Polievka kapustovo fazuľový-strapkáč

fiby - fotkafiby, 29. januára 2013

Bola to polievka našich starých mám. Vylepšená je údeninou a klobáskou. Nikdy som ju nemala rada až ako som dospela som si ju obľúbila.

Suroviny

0,5 kg
0,25 kg
0,4 kg
5-7 PL
podľa potreby
podľa potreby
 ak nie je v kapuste
4  strúčik
3 PL
5 ks
2 PL
1/2 čl
1-2 ks
0,5 l
1 dc
1 ks




Postup

  1. 1

    Do vody dáme variť údené mäso (kolienko), kt. sme deň pred tým namočili. Varíme ho do mäkka až sa oddeľuje od kostí. Vyberieme ho a nakrájame na menšie kusy. Namočenú fazuľu z predošlého dňa dáme do hrnca variť kde sme varili údené mäso. Varíme do mäkka. Do fazule dáme bobkový list a ochutnáme či treba soľ. Po dovarení nakrájame klobásku a dáme variť. Keď je fazuľa a klobása mäkká pridáme kyslú kapustu. A všetko spolu varíme. Keď máme všetko mäkké pridáme za 5 lyžíc paradajkovej šťavy, pridáme údeninu a ešte varíme asi 5 min. Potom si urobíme svetlú zápražku z bravčovej masti, cesnak, hladká múka, červená sladká paprika. Pridáme do polievky a kto môže pridá si čili papričku.

  2. 2

    Po dovarení si spravíme zátrepku: Mlieko, smotana. Zahustíme podľa potreby narajbaným zemiakom a dáme zvrieť a odstavíme. Ja robím zemiaky osobitne (kašu), ktorú si pridávame do taniera.

Diskusia k receptu

radulienka
Zaujímavá kombinácia, ale všetky zložky mám rada, tak to vyskúšam, vďaka za recept...
horalka66
@Fiiby fajn polievočka :-) Evi ešte som ju nerobila,ale sa na ňu chystám,lebo mi o nej viacej ľudí hovorilo.že je dobrá.Som rada,že si ju sem posunulu-díky
evanaaa
Ešte som ani ja takúto polievku nejedla, ale skúsila by som,len bez mlieka a smotany.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia