Mäsové guľky
Mäsové guľky

Pštrosie vajcia s tekvicovým prívarkom fotorecept

majkok - fotkamajkok, 24. októbra 2022
Pštrosie vajcia s tekvicovým prívarkom (fotorecept)
Foto: majkok
5
porcií
120 minút
príprava
45 minút
na 220 °C

Suroviny

1 kg mleté
4 ks
1 hlavička
300 g
7 ks
5 plátkov
podľa chuti
Tekvicový prívarok:
1 kg




Postup

  1. 1

    Mleté mäso okoreníme, osolíme, pridáme 2 vajcia, strúhanku, prelisovaný cesnak a najemno nakrájanú cibuľu. Zvyšných 5 vajec uvaríme natvrdo.

  2. 2

    Mäsovú zmes po častiach roztiahneme, na každú položíme plátok syra a natvrdo uvarené olúpané vajíčko. Zabalíme a vyformujeme guľky. Mäsové guľky ukladáme na pekáč.

    Pštrosie vajcia s tekvicovým prívarkom (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Rozohrejeme rúru na 220 °C. Guľky potrieme masťou a dáme piecť.

    Pštrosie vajcia s tekvicovým prívarkom (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Pečieme cca 45 minút. Ja som pridal na pekáč aj klabasu.

    Pštrosie vajcia s tekvicovým prívarkom (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Tekvicu vydlabeme, nastrúhame, pridáme korenie, soľ a podusíme. Keď je tekvica mäkká, pridáme k nej zápražku. Na konci k prívarku pridáme smotanou na varenie a dochutíme octom a cukrom.

  6. 6

    Zemiaky ako príloha.

    Pštrosie vajcia s tekvicovým prívarkom (fotorecept) - obrázok 6

Diskusia k receptu

chemik
Závidím a pláču, protože už druhý rok jsem v Praze nikde nesehnal bělomasou tekvicu, ale zato měkkých cuket v létě nebo teď oranžových strašidel na Hallovin je všude plno.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia