Plnený patizón (fotorecept)
Autor receptu: lekorica
Keďže v záhradke je teraz takejto chutnej zeleniny dosť, snažím sa vymýšľať recepty, ktoré by chutili aj mojej
rodinke.
4 porcie |
70 minút príprava |
50 minút na 200 °C |
Postup
- Z patizónu vyrežeme čiapočku a vnútro vydlabeme lyžicou.
- Vnútro patizónu, papriku a slaninu nakrájame na menšie kocky. Cibuľu nakrájame na jemno.
- Na oleji si opražíme cibuľku do sklovita, potom pridáme papriku, slaninu a vnútro patizóna. Osolíme, okoreníme a restujeme cca 5 minút, alebo pokiaľ sa nám voda z patizóna neodparí.
- Medzitým si v miske vymiešame bryndzu s kyslou smotanou. Keď nám restovaná zmes vychladne, zmiešame ju s bryndzovou zmesou. Touto plníme patizóny, ktoré po naplnení zakryjeme čiapočkou a zvonka potrieme zmesou oleja, soli a cesnaku.
- Pečieme v rozohriatej rúre na 200 °C cca 50 minút.