bohvíjaký vek, mosíš sa jej šak dožit,“ hovoril kedysi modranský mäsiar Vinco Held.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 48/2014: Zabíjačkové dobroty Zabíjačkové dobroty
Časopis Varecha v piatok 28. novembra v denníku Pravda.


TOPlist