Rezance s baklažánom, hríbami, tofu a zeleninou (fotorecept)
Autor receptu: happybunny
Pokiaľ niekto nie je odporca dobrého jedla, toto by malo chutiť každému. :) Je to
variabilné a ľahké jedlo, ktoré je s
trochou šikovnosti hotové do 30 minút. Nenechajte sa zmiasť dlhým postupom, je to
skutočne jednoduché, len
rada popisujem do detailov. :D
5-6 porcií |
30 minút príprava |
20 minút tepelná úprava |
Postup
- Ako prvý si nakrájame baklažán, ktorý poriadne posolíme, zalejeme vodou a necháme bokom robiť svoje kúzlo aby sme ho nemali horký.
- Počas príprav si necháme zovrieť vodu, do ktorej hodíme rezance aby boli hotové keď ich budeme potrebovať. Ja som použila tieto (asi 3/4 balenia):
- Tofu si nakrájame na kocky, posolíme a dáme bokom aby vsiaklo soľ, bude potom chutnejšie.
- Šampiňóny som krájala maximálne na štvrtiny, menšie na polovice a najmenšie som nechala v celku.
- Ďalej som rýchlo očistila mrkvy, šupy hodila zajovi a nakrájala nejak takto :)
- Ešte som pokrájala na väčšie kocky stredne veľkú cibuľu
- a jarnú cibuľku :)
- Vo woku som opražila na oleji cibuľu, na to hádzala v poradí baklažán - mrkva - šampiňóny suroviny a trochu osolila a okorenila ml. čiernym korením. Medzitým som si rozohriala olej v malom hrnci a vkladala doň tofu na 3-4 minúty. Tu pozor aby ste ho tam nenechali príliš dlho, lebo by veľmi stvrdlo a v takomto čase bude tak akurát chrumkavé zvonka a jemné vo vnútri.
- Kým čakáme na tofu, zmiešame si v miske s vodou solamyl, uvedené koreniny a bylinky a omáčky. Chuť by mala byť silnejšia, lebo rezance sú v podstate bez chuti.
- Hotové rezance hodíme do woku a zalejeme pripravenou omáčkou.
- Podusíme spolu pár minút aby sa spojili chute a ku koncu pridáme jarnú cibuľku a tofu, premiešavame 2-3 minutky a jedlo je hotové. :)
- Hotové jedlo som posypala sezamom a bolo faakt super! :)
- Snáď ho vyskúšate aj vy, dobrú chuť!