Pražma s bylinkami na bielom víne

Pražma s bylinkami na bielom víne
Foto: matus113
matus113Matus113, 38 ročný muž, Trenčín, recept pridal: 4. septembra 2012 19:55Ďalšie jeho recepty

Dusená ryba plná byliniek.


Suroviny

2
porcie
40
minút
príprava
20
minút
tepelná úprava

Postup prípravy receptu

1

Na začiatku si pražmu nožom očistíme od šupín. Ryby zvonka aj zvnútra osolíme a dovnútra dáme petržlenovú vňať, rozmarín a tymián. Pokrájame zvyšok byliniek, feferónku a rajčiny na menšie kocky.

2

Na olivovom oleji si osmažíme cibuľu. Pridáme nakrájané bylinky a feferónky, aby sa chute spojili. Po chvíli pridáme nakrájané rajčiny. Zmes okoreníme, osolíme a podusíme. Pridáme pražmu a zalejeme ju bielym vínom. Opäť osolíme a okoreníme.

3

Približne po 20 minútach je ryba pripravená na podávanie. Príloha môžu byť opekané zemiaky alebo zeleninový šalát.



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči...




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • Vymazať

    libling, 5. septembra 2012 o 06:21
    Eh,vonia to až sem:)


  • Vymazať

    sjuz, 5. septembra 2012 o 21:32
    Mnam :-),pekne.


  • Vymazať

    jokin, 6. septembra 2012 o 17:07
    Stojí za vyskúšanie ukladám.


  • Vymazať

    parles, 7. septembra 2012 o 13:26
    Takto připravená ryba je jistě dobrá, ale není to pražma. Jak to vidím na tu dálku, tak bych řekl, že se jedná o mořského vlka.


  • Vymazať

    renulienka, 11. septembra 2012 o 06:29
    ...suhlasim s parles, prazma vyzera inak,podla mna je to tiez morsky vlk ;-)


  • Vymazať

    pusta, 11. septembra 2012 o 07:34
    áno, je to morský vlk a nie pražma. teda morský vlk známy tiež ako "seeteufel" v nemčine či "mořský ďas" v češtine a má aj iné názvy.


  • Vymazať

    parles, 14. septembra 2012 o 00:05
    Pusto, pěkně jsi to zamotala, mořský ďas je zase úplně jiná ryba, s hlavou větší,než zbytek těla a s obrovskou papulou. Má skvělé maso, ale je tak drahá, že se tady u nás snad ani neprodává. Tohle je ale fakt mořský vlk, ovšem na té fotce vypadá jako kdyby se potkal s lodním šroubem.


  • Vymazať

    rein, 15. septembra 2012 o 19:49
    Nie som znalec,ale určite viem,že to nieje zavináč.Ale určite to bude veľmi jedléééé


  • Vymazať

    renka73, 4. októbra 2012 o 05:53
    Myslím že to neni pražma.Nech už je aká chce ale vyzerá dobre :-) vyskúšam



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Šéfkuchár Richard Noskovič: Kuchár by mal byť osobnosť
O tom, že aj mimo Bratislavy sa dajú na Slovensku nájsť kvalitné reštaurácie s inovatívnou kuchyňou nás v rozhovore presvedčil šéfkuchár Richard Noskovič z RESIDENCE HOTEL & CLUB na Donovaloch.

Prašičkove ličnice
Bola posledná májová nedeľa a na Ľubľanskom hrade sa už degustovali posledné súťažné vzorky vína. Päťdesiaty siedmy ročník medzinárodného konkurzu vín bol už za nami.

Európske gastronomické dedičstvo (2. časť)
Prečítajte si o gastronomických špecialitách z rôznych európskych krajín, ktoré Európska komisia zaradila medzi potraviny s chráneným zemepisným označením.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 28/2015: Podunajská kuchyňa Podunajská kuchyňa
Časopis Varecha v piatok 10. júla v denníku Pravda.


TOPlist