Risotto s kuriatkami

Autor receptu: eraserhead

2
porcie
15 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Na polovici masla dozlata opražíme najemno nasekanú cibuľu.
  2. Pridáme ryžu ktorú tiež krátko opražíme. Následne postupne a po naberačke podlievame horúcim vývarom. Stále miešame
  3. Medzitým si v inej nádobe rozpustíme zvyšok masla a zľahka tam urestujeme kuriatka. Tie väčšie prekrojíme.
  4. Po asi 15 minútach pridáme do ryže šafrán a stále podievame vývarom. Šafrán pridávame asi minútu dve pred dokončením.
  5. Krátko pred dokončením pridáme kuriatka a čierne korenie necháme prehriať a odstavíme z plameňa.
  6. Pridáme nastrúhaný syr a energicky ho zamiešavame kým sa nerozpustí. Soliť netreba, vývar a syr to už spravili za nás.