Foto: eraserhead
2
porcie
porcie
15 minút
príprava
príprava
20 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Na polovici masla dozlata opražíme najemno nasekanú cibuľu.
-
2
Pridáme ryžu ktorú tiež krátko opražíme. Následne postupne a po naberačke podlievame horúcim vývarom. Stále miešame
-
3
Medzitým si v inej nádobe rozpustíme zvyšok masla a zľahka tam urestujeme kuriatka. Tie väčšie prekrojíme.
-
4
Po asi 15 minútach pridáme do ryže šafrán a stále podievame vývarom. Šafrán pridávame asi minútu dve pred dokončením.
-
5
Krátko pred dokončením pridáme kuriatka a čierne korenie necháme prehriať a odstavíme z plameňa.
-
6
Pridáme nastrúhaný syr a energicky ho zamiešavame kým sa nerozpustí. Soliť netreba, vývar a syr to už spravili za nás.
varecha.pravda.sk/recepty/hubove-rizoto-fotorecept/9344-r...
Je to naozaj chutné jedlo, až na cenu toho šafránu, schválne skúste si vypočítať koľko stojí 1kg šafránu, keď 300 mg (miligramov) stálo 2,4 EUR
pomôcka
www.prepocet.sk/page.php...