Rolky s tuniakom

bembo - fotkabembo, 19. februára 2015
Rolky s tuniakom
Foto: bembo

Minule mali v LIDLI ryžové plátky,ntak som si ich kúpil, že si ich pripravím podľa nejakého receptu z Varechy. Nakoľko rád experimentujem, rozhodol som Zobraziť celý popisMinule mali v LIDLI ryžové plátky,ntak som si ich kúpil, že si ich pripravím podľa nejakého receptu z Varechy. Nakoľko rád experimentujem, rozhodol som sa že namiesto mletého bravčového mäsa dám do nich tuniaka vo vlastnej šťave a ešte aj použijem ingrediencie podľa mojej chuti.

9
porcií
30 minút
príprava
20 minút
na 180 °C

Suroviny

8-10 ks
185 g kúsky vo vl. šťave
3-4 PL
1/2 hrnčeka
 stredne veľká
1/2 dl
podľa chuti pomletá
1 ks
1 ks
2-3 PL
1/2 ČL
1/2 ČL
2 ČL
1 ks varená




Postup

  1. 1

    Do panvice som dal olej, nadrobno nakrájanú cibuľu, trochu cukru a nechal skaramelizovať.

  2. 2

    Potom som pridal konzervu tuniaka vo vlastnej šťave, klíčky fazule mungo, bambusové výhonky, kávovú lyžičku mletej čili v oleji a 2 plné lyžice ustricovej omáčky (kto nechce môže dať aj sójovú). Ostala mi z polievky varená mrkva, tak som ju nadrobno pokrájal na zjemnenie chuti. Nakoniec som dal trošku korenia z mlynčeka, trochu podusil cca 5 minút a odstavil.

  3. 3

    Kým mi táto zmes chladla, nakrájal som z kelového listu jemné rezančeky. Do tejto vychladnutej zmesi som dal surové vajíčko a dobre premiešal. Soľ som ani nedával, lebo ustricová omáčka mi poslúžila aj ako soľ. Čo sa týka korenín a soli to ponechám, kto ako má rád.

  4. 4

    Na malý plech som roztrel asi 1/2 dcl oleja, ryžové plátky som namočil, poukladal na vlhkú utierku. Na plátok som dal trochu nakrájaných kelových listov a 2 PL hotovej zmesi. Plátok som pozahýnal aby sa uzavrel, zahnutou časťou uložil na dno plechu, aby sa nám neroztvoril. Mne vyšlo 9 kusov. Potom som metličkou potrel zvitky povrchu olejom. Rúru som vyhrial na 185 stupňov a 20 minút piekol. Medzitým som ešte 2x potrel zvitky počas pečenia.

  5. 5

    Po vychladnutí na prijateľnú teplotu som ich okoštoval a rozhodol som sa ich jesť bez akejkoľvek prílohy. Pokiaľ niekto chce prílohu ja by som si to dal zo zemiakovým pyré.

Diskusia k receptu

bembo
som rád,že Ti chutilo.ja tiež recepty tuningujem podľa svojej chuti.aj tento som z originálu upravil podľa seba,a chutil nielen mne.
remcula
Taky ráda experimentuji a už jsem taky zkoušela rýžový papír. Bylo to fajn, jen se mi to docela lámalo při manipulaci s tím. Moc hezký experiment!! :-)
bembo
@Remcula (19.3.2016 15:16)

Ďakujem,som rád,že Ti chutilo.Neskúšala si to pred tým poliať výpekom?Mne sa to nelámalo.Možno že tie ryžové plátky nie sú rovnakej kvality.Tie moje boli z LIDLa
haji
@Bembo (20.3.2016 13:37)
Jestli tomu dobře rozumím - rýžový papír jsi nenamáčel do vody, ale měkčil jsi ho výpekem, olejem...?! Nemám s tím žádnou zkušenost. Jen vím, že se to pak smaží - což mě odradilo. Tvůj postup je daleko zajímavější... můžeš být, prosím, přesnější?! Děkuji!!
bembo
@Haji (20.3.2016 14:16)

najprv som rýžový papír namáčal do vody,a až boli rolky hotové pred servírovaním som ich polial výpekom.tak ako je uvedené v recepte.dúfam,že Ti budú chutiť.prajem pekný deň
haji
@Bembo (20.3.2016 l14:53)
Děkuji, jsi rychlý jako blesk. Už tomu rozumím. To víš, rýžovým papírem nepolíbená, tak potřebuji pragmatické vysvětvětlení - 1 jako bičík, 2 jako kačenka. Haha I tobě krásný den!!




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia