Jahodové rizoto
Rizoto s jahodami a vínom cava
Autor receptu: ryzasos
Odvážny recept, ktorý vás prekvapí. Rizoto, v ktorom sa dokonale spoja sladké a slané chute a vynikajúce sezónne jahody.
4 porcie |
10 minút príprava |
25 minút tepelná úprava |
Postup
- Jahody dôkladne premyte a očistite. Nakrájajte na malé kúsky a odložte.
- Cibuľu a cesnak nakrájajte nadrobno a osmažte na oleji na panvici.
- Pridajte ryžu a nechajte pár minút opekať. Premiešajte, aby sa neprilepila.
- Postupne začnite pridávať vývar, víno cava. Ďalšiu várku pridajte až vtedy, keď sa tekutiny absorbujú.
- Keď je ryža al dente, pridajte jahody, dochuťte soľou a čiernym korením. Premiešajte.
- Povarte ešte 5 minút. Odstavte, pridajte parmezán a tymian. Nechajte 3 - 4 minúty odležať a podávajte ozdobené jahodou a bazalkou.