Plnené šampiňóny s parmezánovými kroketami a hubovým paprikášom (fotorecept)

Autor receptu: amelie

Jednoducho som akousi zhodou okolností mala priveľa húb.

Suroviny

Postup

  1. Hlavičky šampiňónov vydlabeme a namočíme na 10-15 minút do mlieka. Obrátime ich na podložke, aby prebytočné mlieko vytieklo.
  2. Cibuľu pokrájame nadrobno, speníme v panvici na olivovom oleji, pridáme pokrájané nožičky šampiňónov a hlivy. Orestujeme, potom posolíme, ochutíme sladkou paprikou, čiernym korením alebo iným pikantným korením (použila som mexickú zmes).
  3. Huby podusíme, v prípade potreby podlievame mliekom a nakoniec zahustíme smotanou - asi polovicou celého množstva.
  4. Deň vopred si uvaríme zemiaky. Nastrúhame ich na struhadle, rovnako nastrúhame aj 2/3 syra a v mise zmiešame s prelisovaným cesnakom. Pridáme múku, osolíme, okoreníme, ak treba, trochu rozriedime. Tvarujeme valčeky dlhé asi 10 cm, obaľujeme ich v strúhanke a vyprážame.
  5. Šunku a slaninu pokrájame nadrobno a zmiešame so zvyšným syrom - trochu necháme na posypanie. Zmesou naplníme hlavičky šampiňónov, poukladáme ich do zapekacej misy a posypeme syrom. Pomedzi ne povkladáme prepolené paradajky a všetko podlejeme zvyšnou smotanou.
  6. Pečieme 15-20 minút v rúre predhriatej na 180°C.
  7. Podávame s hubovým paprikášom a syrovými kroketami.