Pohánkovo-šampiňónový šalát

Autor receptu: vikulqa

Veľmi zdravá večera :)

2
porcie
15 minút
príprava
45 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Pohánku prepláchneme. Dáme do hrnca a zalejeme ju vodou. Na 1 hrnček pohánky dáme 3 hrnčeky vody. Akonáhle začne voda bublať stíšime plameň na minimum a prikryjeme hrniec. Varíme kým sa neodparí všetká voda.
  2. Na olivovom oleji si osmažíme na drobno nakrájanú cibuľu a cesnak. Ked sa opečie pridáme na plátky nakrájané šampiňóny, paradajku,na drobno nakrájané kyslé uhorky, osolíme, okoreníme. Do tejto zmesi pridáme ešte čerstvú redkvičku a šalátovú uhorku.
  3. Uvarenú pohánku zmiešame so šampiňónovou zmesou. Na spodok taniera dáme šalát aký len chcete ( ja som dala Italsky salat z Lidlu ) a na neho pohánkovo šampiňónovo zeleninovú zmes.
  4. Niekomu sa môže táto kombinácia zdať zvláštna, ale pohánka má svoju špecifickú chuť, a už som ju skúšala na mnoho spôsobov, no zatiaľ som ju dokázala zjesť iba v tomto prevedení. Dobrú chuť :)