Prekladaná zeleninka (fotorecept)
Autor receptu: claudiadel
Dnes bol práve taký deň, keď som mala chuť na
niečo zdravé, svieže, letné,sýte a
bezmäsité. Tak ma napadla zdravšia verzia
francúzskych zemiakov, keďže je v záhradke
veľa zeleniny a u nás doma zeleninu zbožňujeme.
Je to podstate ľahký recept, ktorý
chutil všetkým doma. :)
Toto je len jedna z kombinácií, ktorú robievam.
Výborné sú zemiaky prekladané napr.
cviklou, hríbikmi alebo tofu :)
4 porcie |
10 minút príprava |
35 minút na 220 °C |
Postup
- Misu na pečenie potrieme olejom a zeleninku si nakrájame na tenké plátky. Osolíme, okoreníme a postupne vrstvíme zemiaky, baklažán, cherry paradajky a cibuľu. Polejeme troškou oleja.
- Na vrch misy dáme poriadnu kopu nastrúhaného syru a zemiaky. Opäť trošku pokropíme olejom. Posolíme, podľa chuti okoreníme.
- Takto hotovú misu dáme piecť. Po vytiahnutí z trúby som ešte zemiaky potrela trošku olejom, v ktorom som rozpučila dva strúčiky cesnaku, pre chuť :)