Rez Bokacco

richterka - fotkarichterka, 3. októbra 2010

tento recept mám veľmi dávno, patrí medzi moje najobľúbenejšie. Vyskúšajte, neobanujete...

30 minút
príprava
20 minút
na 180 °C

Suroviny

6 ks
30 dkg
30 dkg
za hrsť
plnka:
2 ks
15 dkg
2 lyžice
1 lyžica
1 bal.
1 lyžica
250 g
100 g
30-35 g




Postup

  1. 1

    Ušľaháme bielky s cukrom do peny, pridáme žĺtka, orechy a strúhanku. Plech vyložíme tortovými oplátkami, môže sa natenko natrieť malinovým alebo ríbezľovým lekvárom a na to natrieme cesto. Po upečení a vychladnutí natrieme krémom a navrch dáme čokoládovú polevu

  2. 2

    krém: vajcia, práškový, vanilkový cukor, vodu, kávu a kakao šľaháme nad parou až kým nezhustne (25-30 min.). Odložíme, občas premiešame až kým nevychladne. Maslo vyšľaháme do peny, postupne pridávame vychladnutý krém a dobre zašľaháme. Natrieme na upečené cesto a navrch čokoládovú polevu.

Diskusia k receptu

sovka62
Je to naozaj výborný zákusok. Na spodku má oplátku, tak u nás názov zľudovel a hovoríme mu podrážka.
palokuchki
Ja tento zakusok nepoznam, ale si myslim ze stoji za vyskusanie. Ukladam si ho do KK.
1365_1270586392 - profilový obrázok
esi
esi
Poznám, je vynikajúúúci. Odporúčam.
huck
zakusok sa vola podla znameho autora Decamerona - Giovanni Boccaccia ? .. alebo som niečo pomiešala? Ak ano tak zakusok je určite hodny mena fantastickeho spisovatela. Poznam ho už davno , ale pod inym menom. Je naozaj vynikajuci!!
danapa
ja miesto polevy cokoladu nastruham, lepsie sa mi zakusok kraja ☺☺☺
richterka
netuším, kde sa vzal ten názov, ja som ho zdedila aj s názvom, ale to nie je podstatné, hlavne, že je výborný, u nás jednoznačne boduje.
jeka
nepoznáme ho náhodou pod názvom "rez na oplátke"?,je dobrý.
marienka44
Rezy na oplatke sa to vola. Ale na co este vodu do kremu, ked sa to vari do zhustnutia? Nestaci neska pevna?
richterka
pravda, ospravedlňujem sa, 30 dkg je naozaj veľa, to má byť 30-35 g. s pevnou neskou som to ešte neskúšala, stále to robím takto, možno by stálo za to vyskúšať, dik.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia