Risotto s kuriatkami
Autor receptu: eraserhead
2 porcie |
15 minút príprava |
20 minút tepelná úprava |
Postup
- Na polovici masla dozlata opražíme najemno nasekanú cibuľu.
- Pridáme ryžu ktorú tiež krátko opražíme. Následne postupne a po naberačke podlievame horúcim vývarom. Stále miešame
- Medzitým si v inej nádobe rozpustíme zvyšok masla a zľahka tam urestujeme kuriatka. Tie väčšie prekrojíme.
- Po asi 15 minútach pridáme do ryže šafrán a stále podievame vývarom. Šafrán pridávame asi minútu dve pred dokončením.
- Krátko pred dokončením pridáme kuriatka a čierne korenie necháme prehriať a odstavíme z plameňa.
- Pridáme nastrúhaný syr a energicky ho zamiešavame kým sa nerozpustí. Soliť netreba, vývar a syr to už spravili za nás.