Rovenšťanské žaby

Autor receptu: sonulienka

Tento recept som dostala v práci od kolegyne keď som ešte pracovala a od vtedy ho pečiem pri oslavách. Je to veľmi chutné keď sa sedí a popíja.

50-60
porcií
30 minút
príprava
15-20 minút
na 170-175 °C

Suroviny

Postup

  1. Droždie trochu cukru a mlieka si urobíme kvások. Múku preosejeme 2-3 krát pridáme soľ premiešame, cukor.Keď máme kvások prilejeme ho do múky, pridáme pustené maslo a mlieko. Vypracujeme cesto ktoré necháme asi 30 minút kysnúť.
  2. Keď máme cesto vykysnuté vyvaľkáme ho na pomúčenej doske a vykrajujeme malé kolieska ktoré dáme na plech a vytvarujeme malé buchtičky. Necháme ich ešte na plechu 10 minút kysnúť, potom potrieme vajíčkom posypeme sézamom a dáme piecť.
  3. Na plnku rozmiešame maslo so syrom a pretlačeným cesnakom.Upečené buchtičky nakrojíme do 2/3 naplníme plnkou dáme klobásku.Ja dávam aj varené vajíčko,na malé pásiky nakrájanú papriku,na kolieska nakrájané uhorky,paradajky a hlavne netreba zabudnúť ozdobnú alebo akú máme petržlenovú vňať. Fantázie sa medze nekladú ale je to skutočne veľmi dobré.