Plnený husací krk na jablkovom čatní (fotorecept)
Autor receptu: redakcia
4 porcie |
30 minút príprava |
60 minút na 170 °C |
Postup- Husací krk opláchneme, očistíme a stiahneme kožu z mäsa – potrebujeme kožu z krku. Kožu pred prípravou zošijeme z jednej strany.
- Plnka: Husacie droby očistíme a pomelieme. Nakrájame nadrobno cibuľu a cesnak, pridáme vajíčko, soľ, korenie, tymian a nasekanú petržlenovú vňať. Dobre premiešame a pridáme na pásiky nakrájanú pečeň, ktorá po upečení vytvorí krásnu mozaiku.
- Pripravenou plnkou naplníme husací krk a zašijeme aj druhý koniec. Takto pripravený krk vložíme do pekáča s olejom, prikryjeme alobalom a dáme upiecť do rúry vyhriatej na 170 °C. Pred dopečením odstránime alobal, aby sa koža pripiekla dozlatista.
- Opité jablkové čatní: Šalotku nakrájame najemno, vložíme do hrnca s olejom a necháme speniť. Pridáme med a necháme ho spolu so šalotkou skaramelizovať. Do skaramelizovanej šalotky pridáme očistené a na kocky nakrájané jablká, sušené brusnice, cesnak, zázvor a nasekané orechy a zastrekneme jablčným octom. Všetko spolu dusíme do zhustnutia. Na zaver pridáme medovinu a odstavíme.
|