Rolka z bravčového karé fotorecept

blackwolfer - bez fotkyblackwolfer, 31. júla 2011

Môj receptík na veľmi sýte papaničko.

6
porcií
30 minút
príprava
90 minút
na 225 °C

Suroviny

1500 g
Na potieranie:
70 ml
1 čl
Na omáčku:
Ostatné:




Postup

  1. 1

    Bravčové karé prerežeme na polovicu. Naklepeme ho pod igelitovým vrecúškom aby sme si nezašpinili celú kuchyňu od vody striekajúcej z mäsa.

    Rolka z bravčového karé (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Osolíme a okoreníme.

    Rolka z bravčového karé (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Potrieme horčicou.

    Rolka z bravčového karé (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Na mäso položíme šunku...

    Rolka z bravčového karé (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    potom plátkový syr,

    Rolka z bravčového karé (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    ďalej šampiňóny a klobásku.

    Rolka z bravčového karé (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Rolku začneme pomaly stáčať (mne pomáhala mamka).

    Rolka z bravčového karé (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Konce a okraje mäsa spojíme ihlicami.

    Rolka z bravčového karé (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Mäso preložíme na pekáč s trochou bravčovej masti a sprudka opražíme z každej strany na šporáku.

    Rolka z bravčového karé (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    Zmes na potretie si pripravíme takto: olej zmiešame s jednou čajovou lyžičkou mletej červenej papriky - sladkej.

    Rolka z bravčového karé (fotorecept) - obrázok 10
  11. 11

    Opražené mäso potrieme zmesou a posypeme grilovacím korením.

    Rolka z bravčového karé (fotorecept) - obrázok 11
  12. 12

    Prikryjeme a vložíme do rúry piecť pri teplote 225°C asi na 1 hodinu a 30 minút.

  13. 13

    Počas pečenia potierame už pripravenou zmesou a polievame výpekom.

    Rolka z bravčového karé (fotorecept) - obrázok 13
  14. 14

    Po upečení mäso odoberieme z pekáča, výpek precedíme a zahustíme vodou s múkou.

    Rolka z bravčového karé (fotorecept) - obrázok 14
  15. 15

    Podávame s americkými zemiakmi a ľubovoľným šalátom.

Diskusia k receptu

helca103
čo sa v mladosti naučíš to budeš potrebovat ked budeš starší :-) aj ja som veru syna naučila variť aby to mal v živote jednoduchšie. Tak nech Ti to vydrží , pridal si naozaj pekný recept a podrobný foto-postup.
evanaaa
Ako hovorím, šikovný chlapec, aj keby ti niekedy žena utiekla, čo ťa po nej, ty si navariť budeš vedieť, xixixi. Aj takúto dobre vyzerajúcu roládku .( Ale urobila by veľkú hlúposť).
evusik
no, si šikovný, v tvojom veku, klobúk dolu.... a chceš byť kuchárom? alebo to máš len ako záľubu?
ketty3811
no teda,ty si šikovný!Neviem,neviem či by som to ja takto zvládla.:-)
sonal
urcite to vyskusam, mame radi mesko...
3sandra3
jééémine,,, to je krásna rolka... tiež by som takú chcela urobiť, ale nedokázala by som to mäso vyklepať na taký krásny plát.... si šikovný ...
jerica
mama musí mať radosť z takého šikovného synčeka , krásne spracovaný recept aj s popisom,:-)) si šikovný ako náš benjamínko @kucharronald :-)
kucharronald
Super šéfe, ak si to robil naozaj ty, tak si super! Pokračuj len takto naďalej, a veľmi veľa sa pýtaj-aj ja som tak robil- tu ti tetušky pomôžu, poradia, navrhnú, ukážu, okomentujú, ohodnotia, ochutnajú-zrakom :)))) Prajem ti všetko dobrého :)
marienka44
@Blackwolfer ,ako sa Ti na br.č.1 podaril urobit taky velky plat? To kare o vahe 1,5 kg bolo vcelku a po dlzke sa prekroji? Neviem si to predstavit. :-)
akeber
ty si ale šikovný......klobúk dole.....ukladám :D
bejaja
si šikovný, mamina musí mať z teba radosť, pekná roládka a určite bola aj výborná!
marcy
skvelý koncert Tvojej kategórie :-)))
alena29
aj mne sa to veľmi páči, musím vyskúšať, naozaj šikovný chlapec
altyn
No, a už sa ani ženiť nemusíš...! Si šikovný!!!! :-)))
viera1
Dovolím si pridať ukážku,ako ešte inak narezať karé na roládu.Na prvom obrázku autorka odblaňuje karé urezávaním pásikov blany - nie je to nutné,ja blanu naruším pozdĺžne pílkovým nožom (na chlieb) v cca dvojcentimetrovom odstupe po dĺžke:  www.italskakuchyne.cz/recept/183-jak-nakrajet-maso-na-roladu...
.Máme tu viac receptov na roládu,ale keďže autorka posledného považuje dobrú radu za rýpanie,tak to dám sem ☺,aby som sa vyhla konfliktom.Ďalším spôsobom je rezanie plátu tak,že ostrým nožom ideme po obvode mäsa cca dvojcentimetrovej hrúbky...ale to už je vyšší level práce s mäsom a nožom.