Polievočka fazuľková bez múky - parádna

marianna76 - fotkamarianna76, 8. marca 2012

Podľa tohto receptu robievam šošovicovú, ale chcela som použiť fazuľu a tú som aj nafotila, ale so šošovicou je to to isté, len použijem Zobraziť celý popisPodľa tohto receptu robievam šošovicovú, ale chcela som použiť fazuľu a tú som aj nafotila, ale so šošovicou je to to isté, len použijem namočenú šošovicu. Páči sa mi lebo vôbec nepoužívam múku... Zdravá, výdatná a je hustá. Z novín, kde som našla recept, je napísané, že len, čo ju ochutnáte, stane sa stálicou vo vašom jedálnom lístku.... a naozaj, často ju varím, ale so šošovicou.

6
porcií
15 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 ks
1 ks
2 strúčiky
1 ks
200 g /šošovica/ asi
1 l




Postup

  1. 1

    V stredne veľkom hrnci rozpálime olej. Pridáme najemno nakrájanú cibuľu, mrkvu - nakrájanú na drobné kocočky a cesnak pretlačený, alebo drobno nakrájaný. Opekáme 3 - 5 minút. Pridáme najemno nastrúhaný zemiak a fazuľu, ktorú sme si vopred namočili.

    Polievočka fazuľková bez múky - parádna - obrázok 1
  2. 2

    Opekáme opäť asi 2 minuty.

    Polievočka fazuľková bez múky - parádna - obrázok 2
  3. 3

    Zalejeme vývarom alebo ja som dávala vodu a pridávala som domácu vegetu. Varíme 10 - 15 minút. Na posledných asi 5 - 7 minút pridáme stonky celeru podľa chuti. Môže sa dať aj stonkový, ja som pridávala stonky z normálneho bulvového zeleru. Dochutíme soľou, mletým čiernym korením, lyžicou masla - na zjemnenie.

    Polievočka fazuľková bez múky - parádna - obrázok 3
  4. 4

    Môže sa podávať s namočeným opečeným rohlíkom, bagetou, alebo, čo máte radi .... Dobrú chuť.

    Polievočka fazuľková bez múky - parádna - obrázok 4

Diskusia k receptu

evanaaa
Zasa iná a zaujímavá príprava polievky, ktorú mám rada, takto som ju nepoznala, robím úplne ináč, ale mala by som ju ochutnať aj takúto, akú má chuť oproti tej klasickej.
lucylee
Polievky zasadne mukou nezahustujem. Pride mi to uplne zbytocne a nechuti mi to. Tu muku tam citim. Skuste zahustit zemiakom ako @marianne alebo aj nastruhanym zelerom.


jarunka
Dobra polievocka, s tym nastruhanym zemiakom to skusim aj ja.
modrykamen
U nás sa takáto polievka volá na sladko, lebo sa nepridáva ocot,do polievky so smotanou, alebo mliekom sa pridáva ocot- na kyslo. Zahustiť sa dá všeličím, nielen múkou (napr.škrobom, zemiakom, zemiakovým práškom na halušky...).




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia