Jahodové rizoto
Jahodové rizoto

Rizoto s jahodami a vínom cava

ryzasos - fotkaRyža SOS, 22. júna 2023. Komerčný recept.
Rizoto s jahodami a vínom cava
Foto: ryzasos

Odvážny recept, ktorý vás prekvapí. Rizoto, v ktorom sa dokonale spoja sladké a slané chute a vynikajúce sezónne jahody.

4
porcie
10 minút
príprava
25 minút
tepelná úprava

Suroviny

280 g
700 ml
80 g
80 g biela
1 strúčik
400 ml
130 g strúhaný
300 g očistené
3 vetvičky (čerstvý)




Postup

  1. 1

    Jahody dôkladne premyte a očistite. Nakrájajte na malé kúsky a odložte.

  2. 2

    Cibuľu a cesnak nakrájajte nadrobno a osmažte na oleji na panvici.

  3. 3

    Pridajte ryžu a nechajte pár minút opekať. Premiešajte, aby sa neprilepila.

  4. 4

    Postupne začnite pridávať vývar, víno cava. Ďalšiu várku pridajte až vtedy, keď sa tekutiny absorbujú.

  5. 5

    Keď je ryža al dente, pridajte jahody, dochuťte soľou a čiernym korením. Premiešajte.

  6. 6

    Povarte ešte 5 minút. Odstavte, pridajte parmezán a tymian. Nechajte 3 - 4 minúty odležať a podávajte ozdobené jahodou a bazalkou.

Diskusia k receptu

evanaaa
Rizoto? Veď ryžový nákyp s jahodami, alebo ryžové flameri, ale nie rizoto......
bugout
@evanaaa (22.6.2023 17:26)

O tom by sa dalo diskutovať čo je vlastne rizoto z pohľadu tradícií a miestnych zvyklostí.... Pri takom japonskom zosui som sa stretol s pomenovaním polievka/kaša/pudink/rizoto 😂😂 a sám neviem či povedať redší pudink/kaša alebo hustejšia polievka alebo niečo úplne iné.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia