Pohánkové krupoto s jahňacími kotletami
Autor receptu: redakcia
4 porcie |
15 minút príprava |
30 minút tepelná úprava |
Postup- V hrnci rozpustíme maslo, pridáme cibuľu, slaninu, cesnak a restujeme do zlata. Pridáme pohánku, minútu popražíme, podlejeme bielym vínom a miešame.
- Ďalej postupujeme ako pri talianskom rizote (prilievame vývar), kým nie je pohánka hotová. Odstavíme z ohňa, päť minút necháme ochladiť, pridáme nastrúhaný syr. Premiešame a podľa potreby dosolíme.
- Jahňací chrbát osolíme, okoreníme. Na rozpálenú panvicu dáme olej, vetvičku rozmarínu a jahňacie kotlety opekáme z každej strany asi dve minúty. Vyberieme z panvice, zabalíme do alobalu a tri minúty necháme oddychovať. Krupoto podávame s jahňacou kotletou.
|