Quiche po domácky

Autor receptu: sahrai

Quiche (kiš) je francúzsky koláč, ktorý som vo svojej mini internátnej kuchyni pretvorila na koláč na plechu...ale aj tak chutil famózne! :)

4
porcie
25 minút
príprava
30 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Ja som kúpila v obchode už pripravené chladné lístkové cesto, ale kto je šikovný a vie spraviť vlastné, určite odporúčam :) Zrolovala som ho na vymastený plech a nechala chvíľu odpočívať. Rúru si predhrejeme na 180 stupňov. Medzitým som si na panvici opiekla na troche olivového oleja na pásiky nakrájanú cibuľu a pridala pol kolieska cukety a štvorce farebnej papriky. Po 5 min. opekania som pridala na malé ružičky rozobratú brokolicu.
  2. Stačia ďalšie 3-4 min. a pridáme špenátové listy (ja som použila z obchodu mrazený špenát v guličkách (4-5ks) a necháme na miernom ohni trochu povariť. Osolíme a okoreníme. Keď je zo špenátu pyré, pridáme cesnak (kto má rád viac, môže dať aj 4 strúčiky), jemne premiešame a odstavíme z ohňa. Necháme trochu vychladnúť a vylejeme na lístkové cesto. S vareškou rovnomerne rozdelíme zeleninovú plnku na všetky strany.
  3. Vyšľaháme žĺtko so smotanou a zalejeme quiche. Štedro posypeme nastrúhaným syrom a šupneme do vyhriatej rúry. Pečieme asi 25-30min. kým nie je syr do zlatista opečený (viď obrázok). Dobrú chuť!