Rovenšťanské žaby
Autor receptu: sonulienka
Tento recept som dostala v práci od kolegyne keď som ešte pracovala a od vtedy ho
pečiem pri oslavách. Je to veľmi chutné keď sa sedí a popíja.
50-60 porcií |
30 minút príprava |
15-20 minút na 170-175 °C |
Postup
- Droždie trochu cukru a mlieka si urobíme kvások.
Múku preosejeme 2-3 krát pridáme soľ premiešame, cukor.Keď máme kvások prilejeme ho do múky, pridáme pustené maslo a mlieko. Vypracujeme cesto ktoré necháme asi 30 minút kysnúť.
- Keď máme cesto vykysnuté vyvaľkáme ho na pomúčenej doske a vykrajujeme malé kolieska ktoré dáme na plech a vytvarujeme malé buchtičky. Necháme ich ešte na plechu 10 minút kysnúť, potom potrieme vajíčkom posypeme sézamom a dáme piecť.
- Na plnku rozmiešame maslo so syrom a pretlačeným cesnakom.Upečené buchtičky nakrojíme do 2/3 naplníme plnkou dáme klobásku.Ja dávam aj varené vajíčko,na malé pásiky nakrájanú papriku,na kolieska nakrájané uhorky,paradajky a hlavne netreba zabudnúť ozdobnú alebo akú máme petržlenovú vňať.
Fantázie sa medze nekladú ale je to skutočne veľmi dobré.