Rozprávkovo hráškový prívarok (fotorecept)

Rozprávkovo hráškový prívarok (fotorecept)
Foto: stefanm
stefanmStefanm, 61 ročný muž, Prešov, recept pridal: 25. júna 2013 15:18Ďalšie jeho recepty

Prosím pristupujte k čítaniu tohto receptu len v prípade,že cítite v sebe štipku sarkazmu a humoru a nie podráždenosti,nadradenosti a jedu.Tuto prácu som spracoval s vedomím,že ju pridávam do súťaže na mesiac jún 2013,pretože spĺňa všetko potrebné.Pôvod základnej suroviny-hrachu treba hľadať v Číne.Teda,zahraničie tam je.A pretože som ho pripravoval podľa receptu,ktorý napadol špeciálne mňa,tak je aj špeciálny.V prípade negatívnych reakcií som duševne pripravený recept do 30dní (!) vymazať:)

Suroviny

5
minút
príprava
30
minút
tepelná úprava

Postup prípravy receptu

1

Ešte raz upozorňujem , že táto práca je tu pridávaná len pre pobavenie a uvoľnenie napätej situácie , ktorá vznikla pridaním komentárov menovite od @.... a @ ..... (teraz si narýchlo neviem spomenúť na ich nicky(!) . Teším sa na komenty typu : super nápad , jednoduché a krásne poprípade - už je v KK . V posolenej vode domäkka uvaríme celé lusky čerstvého hrášku - pisum sativum (lat) , kúsky póru , lístky medvedieho cesnaku a ...
Rozprávkovo hráškový prívarok (fotorecept) - obrázok 1

2

... scedíme .
Rozprávkovo hráškový prívarok (fotorecept) - obrázok 2

3

Hrášok vyberieme a lusky a ostatné prísady podľa možnosti dohladka rozmixujeme .
Rozprávkovo hráškový prívarok (fotorecept) - obrázok 3

4

Prepasírujeme cez sito , rozriedime vodou , ...
Rozprávkovo hráškový prívarok (fotorecept) - obrázok 4

5

... pridáme vylusknutý , uvarený hrášok .
Rozprávkovo hráškový prívarok (fotorecept) - obrázok 5

6

V smotane rozmiešame muku , mierne osolíme a pridáme ...
Rozprávkovo hráškový prívarok (fotorecept) - obrázok 6

7

... k hráškovej zmesi . Krátko povaríme , dochutíme cukrom a citronovou šťavou , pridáme na kocky nakrájane a uvarené zemiaky a podávame .
Rozprávkovo hráškový prívarok (fotorecept) - obrázok 7

8

Ja som si pridal pečenú rolku z vykosteného kuracieho stehna (recept možno pridám ešte tento mesiac lebo stehna boli z PL! alebo počkám kým bude súťaž z Poľských výrobkov...) a , samozrejme , pivo . Varím dobre - varím rád . A verím v silu úsmevu pri varení .
Rozprávkovo hráškový prívarok (fotorecept) - obrázok 8



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči... Hlasoval 1 človek (5,0 hviezdičiek)




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • askadaniela, 25. júna 2013 o 20:44
    Tak tedaaa, to je sila! Super inšpirácia s jarným hráškom. Ďakujem :-)


  • mariana33, 25. júna 2013 o 20:47
    Super nápad...cez víkend sa chystám do záhradky, tak aspoň viem ako využijem hrach...:o)


  • farbuska, 25. júna 2013 o 20:55
    Toto uvarím čo najskôr.


  • radost, 25. júna 2013 o 21:02
    máš -čo si chcel:supernápad..jednoduché...krásne...už je v KaKa-nech tam čaká...:-)
    ja ten hrášok najradešej surový zjem-ušetrím riad i čas..len zubami /zvyšnými/ premixujem...:-)


  • jerica, 25. júna 2013 o 21:12
    @stefanm , ahoj , to by ma nenapadlo lusky mixovať, určite podľa teba sa budem inšpirovať, len nie so smotanou, ja robievam prívarok, ale bez smotany, hrach s karelábom :-) máš to "ohromnéé" skoro som bez seba , už len kliknúť na palec , ani neviem či je hore :-)

    ps: celé hrachové lusky dávam do slepačej a hovädzej polievky, také "masnučké"dať do úst blaho na jazyku, vynikajúce :-)



  • izabella929, 25. júna 2013 o 21:24
    zaujímavé hrášky.-))


  • dogagador, 26. júna 2013 o 05:53
    no a mas to za jedna!


  • palokuchki, 26. júna 2013 o 05:55
    @stefanm , nemas chybu. Mne sa paci ten Janko Hrasko na tej uvodnej fotke.


  • elysa, 26. júna 2013 o 07:51
    super @stefanm perfektné od začiatku do konca...super čítanie a chutné jedlo :-))


  • darina11, 26. júna 2013 o 08:51
    Všetko zelené,teda aj zdravé. Som hrášková-preto pridávam do svojej KK.


  • stefanm, 26. júna 2013 o 09:11
    Pridávam hudobnogastrovideoklip . použil som sloganmovú melodiu z reklamy . v prípade ak sa to bude zdať redakcii nevhodné , prosím zrušte to . mne to nebude vadiť .





    » www.jankohrasko.sk/radio_stream.php...


  • hannah22, 26. júna 2013 o 21:47
    zdravím @stefanm , tvoj recept je originálny, jarné lusky jedávam aj surové celé a chutia mi velmi ,.... sú fantastické v kuracej polievke jednoducho je to dobré využitie celej časti mladučkého hrášku..... si šikovný kuchár.... :))


  • ilusa, 21. augusta 2013 o 09:10
    Ved je to super recept,uz je v kk a urcite vyskusam



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Modranské rakvičky
Nebojte sa, nepôjdeme na kar. „Po rozum“ pôjdeme do kuchyne Aničky Horáčkovej do Sudoměříc.

Červená grilovačka
Grilovanie (vraj) umožňuje šetrnejšiu prípravu potravín ako klasické vyprážanie alebo pečenie.

Šéfkuchár Oldřich Sahajdák: Chceme mať reštauráciu plnú spokojných ľudí
Pražská reštaurácia La Degustation Bohême Bourgeoise, v ktorej je šéfkuchárom a spolumajiteľom Oldřich Sahajdák, získala Michelinovu hviezdu prvý krát v roku 2012 a od tej doby si prestížne ocenenie každý rok obhájila.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 32/2015: Kuracina Kuracina
Časopis Varecha v piatok 7. júla v denníku Pravda.


TOPlist