Rez Bokacco
Autor receptu: richterka
tento recept mám veľmi dávno, patrí medzi moje najobľúbenejšie. Vyskúšajte, neobanujete...
30 minút príprava |
20 minút na 180 °C |
Postup
- Ušľaháme bielky s cukrom do peny, pridáme žĺtka, orechy a strúhanku. Plech vyložíme tortovými oplátkami, môže sa natenko natrieť malinovým alebo ríbezľovým lekvárom a na to natrieme cesto. Po upečení a vychladnutí natrieme krémom a navrch dáme čokoládovú polevu
- krém: vajcia, práškový, vanilkový cukor, vodu, kávu a kakao šľaháme nad parou až kým nezhustne (25-30 min.). Odložíme, občas premiešame až kým nevychladne. Maslo vyšľaháme do peny, postupne pridávame vychladnutý krém a dobre zašľaháme. Natrieme na upečené cesto a navrch čokoládovú polevu.