Pohánkové krupoto s jahňacími kotletami

Autor receptu: redakcia

4
porcie
15 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. V hrnci rozpustíme maslo, pridáme cibuľu, slaninu, cesnak a restujeme do zlata. Pridáme pohánku, minútu popražíme, podlejeme bielym vínom a miešame.
  2. Ďalej postupujeme ako pri talianskom rizote (prilievame vývar), kým nie je pohánka hotová. Odstavíme z ohňa, päť minút necháme ochladiť, pridáme nastrúhaný syr. Premiešame a podľa potreby dosolíme.
  3. Jahňací chrbát osolíme, okoreníme. Na rozpálenú panvicu dáme olej, vetvičku rozmarínu a jahňacie kotlety opekáme z každej strany asi dve minúty. Vyberieme z panvice, zabalíme do alobalu a tri minúty necháme oddychovať. Krupoto podávame s jahňacou kotletou.