Jahodové rizoto

Rizoto s jahodami a vínom cava

Autor receptu: ryzasos

Odvážny recept, ktorý vás prekvapí. Rizoto, v ktorom sa dokonale spoja sladké a slané chute a vynikajúce sezónne jahody.

4
porcie
10 minút
príprava
25 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Jahody dôkladne premyte a očistite. Nakrájajte na malé kúsky a odložte.
  2. Cibuľu a cesnak nakrájajte nadrobno a osmažte na oleji na panvici.
  3. Pridajte ryžu a nechajte pár minút opekať. Premiešajte, aby sa neprilepila.
  4. Postupne začnite pridávať vývar, víno cava. Ďalšiu várku pridajte až vtedy, keď sa tekutiny absorbujú.
  5. Keď je ryža al dente, pridajte jahody, dochuťte soľou a čiernym korením. Premiešajte.
  6. Povarte ešte 5 minút. Odstavte, pridajte parmezán a tymian. Nechajte 3 - 4 minúty odležať a podávajte ozdobené jahodou a bazalkou.