Prekladaná zeleninka (fotorecept)

Autor receptu: claudiadel

Dnes bol práve taký deň, keď som mala chuť na niečo zdravé, svieže, letné,sýte a bezmäsité. Tak ma napadla zdravšia verzia francúzskych zemiakov, keďže je v záhradke veľa zeleniny a u nás doma zeleninu zbožňujeme. Je to podstate ľahký recept, ktorý chutil všetkým doma. :) Toto je len jedna z kombinácií, ktorú robievam. Výborné sú zemiaky prekladané napr. cviklou, hríbikmi alebo tofu :)

4
porcie
10 minút
príprava
35 minút
na 220 °C

Postup

  1. Misu na pečenie potrieme olejom a zeleninku si nakrájame na tenké plátky. Osolíme, okoreníme a postupne vrstvíme zemiaky, baklažán, cherry paradajky a cibuľu. Polejeme troškou oleja.
  2. Na vrch misy dáme poriadnu kopu nastrúhaného syru a zemiaky. Opäť trošku pokropíme olejom. Posolíme, podľa chuti okoreníme.
  3. Takto hotovú misu dáme piecť. Po vytiahnutí z trúby som ešte zemiaky potrela trošku olejom, v ktorom som rozpučila dva strúčiky cesnaku, pre chuť :)