Pohánkovo-šampiňónový šalát
Autor receptu: vikulqa
Veľmi zdravá večera :)
2 porcie |
15 minút príprava |
45 minút tepelná úprava |
Postup- Pohánku prepláchneme. Dáme do hrnca a zalejeme ju vodou. Na 1 hrnček pohánky dáme 3 hrnčeky vody. Akonáhle začne voda bublať stíšime plameň na minimum a prikryjeme hrniec. Varíme kým sa neodparí všetká voda.
- Na olivovom oleji si osmažíme na drobno nakrájanú cibuľu a cesnak. Ked sa opečie pridáme na plátky nakrájané šampiňóny, paradajku,na drobno nakrájané kyslé uhorky, osolíme, okoreníme. Do tejto zmesi pridáme ešte čerstvú redkvičku a šalátovú uhorku.
- Uvarenú pohánku zmiešame so šampiňónovou zmesou. Na spodok taniera dáme šalát aký len chcete ( ja som dala Italsky salat z Lidlu ) a na neho pohánkovo šampiňónovo zeleninovú zmes.
- Niekomu sa môže táto kombinácia zdať zvláštna, ale pohánka má svoju špecifickú chuť, a už som ju skúšala na mnoho spôsobov, no zatiaľ som ju dokázala zjesť iba v tomto prevedení. Dobrú chuť :)
|