Rez Bokacco

Autor receptu: richterka

tento recept mám veľmi dávno, patrí medzi moje najobľúbenejšie. Vyskúšajte, neobanujete...

30 minút
príprava
20 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Ušľaháme bielky s cukrom do peny, pridáme žĺtka, orechy a strúhanku. Plech vyložíme tortovými oplátkami, môže sa natenko natrieť malinovým alebo ríbezľovým lekvárom a na to natrieme cesto. Po upečení a vychladnutí natrieme krémom a navrch dáme čokoládovú polevu
  2. krém: vajcia, práškový, vanilkový cukor, vodu, kávu a kakao šľaháme nad parou až kým nezhustne (25-30 min.). Odložíme, občas premiešame až kým nevychladne. Maslo vyšľaháme do peny, postupne pridávame vychladnutý krém a dobre zašľaháme. Natrieme na upečené cesto a navrch čokoládovú polevu.